“Tuleb tunnistada, et algusest peale on TTV-s töötamine olnud puhas rõõm. Meie kollektiiv on sõna kõige otsesemas mõttes fantastiline. Inimesed suhtlevad omavahel sõbralikult, jagatakse muresid ja rõõme ning võib ehk isegi lisada, et oleme kui sõpruskond, kes töötab ühise eesmärgi nimel,” räägib TTV reporter Nele Kullerkupp Ohmygossip.ee’le.

Nele Kullerkupp, millal ja kuidas te sattusite Tallinna Televisiooni tööle?
Läbi juhuste ning kokkusattumuste. Olen õppinud TÜ-s ajakirjandust ning umbes 5 aastat tagasi töötasin mõnda aega Kalev Spordi kanalis uudistereporterina. Kõik, kes reporterina on töötanud ilmselt teavad, et nii väikeses riigis kui Eesti, tunnevad ajakirjanikud teineteist vähemalt nägu- kui mitte nimepidi.

Elasin mõned aastad tagasi Londonis ja kui sealt naasesin, olin Eestis jälle tööotsinguil. Juhuslikult sattusin kaubanduskeskuses kokku ühe oma endise kolleegiga, kes uuris kas mul tööd ei oleks vaja. Neil TTV-s oli vaja reporterit ja minul tööd. Sealt edasi kulges kõik kiiresti ja nii ma leidsingi hetk hiljem end TTV töötajate nimekirjast.

Milliseid saateid te TTV’s teete-toimetate?
Kuna olen üsna püsimatu inimene, siis ilmselt väljendub see osaliselt ka minu töös. Sest saated, mida toimetan, erinevad üksteisest kui öö ja päev. Algselt läksin TTV-sse tööle uudistereporteriks. Sealt edasi jätkasin juba uudistesaate päevatoimetajana, siiani olen üks kolmest päevatoimetajast. Ning vaikselt on ajaga tegemisi juurde tulnud. Teen meie oma programmi tutvustavat saadet nimega „Kaming suun“. See on tempokas, informatiivne ning kindlasti põnev ülevaade nädala programmist, kus saadete juhid paljastavad vaatajatele detaile oma saate tegemisest, arvamustest ning eesoleva saate sisust. Ning igal neljapäeval näeb TTV eetrist saadet nimega „Päevakava“, mis annab ülevaate lähiajal toimuvatest meelelahutusüritustest pealinnas. Kuna saates on ka vaatajamäng, kus loosime välja tasuta pääsmeid erinevatele üritustele, siis on vaid puhas rõõm saadet teha ning vaatajaid rõõmustada.

Millised on teie endi lemmiksaated telerist?
Pean tunnistama, et ma ei ole väga usin televaataja, kuna päevaplaan on üsna tihe. Aga igapäevaselt vaatan kindlasti uudiseid. Ning erinevaid vestlussaateid. Meie oma programmist näiteks Vaba Mõtte Klubi, Tallinn 24 ja Pillimeeste klubi. Mujalt kanalitest tooksin välja Vabariigi kodanikud, Tähelaeva ning Kahekõne.

Millised on plussid ja millised miinused TTV töötamise juures?
Tuleb tunnistada, et algusest peale on TTV-s töötamine olnud puhas rõõm. Meie kollektiiv on sõna kõige otsesemas mõttes fantastiline. Inimesed suhtlevad omavahel sõbralikult, jagatakse muresid ja rõõme ning võib ehk isegi lisada, et oleme kui sõpruskond, kes töötab ühise eesmärgi nimel. Kui TTV algusaegadel pilluti meie kanali suunas palju sappi, siis tänu tugevale ning ühtehoidvale meeskonnale oli meis jõudu, vaatamata väljaspoolt tulevale kriitikale, edasi minna ning edasi areneda. Aga eks ole ka selliseid päevi, kus olen lihtsalt väsinud ja inimeste intervjueerimise asemel istuksin pigem üksinda kodus ja mõlgutaksin rahulikult kohvi juues omi mõtteid.

Millist raadiojaama te enim kuulate?
Vastavalt muusikalistele eelistustele on minu lemmikuks raadiojaamaks „Mania“.

Millist muusikat teile kuulata meeldib?
Muusika on üks mu meelisteemasid, millest rääkida. Lemmikute hulka kuuluvad rokiklassikud nagu Led Zeppelin, Rolling Stones, Red Hot Chili Peppers, Janis Joplin, Jimi Hendrix …loetelu on ilmselt liiga pikk, et seda siia kirja panna. Aga armastan väga ka kodumaist muusikat. Leian, et meil on Eestis fantastilised pillimehed ning palju karismaatilisi artiste. Välja tooksin pikaaegse lemmiku, kelle esinemistel üritan alati kohal olla, Singer-Vingeri. Lisaks on siin nimistus oma auväärse koha teeninud ära Ultima Thule, Led R, Compromise Blue, Bullfrog Brown, Propeller, Cosmoskva, Raimond Valgre, Kollane Allveelaev g jne.

Estraadimuusikaga on mul selline teistmoodi side, nimelt on Eesti estraadiklassikute looming lihtsalt nii läbi ja lõhki omaseks mängitud, et alati, kui juhtun kuulma Uno Loopi, Heli Läätse või Boris Lehtlaant, siis valdab mind äratundmisrõõm ning avastan end ikka nende lauludele kaasa ümisemast.

Milliseid ameteid olete elujooksul pidanud?
IT-firmast tõlkebürooni. Mu CV on üsna kirju. Kuid unistanud olen alati ajakirjanikutööst ning viimased aastad olen seda kirge ka järginud. Kuid kõige olulisem ja vastutusrikkam töö on ikka ema amet.

Teie perekond ja lapsed?
Olen ise pärit Lääne-Eestist paljulapselisest perest. Olen oma õe ja nelja venna hulgas pere pesamuna. Kuid endal mul on üks laps. Hiljuti neljaseks saanud tütar Mia. Kes on äraütlemata vaimukas, armas ning hooliv. Tõeline päike igas päevas.

Huvialad?
Kaks peamist huviala ongi ajakirjandus ja muusika. Siia lisaksin ilmselt veel looduse ning loodusfilmide vaatamise. Maailmas on nii palju huvitavat — oleks vaid aega ja võimalusi kõikides kohtades käia ning looduse lõpmatut ilu nautida.

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja suveks?
Ilmselt mööduvad päevad siiski töötähe all. Mis puudutab suve, siis ma olen üks neist tüütutest inimestest, kes juba veebruaris kevadet ootama hakkab ning märtsis põhjani pettunud on, et saapaid veel suvekingade vastu vahetada ei saa. Aga ma loodan, et see kauaoodatud suvi toob ka tänavu endaga kaasa pere ja sõpradega koosviibimisi, grillimist, mõne puhkehetke ning palju kustumatuid kontsertelamusi.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Siinkohal oskaks paluda ainult, et inimesed oleksid teineteise suhtes sallivamad. Seda valu, ängi ja vaenu on tänapäeva ühiskonnas juba liigagi palju ning seda ei peaks juurde tootma.