“Pool aastat talve ja pidev päikese puudus mõjub masendavalt. Eestis on tore esineda ja inimesed, kes sind vaatama tulevad, on toredad, kuid see ööst-öösse sõitmine ja lumes ukerdamine võtab lõpuks viimase tahtmise! Ja lõpuks saigi selleks korraks ring jälle ümber,” räägib Kanadasse kolinud Viljo Tamm Ohmygossip.ee’le.

Viljo Tamm, kuidas teil on käesolev aasta siiani möödunud ja mida põnevat sellest meenutaksite?
Käesolev aasta on möödunud üsna sisukalt. Kõige põnevaim elamus oli vast sõit Vancouveri saarelt (British Columbia) läbi seitsme USA osariigi Torontosse (Ontario). Üksinda roolis. Ainsaks vestluskaaslaseks ja saatjaks GPS, ning Ameerika kantri-, rocki- ja muud muusikakanalid, 6 ööd-päeva, ca 5000 km. Minu jaoks oli see minu maailmarekord!

Olete juba neli kuud elanud Kanadas. Miks te sinna läksite ja mida te seal teete?

Ilmselt väsimusest. Pool aastat talve ja pidev päikese puudus mõjub masendavalt. Eestis on tore esineda ja inimesed, kes sind vaatama tulevad, on toredad, kuid see ööst-öösse sõitmine ja lumes ukerdamine võtab lõpuks viimase tahtmise! Ja lõpuks saigi selleks korraks ring jälle ümber…

Kui võrrelda Eestit ja Kanadat, siis mis on sarnast ja mis erinevat?
Kas ööd ja päeva annab võrrelda? Pole vist mõtet pikalt heietada. Aga põhiline on see, et ümberringi on naeratavad inimesed. Ma hakkan sellega juba harjuma ja tundub, et elu polegi nii hall ja troostitu.

Millised on kauplustes toidukaupade hinnad, millised kaubad on eriti kallid ja millised odavamad?
Toidukaupade hinnad on tunduvalt odavamad ja valik kordi mitmekülgsem. Muidugi on võimalust ka kallimat toitu osta, kuid see on üldjuhul sama, mis odavamates kettides. Kui aastaid tagasi oli alkohol ja tubakas Kanadas kallim kui Eestis, siis juba lähitulevikus pole mingit vahet. Eesti on Kanadal juba kannul. Aga teenindusest, kasvõi toidupoodides, pole vist mõtet rääkidagi. Kui oled leti ees, siis tegeletakse konkreetselt sinuga ja hoolivalt. Kuigi jah, ega need Kanada letitöötajad ka tea mis erilist palka saaks. Aga siin lihtsalt pole mossis nägusid.
Siin muutud nagu isegi kuidagi paremaks. Ja ka naeratad…

Millist muusikat Kanadas kuulatakse ja kas te esinete ka ise sealsele publikule ning kui esinete, siis kuidas teid vastu võetakse seal?

Kanadas kuulatakse kõike sõna otseses mõttes polkast-rokini. Kuna Kanada on multikultuurne maa, siis eriti Torontos, kus täielik rahvaste paabel, on kuulda muusikat mis on enne polkat ja pärast rokki. Ja veel kõike seda, mis selle vahel. Esimesed 3 kuud BC-s sõna otseses mõttes, puhkasin. Piisas mul Torontosse tulla, kui hakkas trall jälle pihta. Nüüdseks on juba olnud 4 esinemist. Tõsi küll, eestlastele. Ja mis seal salata, edukalt! On juba mitmed uued pakkumised. Ei lasta ka siin rahulikult elada.

Millal meie publik võib teid esinemas taas näha?
Ei taha veksleid välja anda. Mõtlesin, et lõpetan üldse. Ehk aitab!?
Kuid mine isahane tea….

Kirjeldage palun ühte päeva Kanadas, milline see välja näeb?

Äratus, hommikusöök, highway, töö, highway, õhtusöök, uni.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Südamel küll pole, kuid ärge mind veel päris ära unustage!
Äkki veel kunagi trehvame! *:) happy