Muusik Rein T. Rebane meenutab, et tema elus pole vist eales nii palju nalja saanud kui Raadia 2’es töötamise ajal. “Nalja vist pole kunagi niipalju saanud kui toona. Kui kunagi rohkem aega, võime Susiga sellest raamatu kirjutada. Ei usu, et toonase kollegi Mihkel Raua omale alla jääb,” räägib Rein T. Rebane Ohmygossip.ee’le.

Rein T. Rebane, kuidas te aastate eest sattusite Raadio 2- e “Hai” saatejuhiks ja kui kaua te seda saadet koos Siim Susiga ja Ilmar Ilvese alias Rednar Annusega juhtisite?
Aastatel 1996-1997 tegime Siim Susiga analoogset saadet või siis n.ö. Hai eelkäijat Nõmme Raadios. Plaan oli jätkata koos sõber Rednariga, kes oli R2’s enne saate La Dolce Vita juht. Läksime toonase peatoimetaja Urmas Leinfeldti jutule, kuu aja pärast oli esimene „Hai“ eetris. Mina olin saatejuht aasatel 2000-2002, Susi (vist) kuni 2003.

Mida põnevat sellest ajast meenutaksite, kas juhtus ka mingeid naljakaid seiku ja viperusi?

Terve see n.ö. R2’ he periood oli ääretult põnev kuna R2 oli tööna oma kuulsuse tipul ja üks enim kuulatavamaid raadiojaamu Eestis… Seega toimus pea iga päev mingi üritus ja kui seda just parasjagu raadio poolt ei korraldatud, korraldasime ise.

Nalja vist pole kunagi niipalju saanud kui toona. Kui kunagi rohkem aega, võime Susiga sellest raamatu kirjutada. Ei usu, et toonase kollegi Mihkel Raua omale alla jääb.

Milliseid ameteid te üldse pidanud olete ja millega te praegu tegelete?

Olen kitarrist Eesti Improteatris ja ansamblites Sunshine Company ning 4 Tankisti & Rebane, mille 15.veebruaril ilmuvat debüütplaati „Üle Vindi“ parasjagu lõpetame. Suuremaosa elust olen tegevmuusik olnud, eks elu jooksul on ka teisi ameteid peetud aga süda on siiski muusika juurde jäänud.

Mida põnevat meenutaksite eelmisest aastast?

Suht selline töö-tähe-all aasta. Nagu midagi erilist põnevat ei meenugi.

Millised on teie plaanid lähemaks ajaks ja aastaks üldisemalt?

Ma pole selline väga ette plaaneerija tüüp – tuleb see mis tulema peab. Kõlab vist natuke igavalt aga kõige paremad asjad elus sünnivad tavaliselt spontaanselt. Eks mingeid plaane olen ikka mõlgutanud aga iga asi omal ajal.

Millist raadiojaama te ise kuulate kõige meelsamini?

Ma ei kuula raadiot!!! Pole mitte kunagi kuulanud ega hakka ka iialgi kuulama, parem olgu siis juba vaikus. Mul pole isegi kodus raadiot kunagi olnud.

Huvialad?
Pillimäng on siis töö ja hobi üheskoos aga selle kõrvalt veel melomaania (CD ja Vinüülplaatide kogumine), tsikliga sõitmine ja kõik muu sinna juurde kuuluv. Ja loomulikult veel raamatute lugemine — viimasel ajal olen hakanud erinevate muusikute elulugusid lugema, mida küll kahjuks Eesti keelde palju tõlgitud pole aga kuna valdan vabalt põhjanaabrite keelt, siis ostan neid põhiliselt Soomest.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Oh neid asju on palju aga katsun enda väljaütlemised läbi muusika edasi öelda.