Laulja Ithaka Maria usub, et Mihkel Raua kommentaaridest superstaari-saates on mõnele kasu isegi kogu eluks. Laulja ja laulutekstide autor Ithaka Maria juhib sel aastal koos Tanel Padariga saadet “Eesti otsib superstaari”. Aasta tagasi osales ta saates “Laulud tähtedega”, olles professionaalseks partneriks Miss Estonia 2000 Evelyn Mikomäele.

Maria, kui mängida mõttega, kas läheksid ise kandideerima, kui oleksid näiteks 18aastane?
Täiesti võimalik, et läheks. Kandideerisin ju 16aastaselt ansamblisse Best B4, kus mind kuulati, vaadati, igapidi mõõdeti ja välja valiti. Ka sinna bändi oli palju tahtjaid ja ega 2QS kolmik ning Jana Hallas, kes seda asja siin üsna kuumalt ajasid, polnud just suu või kõrva peale kukkunud. Samas, ma olen alati mõistnud, et kriitika on edasiminekuks vajalik ja mu taluvuslävi on ka küllaltki kõrge, nii et mind see ei kohutanud. Ilmselt need, kes mõnda pilli on õppinud, puutuvad päevast päeva kokku loominguliste vaidluste ja erimeelsustega instrumendiõpetaja juures. Konkreetse muusikalise interpretatsiooni isikuline analüüs on kahtlemata midagi muud kui paari kommentaariga hindeline koolitükk. Olen sellega harjunud maast madalast, sest klaveriõpinguid alustasin nelja-aastaselt.

Keda sa kardaksid praegusest žüriist kõige rohkem?

Ma ütleks seda, et tänavustel kandidaatidel veab, et neid kuulavad just nemad – Rein, Maarja ja Mihkel. Žürii on kompaktne ja tõsises mõttes professionaalne. Enim kardetakse Mihkel Raua kommentaare, kuid tema vahel lausa valusana mõjuvast suhtumisest on alati midagi kasulikku kõrvade vahele jätta, mõnikord isegi kogu eluks. Endal peab olema tugev analüüsivõime. Sel moel ilmneb ka staarikandidaadi eneseusaldus ja vastupidavus, mis hakkavad määrama kogu tema edaspidist karjääri.

Saatejuhtimine on sulle uus väljakutse. Mida oled endas avastanud tänu sellele tööle?

Olen avastanud, et võin teha ka niisugust koostööd, kus mul asjade üle liiga suurt kontrolli ei ole. Hea meelega oleksin monteerimise kõrval, näriks ja noriks enda kallal, aga ma pean usaldama saate tootjaid. Väljakutse seisnebki kas või selles, et tuleb leppida iseendaga ekraanil. Sisuliselt tähendab see, et oma osatäitmist peaksin lõpuks vaatama sama tundega nagu kuuleks mõnda oma lugu raadiost – rahulikult.

Eesti otsib superstaari N 20.00, P 20.30 TV3