Saage tuttavaks – “Aeroobikakuninganna 2009” on kaunis, särav ning sportlik tartlanna Elina Lõhmus! Elina töötab Tartu Ülikooli Akadeemilises Spordiklubis treenerina ning on Rocki tantsutüdruk. “Sport on minu jaoks väga oluline,” räägib juba mitu nädalat enne võistlust treeningkoormust suurendanud piiga. “Ilma piisava ettevalmistuseta poleks mul võistluse ajal olnud pooltki seda enesekindlust ja tahtejõudu, mida kogu ettevalmistuse aja enesesse süstinud olin!”

Kui tihti teed trenni? Millist?
Trenni teen praktiliselt iga päev ja sageli isegi mitu korda päevas. Valdavalt on ikkagi aeroobika- või tantsutreeningud. Väga meeldib käia ka jooksmas – nüüd talvel küll vähem, aga see-eest suviti käin väga tihedalt. Suvel soojade ilmadega käin ka ujumas ja lemmikute hulka kuulub ka rulluisutamine.

Kas oled ka ise treener kuskil spordiklubis?
Jah, töötan Tartu Ülikooli Akadeemilises Spordiklubis, kus annan kick-boxaeroobika ja tantsutunde. Samuti töötan ka võimlemisklubis Janika.

Oled Rocki tantsutüdruk… milline on sinna konkurss?
Põhigruppi me konkursi korras liikmeid ei vali, küll aga oleme moodustanud kaks järelkasvu gruppi, mis on paari aasta jooksul komplekteeritud konkursilt spetsiaalselt valitud noortest andekatest tantsijatest, kes saavad end palliplatsil proovile panna ja tõestada oma sobivust põhigruppi kuulumise osas. Kuna meil on tüdrukutele, kes soovivad meie juurde tantsima asuda võib-olla veidi suuremad nõudmised, kui teistel tantsugruppidel, siis paljud noored on tunnistanud, et kuna pole oma võimetes kindlad, siis niisama „igaks juhuks“ proovima tulla ei julge ning seetõttu meil tüdrukuid lausa järjekorras ei seisa.

Kes sinna tüdrukuid valib?
Gruppidesse valivad liikmeid põhigrupi tantsijad. Valimine toimub alati ühiselt, kuid kui tegu on järelkasvuga, siis veidi suurem sõnaõigus jääb vastava grupi treeneri(te)le.

Kui tihti esinete?
Põhi team´iga eineme hetkel vähe, kuna kõigil liikmetel on palju tegemisi ning seetõttu kogu grupi kokkusaamine on üks suur keemia. Kuna hetkel veidi rahulikum aeg, siis kogume ideid ja varsti-varsti ehk juba võimalik meid kuskil esinemas näha. Küll aga esineb Rocki mängudel meie vanem järelkasvu grupp nimega “Defitsiit” ning appi oleme palunud ka võrkpallimeeskond “Pere Leib” tantsutüdrukud.

Kui suur roll sinu elus on spordil?

Sport on minu jaoks väga oluline. Kuna olen spordiga tegelenud juba väga-väga kaua, siis sellest on kujunenud elustiil ning ilmselt ilma spordita, eriti ilma tantsuta, laiutaks minu elus üks suur tühimik.
 
Kas aeroobikakuninganna I koht tuli kergelt?
Ei saa just öelda, et võitmiseks ei pidanud vaeva nägema. Umbes kaks-kolm nädalat enne alustasin ettevalmistustega: suurendasin treeningkoormust ning üritasin vältida hilisõhtuti söömist. Samuti mõtlesin väga hoolega läbi kostüümid. Võib öelda, et „kodutöö“ oli tehtud 5-le, ning see kandis ka vilja, sest ilma piisava ettevalmistuseta poleks mul võistluse ajal olnud pooltki seda enesekindlust ja tahtejõudu, mida kogu ettevalmistuse aja enesesse süstinud olin.

Mida arvad võistlusest, millised on Sinu emotsioonid? Kas läksid võitma?
Emotsioonid on loomulikult ülevad ja ega mulle tegelikult polegi veel kohale jõudnud millega ma hakkama sain. Võitlus oli korraldatud hästi, väga hea idee oli korraldajail kutsuda üksnes meestreenerid, see oli väga värskendav! Ja loomulikult ei läinud ma kaotama, läksin saavutama paremat tulemust kui eelmisel aastal. Nii ettevalmistusperioodil, kui ka võistlusel andsin endast maksimumi, sest teadsin, et järgmisel aastal ma enam osaleda poleks soovinud.

Kes on sportlastest ja tantsijatest sinu n-ö iidolid Eestis?
Konkreetseid iidoleid oma ala(de)l mul ei ole. Küll aga hindan kõiki vanemaid ja kogenumaid treenereid, sest olen kindel, et neilt kõigilt on midagi õppida!

Kuidas hindaksid Aeroobikakuninganna valimiste korralduslikku poolt?
Võistlus on korraldatud väga hästi, sest mingeid konkreetseid puudujääke või möödalaskmisi ma välja tuua ei oska.

Kas teeksid midagi teisiti?
Loomulikult põlise tartlasena soovin ma, et seesugune suurejooneline üritus toimuks aegajalt ka Tartus. Midagi muuta ma otseselt ei soovi, küll aga arvan, et finaali võiks juurde tuua individuaalkava vooru, kus võistlejail oleks võimalus näidata oma tegelikke oskusi ja võimeid, mis treenerite seatud kombinatsioonides ei pruugi sageli avalduda.

[ot-gallery url=”gallery/elina-l%c3%b5hmus-gossip-ee-le-spordist-on-kujunenud-elustiil-ning-ilma-tantsuta-laiutaks-minu-elus-%c3%bcks-suur-t%c3%bchimik”]