“Olukord Nukuteatris on rahulik. Nii rahulik, kui see saab olla ajal, mil käib kibekiire ettevalmistus 6.-8. juunini Laial tänaval toimuvaks rahvusvaheliseks Tallinn Treff Festivaliks. Uus teatrijuht Joonas Tartu on asjalik ja mõistlik ning on näha, et ta teab, kuhu ja mida ta tegema tuli. Mingeid kardinaalseid muutusi pole läbi viidud. Teater elab oma tavalist elu edasi,” räägib Mihkel Tikerpalu Nukuteatri tänasest olukorrast Ohmygossip.ee’le.

Mihkel Tikerpalu, kuidas on teil möödunud käesolev aasta siiani, mida põnevat meenutaksite?
Käesolev aasta on siiani möödunud huvitavalt. Nii töises kui eraelus on puhumas uued tuuled, on olnud paremaid ja halvemaid päevi, aga õnneks varjab kõik positiivne ja rõõmustav tumedamad pilved ning saan julgelt öelda, et kõik on väga hästi. Tooksin toimunust välja selle, et saan nüüd uhkustada saavutusega, mis peaks olema tehtud igal „õigel eestlasel“ – läbisin 17. veebruaril Tartu suusamaratoni.

Kusagilt jäi kõrva, et olete kihlunud. Kas tegu kuulujutuga?

Wow! See on küll üllatav! Sooviks isegi lähemalt teada, et kellega, kus ja kuidas. Siit üleskutse: kui keegi teab sellest rohkem kui mina, siis palun võtta ühendust – ausale teadjale on vaevatasuks aplaus!

Kuidas on olukord Nukuteatris, ehk avaldate oma arvamust?

Olukord Nukuteatris on rahulik. Nii rahulik, kui see saab olla ajal, mil käib kibekiire ettevalmistus 6.-8. juunini Laial tänaval toimuvaks rahvusvaheliseks Tallinn Treff Festivaliks. Uus teatrijuht Joonas Tartu on asjalik ja mõistlik ning on näha, et ta teab, kuhu ja mida ta tegema tuli. Mingeid kardinaalseid muutusi pole läbi viidud. Teater elab oma tavalist elu edasi.

Kas võtsite osa ka “Teeme ära” talgutest?

Ei võtnud. Kõigi aastate jooksul, mil see tore ja igati vajalik ettevõtmine on aset leidnud, olen ma olnud sellest teadlik, aga ikka ja jälle on juhtunud nii, et olen samal ajal olnud millegi muuga seotud, nõnda, et talgutel osalemiseks pole aega jäänud. Aga kiidan kõiki inimesi, kes oma vabast ajast ja tahtest talgutest osa võtsid.

Millised plaanid on teil lähemal ajal ja suveks?

Lähemal ajal saab valmis Helle Laasi lavastatav „Munatopskid“, mis on mõeldud lastele alates 4. eluaastast, aga kus palju vaatamist ja nalja ka lapsevanematele. Osalen Tallinn Treff Festivalil – olen festivali esindusnägu Hr. Treff. Suur osa energiast ja ajast läheb praegu juuni alguses toimuvate traditsiooniliste Eesti teatrite suviste spordipäevade ehk Teatrite Spartakiaadi läbiviimisele. Suvel plaanin mõnuga puhata ja ka veidike nii Eestis kui välismaal reisida.

Ehk plaanite ka riigikokku kandideerida ja poliitikuks hakata?

Olen sel teemal mõtteid mõlgutanud küll, aga plaani pole tekkinud. Lähemal ajal seda ei juhtu, sest olen tehtud valikutega väga rahul, mul on veel erialaselt palju saavutada ja teatris saan ma piisavalt võimalusi eneseteostuseks.

Õnne 13 hooaeg hakkab lõppema, mida põnevat meenutaksite lõppevast hooajast ja kas on tehtud uusi plaane ka järgmiseks
hooajaks?

Intsu jaoks oli hooaeg väga põnev – noorperemees käis Rootsis õppimas, leidis seal paljutõotava töökoha ja tuli siis kolinal Kiire kombel rahata ja asjadeta koju tagasi. Mis edasi saab, sellest ei ole veel midagi teada. Ise loodan, et Ints leiab lõpuks naise ja astub poliitikasse.

Kas teil on ka midagi südamel, mida sooviksite ära öelda?
Ma soovin, et inimestel jätkuks positiivset ellusuhtumist – see on edasiviiv jõud.