Angelina Jolie lasi rinnad ära opereerida, kuna kartis haigestuda rinnavähki. “Mul on väga hea meel, et ma seda tegin,” kirjutab ta pikas artiklis ajalehes New York Times.

Ettevalmistused ja kirurgiline sekkumine algasid juba veebruari alguses. Märtsi lõpus asendati rinnad implantaadiga. “Selle aja jooksul õnnestus mul kõike avalikkuse eest varjata ja töötada nagu tavaliselt,” kirjutab Angelina Jolie artiklis.

Kuna näitlejatari ema suri 56 astaselt rinnavähki, siis kartis Angelina, et ka teda võib tabada sama saatus. Nimelt tehti tal kindlaks geeni BRCA1 olemasolu, mis tõstab markantselt rinna- ja munasarjavähki haigestumise ohtu. “Arstide hinnangul oli mul 87% suurem oht haigestuda rinnavähki ja 50% suurem oht haigestuda munasarjavähki. Kui sain teada, mis mind ees võib oodata, siis otsustasin riski vähendada niipalju kui võimalik,” kirjutab Jolie. “Ma kirjutan nüüd sellest lootuses, et teistel naistel on sellest kasu.”

Kolm kuud kestnud protseduurid lõppesid 27-l aprillil.

Jolie eesmärgiks on, et võimalikult paljud naised teeksid geenitesti, et teha kindlaks, kas nad on riskigrupis.

Brad Pitt viibis kogu raske aja elukaaslase kõrval. “Meil õnnestus leida koosveedetud hetki, mil me vaid naersime,” kirjutab näitlejatar.

Lapsed on näinud väikseid arme, kuid muidu on ta neile “sama vana ema”.

“Ma ei tunne end absoluutselt mitte vähem naisena. Vastupidi, tunnen, et mul oli jõudu raske otsus vastu võtta. Elu toob endaga kaasa mitmeid katsumusi. Me ei tohi lasta end hirmutada neist, mida meil on võimalik oma kontrolli alla saada, ” kirjutab Angelina Jolie.