“Kevade lõpuks või suve alguseks on plaanis välja lasta plaat, kus kõikide nende tegelaste, keda kunagi parodeeritud ja keda veel pole, hääled peal. Mitu aega olen kibelenud näidendi kirjutamise lainel, mis üks komöödia võiks ju olla. Ehk jõuan aasta lõpuks hoo üles võtta,” räägib Jaanus Kõrv Ohmygossip.ee’le oma plaanidest.

Jaanus Kõrv, teid pole enam Kanal 2 “Reporteris” Küla Karla rollis nädala horoskoopi lugemas, miks?
Läinud aasta septembriga võtsime aja maha, Ivar Viglaga sai kokku lepitud, et otsime uusi lähenemisteid. Kolm aastat ja kolm kuud, kokku umbes 170 pühapäevast ülesastumist hakkasid tasapisi märku andma, et midagi tuleb muuta, värskendada. Hiljuti oli meil Ivar Viglaga kõnelus ja midagi ehk tulekul on.

Mida põnevat meenutaksite eelmisest aastast?

Kahte uut asja, mis möödunud aastat tõi, tasub kindlasti mainida. Maikuu lõpus tegi Morelli Matusebüroo omanik Kaarel Kuli mulle ettepaneku ilmalikuks matjaks hakata. Kahtlesin algul ja vastasin, et kuidas inimest seda vastu võtavad, on nad ju harjunud mind teises rollis kuulama-nägema. Minu kõhklustele sain vastuse – kui mütsi peas pole, pole probleemi. Nii saingi uue ameti.

Teine oluline asi, mida võib ka pöördepunktiks nimetada, tuli detsembri viimasel nädalal. Olin pool aastat otsinud enda jaoks rohkem rakendust, paraku Hiiumaal seda ei leidnud. Novembris avastasin CV Keskuses, et Kohila vallavalitsus oli välja kuulutanud konkursi avalike suhete nõuniku ametikohale. Uurisin enne, kas tegu pole lihtsalt konkursiga konkursi pärast ja kui selgus, et asi õige, saatsin paberid teele. Miskipärast uskusin, et see õnnestub ja nii läkski. 7. jaanuarist elan ja töötan nüüd Kohilas, rahvas on siin väga tore ja mina igati rahul. Ja sellist väärat pilti Kohilast nagu Võsareporteris hiljuti maalida püüti, valla kuvandina küll võtta ei tohi. Aga eks igaüks näeb seda, mida näha tahab…

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja aastaks üldisemalt?
Kevade lõpuks või suve alguseks on plaanis välja lasta plaat, kus kõikide nende tegelaste, keda kunagi parodeeritud ja keda veel pole, hääled peal. Mitu aega olen kibelenud näidendi kirjutamise lainel, mis üks komöödia võiks ju olla. Ehk jõuan aasta lõpuks hoo üles võtta.

Kas te Küla Karla rollis kusagil ka veel esinete?

Eelmisel aastal oli kokku üle 120 ülesastumise, tõsi küll, mitte ainult Küla Karlana. Tänavune esinemiste kalender hakkab tasapisi ilmet võtma ja kutsutakse ikka Küla Karlat. Ega see asjamees kuhugi kadunud ole ja ega ta kao ka – loodan, et elab mindki üle…

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

On. Ära võib öelda, kas sellest ka kasu, on iseasi. Valdade ühinemisest on taas kõvemini rääkima hakatud. Seda teemat prooviti eelmisel aasta Hiiumaal samuti viljastada, kuid lõppes huvi puuduse ja vastuseisu tõttu kiire abordiga: viiest omavalitsuses kolm välistasid isegi asja arutamise.  Kui hiidlased kokkuleppele ei jõua, siis Ave Alavainu sõnul saab Hiiumaast maa, kus elavad vaid lambad ja pensionärid… Ühe asja võiks Kärdla linnavalitsus südamelt ära öelda ja tunnistada, et Kärdla sadama ehitamise mõte oli viga.