Mattis Meekler on lühikese ajaga jõudnud teha oma nimele koha Eesti noorte disainerite nimestikus. Moedepoo peakorraldajana soovib ta selle ürituse viia aina kõrgemale ja kaugemale.

Millal leidsite tee moekunsti juurde?
Moekunstiga hakkasin tegelema 2010 aastal. Sellel aastal aprillis saab täis kolm aastat, kus ma olen moedisainiga tegelenud. Esimene ametlik üritus millest osa võtsin oli Hõbetraageldus, peale seda hakkas huvi aina süvenema ning siis ma mõistsingi, et see on just see, mida ma armastan ja millega ma tegeleda tahan. Enne seda oli mul huvi stilistika vastu, kuna siis ei olnud kogemust veel omalooningu valdkonnas. Kuid nüüdseks, kus olen seda ala õppima asunud ja kogemuste pagas on juba päris suur siis ma näen, et see on tee, mida mööda ma tulevikus kindlasti käia tahan. Moemaailm on minu elutee poodium.

Millised on teie unistused?

Konkreetseid unistusi ei ole mul veel siiani, kuna iga päevaga ma õpin aina rohkem elult läbi kogemuste. Kõige parem on õppida läbi ürituste millel ma osalen. Üritustest tuleb alati ausat tagasisidet ja kriitikat, mida on algajale moeloojale vaja. Mul on ka unistusi ja üks suurim unistus hetkel on seotud Prantsusmaaga. Kuna mu lemmik riik on Prantsusmaa ja lemmik linn Pariis, siis ma tahaks oma tuleviku ehitada just sinna paika.

Millega igapäevaselt tegelete?

Praegusel hetkel olen ma õpilane Rätsep Stilisti eriala I kursus ning peagi teen ka natuke stilistina koostööd Ohmygossip Couture’ile.  See on mulle alles värske ala,  esimene suurem fotoseeria minu poolt tuleb aga juba varsti. Samuti töötan praegu oma uue kollektsiooni kallal, mis on kõikidest varasematest erinev ja midagi hoopis teistsugust. Tulemas on midagi küpsemat ja kinnisemat. Pean ka aktiivselt blogi: http://www.mattttis.blogspot.com/.

Kuidas sai alguse Moedepoo?

Moedepooga sai algust tehtud aastal 2010 peale osalemist noorte moeshow’l. Sealt tuli idee ise luua moeürituste sari, nüüdseks on Moedepoo olnud kolmel järjestikusel aastal ja võin öelda peakorraldajana, et alles kolmandal aastal tundus, et tegemist on üritusega. Kuna ürituste korraldamine koos minimaalse tiimiga on väga keeruline, siis nüüd neljandal aastal, 6.aprillil 2013 toimuval moeshow’l lubame me korraldajatega, et on toimunud taaskord suur samm selle poole, et üritus tõuseks iga aastaga aina kõrgemale. Moedepoo on mulle toonud väga palju kontakte (firmade, meediaväljaannetega, jumestajatega jne… ). See on lihtsalt meeletu milline kontaktide pagas selle kõigega kaasas käib.

Kui hästi võtab Eesti inimene vastu moedisaini noorte moekunstnike poolt?
Üldiselt Eestis pooldatakse siiski noorte moeloomist, vähemalt selline arvamus on mulle jäänud. Suhtumine sellesse on positiivne, kuid vahest vaadates kommenaatere internetis jääb tõesti mulje, et inimesed, kes asjast mitte midagi ei tea teevad kõik maha. Ma saan aru, et maitsed on erinevad, aga iga kollektsioon on ainulaadne ning iga moelooja on sellesse töö, vaeva ja südame pannud. Tema jaoks on see eriline ning see ongi kõige olulisem.

Kui raske on teie meelest oma unistusi ellu viia ning noore disainerina Eestis “ellu jääda”?

Eestis ei ole see sugugi raske! Peale kolme aastat moemaailmas olemist on juba kutsete ja kontaktide pagas päris suur. Iga aastaga tuleb aina rohkem pakkumisi tulla žüriidesse. Ainuüksi veebruari kuus olen ma nelja moeshow žüriis ja lisaks ka külalisesineja ning juurde veel kõik osalemised. On tulnud mitmeid tellimustöid, näiteks kevadeks on hetkel kolm lõpukleidi tellimust. Koostööd poodidega, fotograafidega — see kõik on lihtsalt nii huvitav maailm, et tahaks pea ees sinna sukelduda ja mitte kunagi enam pinnale tõusta.

Kus kujutate ette end tulevikus?

Ma ei ole eriti selline inimene, kes illusioonides elab, aga ma tahaks loota, et mu elutee viib mind Prantsusmaale.

Kas teil on ka midagi südamel, mida tahaks lugejatele öelda?

Ärge kritiseerige teisi ja ärge kahelge mitte kunagi iseendas! See mida sa teed hoole ja vaevaga — just see töö väärib igal juhul näitamist ja tunnustamist. Ärge olge kinnised, näidake ennast erinevatest külgedest ja olge vabameelsed, see on teie enda võti tuleviku.