“See on tõsi, et annan valikuliselt intervjuusid, on olnud TV kanaleid ja saateid, kes on püüdnud minuga ühendust võtta, kasutades ka minu juristide nimesid. See on viinud olukorrani, kus need samad nn meediakanalid juba mõtlevad asju välja, maneerivad kokku. Ma eelistaks hoida nii meie Eesti vaatajaid kui lugejad saadetest, mis pigem meenutavad lihtlabast klounaadi, kaugele,” räägib Anna-Maria Galojan Ohmygossip.ee’le.

Anna- Maria Galojan, kuidas teil on möödunud selle aasta esimesed kuud ja mida põnevat on plaanis teha alanud kevadel?
Aasta on alanud väga töökalt ja huvitavalt. On mitmeid erinevaid koostööprojekte Briti parlamendi nii alam kui ülemkojaga. Samuti on olnud väga kultuurisündmusrohke kuu, kuhu kuuluvad nii ooperite kuulmaine, mitmed balletigalad ja etendused.

Kuidas on läinud teie raamatu “Kuidas minult varastati miljon?” müük ja millised on olnud vastukajad ning kas sõimata või ähvardada ka saanud olete?

Ma otseselt müügistatistikaga ei tegele, oleks mõistlikum seda pärida raamatu toimetajalt Anne-Mari Alverilt. Vastukaja on olnud suur ja erinev — põhiliselt positiivne. Kõige hullem kui raamat oleks meie lugejaid ükskõikseks jätnud, õnneks seda pole juhtunud. Inimestel on lisaküsimusi ja kirjutavad ka need, kes lihtsalt tänavad raamatu otsekohesuse eest.

Te tegelete ka praegu uue raamatu väljaandmisega. Millisest raamatust käib jutt?
Hetkel olen keskendunud ingliskeelsele raamatule, seal tuleb pikemalt kirjeldada nii Eesti kui ka NSVL ajaloo sündmusi (Eesti Energia, aukonsulite määramise kui ka SEB panga lood jne). Muidu mitte-eestikeelsele lugejale poleks arusaadav kuidas on Eestis võimul jälle samad kommunistlikud jõud, mis nii vapralt 21 aastat tagasi võitlesid kommunismi ja punadiktatuuri vastu.

Kas on ka mõni selline ajaleht, ajakiri või telekanal millele te keeldute intervjuud andmast?
Usu, et enamik valitsusele alluvaid meediakanaleid pigem kardavad minuga intervjuusid teha, kuna siis tuleks esile küsimus, et kus on palju lubatud nn apellatsiooni, mida suure suuga Eesti justiitsministeerium lubas juba oktoobri lõpus. Varsti on jälle pool aastat möödas, aga mida pole, seda pole.

See on tõsi, et annan valikuliselt intervjuusid, on olnud TV kanaleid ja saateid, kes on püüdnud minuga ühendust võtta, kasutades ka minu juristide nimesid. See on viinud olukorrani, kus need samad nn meediakanalid juba mõtlevad asju välja, maneerivad kokku. Ma eelistaks hoida nii meie Eesti vaatajaid kui lugejad saadetest, mis pigem meenutavad lihtlabast klounaadi, kaugele.

Teie Facebooki sõbralist on täis. Kas on on plaan teha ka fännileht?

Paraku tõesti FB on piiranud võimalike internetsõprade arvu. Vastav avalik lehekülg on juba loodud ja kõik huvilised saavad sellega ühineda. Koostan, täiendan ja lisan info ja uudiseid, samuti suhtlen inimestega suurema hea meelega. Tänan kõiki sõpru ja toetajaid nii küsimuste, konstruktiivse kriitika kui ka soovituste ja heade sõnade eest.

Millal võiks saabuda päev, kui teid jälle Eestis näeb?

Me oleme ammu valmis kohtuks aga Eesti Justiitsministeeriumi puhul käib alatu venitamine ja inimõiguste ja õiguslike tavade rikkumine. Samas isegi nemad mõistavad, et lõpmatuseni nii ei saa kesta. Kohe kui õigus ja õiglus on jalule seatud olen ma armastatud Maarjamaal, mu ainsal Kodumaal, tagasi.

Millised on teie jaoks tänavuse kevadmood nö märksõnad?

Eelkõige kevade teeb kevadeks päikeseline tuju ja naeratus, isegi siis kui väljas on külm. Tänavu on Suurbritannias viimase poole sajandi külmeim kevad, kuid see ei sega neid, kellel päike on alati südames.

Milline on teie riietumisstiil?

Eelistan vastavalt oma maitsele pigem kleite ja seelikuid pükstele, väga oluline on, et asjad istuksid hästi ja oleksid mugavad ja neid saaks kanda hommikust õhtuni vajadusel ainult kingi vahetades või mõne rätiku või aksessuaariga täiendades. Kevadel eelistan musta ja halli asemel pigem rõõmsamaid ja heledaid värve. Samas nädalavahetusel mõnes pargis sõpradega ja lemmikloomadega aega veetes on asendamatud teksad, kontsata jalatsid ja mugav kampsun.

Kas te kannate ka spetsiaalselt mõne moefirma rõivaid?

Ei kanna, ma alati lähtun oma maitsest ja stiilist. Rõivafirma valik ei oma mingit seost maitsega. Pigem ma ei unusta mugavust.

Kui palju kulub teil kuu jooksul rõivaste peale ja kui tihti te šoppamas käite?

Ma lähtun põhimõttest „mix and match”, ehk segada ja sobitada. Mul on kleite, mida kannan juba oma 14-15 aastat, oma keskkoli ajast, ja sobitan neid mõne uue rätiku või vööga ja vastupidi. Pigem on tähtis ennast vormis hoida, siis ei pea muretsema iga hooaeg uut garderoobi, vaid saab just segada ja sobitada uut ja vana, trendi ja vintage’i. Ei tasuks unustada, et vahel kõige parem ja uuem on just unustatud vana.

Millised on teie lemmikparfüümid?

Juba aastaid on mu lemmikuks Chanel Chance. Olen truu inimene, kaasa arvatud oma parfüümile.

Hiljuti lahkus meie hulgast Margaret Thatcher, kuidas te iseloomustaksite teda?

Minu arvamus temast on kujunenud pikkade aastate jooksul, lugedes tema raamatuid, kuulates tema vanu kõnesid ja suheldes inimestega, kes tundis teda aastaid ja kuulusid tema lähiseltskonda. Thatcher oli ja jääb igavesti ajalukku kui tugev isiksus, hea abikaasa, armastav ema, liider, raudne leedi, naine, kes mõjutas mitte ainult poliitikat vaid ajalugu.

Milline on teie arvates naiste roll poliitikas?
Lühidalt antud teemat kokkuvõttes tsiteeriks lahkunud raudset leedit, paruness Thatcherit: “Tugev olemine on nagu daam olemine. Kui peate seda ütlema, siis te tegelikult ei ole seda.”

anna-maria galojan
Anna-Maria Galojan (Foto: Timo Taal)