Armastatud näitleja ja lauljanna Diana Klas võitleb juba pikemat aega lihtklassi inimeste eest Eestis. “Nagu ma juba alguses ütlesin on mul südame peal meie keskklassi ja vaesemate inimeste kestmajäämise võimalikkus või võimatus praeguses Eestis! Mis saab lihtsast Eesti inimesest ja palju ta veel kannatama peab ja kannatada suudab?! Kui palju lahkub veel eestlasi oma maalt, et töötegemise eest ka elamisväärset tasu saada, ” arutab Diana. “Aga kindlasti ei ole minuga nõus meie rikkam seltskond, sest oma väljanägemiselt, kaupluste ja kauba rohkuselt ja uhkete elumajade hiilguselt on ju Eesti lausa unistuste maa!”

Diana Klas, mida põnevat te meenutaksite eelmisest aastast?
Eelmine aasta mulle isiklikult ei toonud kaasa midagi erilist! Kõik jäi samaks! Elu Eestis muutus minu arvates veel raskemaks ja kallimaks. Aga kindlasti ei ole minuga nõus meie rikkam seltskond, sest oma väljanägemiselt, kaupluste ja kauba rohkuselt ja uhkete elumajade hiilguselt on ju Eesti lausa unistuste maa! Aga kahjuks tavaline eestlane seda unistustemaa Eestit ei tunneta ja kahjuks ka minu tutvusringkonnast on eelmisel aastal pea pooled inimesed lahkunud siit unistuse maalt. See on vist suurim valupunkt minu jaoks, mis möödunud aasta kaasa tõi ja mis aina jätkub ka Uuel Aastal! Mõtlen just inimeste väljarännet oma kodumaalt ja võõraste rahvaste asemele tulemist! Mis juhtub kui see niiviisi jätkub?!

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja aastaks üldisemalt?
Lähemaks ajaks ma erilisi plaane ei tee! Töötan endiselt Viru tänaval poes, vahel mängin Komöödiateatri etenduses Kala neljale, vahel esinen mõne kontserdiga mõnel peol kui kutsutakse!

Kas teid mõnes telesarjas võib ka peagi mängimas näha?

Seriaalide kohta ei oska hetkel öelda. Hetkel ma nendes ei osale. Olen juba olnud Kättemaksukontoris, Õnne 13-s, Ohtlikus lennus ja Kodu keset linna-s. Eks vaata, mis tulevik toob! See vabakutselise näitleja elu on tihti seotud teadmatusega tuleviku suhtes! Ütleme nii, et mul on isegi oma vanuse kohta vedanud, et olen saanud nii palju mängida.

Milline oleks teie unistuste roll nii teatris kui telesarjas?
Mul on ka selles suhtes vedanud, sest oma unistuste rolli olen ma saanud mängida lausa kaks korda ja kahes erinevas lavastuses! Mõtlen loomulikult Edith Piafi rolli Vanemuise Teatri lavastustes Marlene ja Piaf Pariisi varblane! Midagi sellesarnast võiks veel kunagi teha — näiteks oli kunagi Roman Baskinil idee lavastada etendus, kus oleksin mänginud Marlene Dietrichit, aga kahjuks see jäi ainult mõtteks! Üldiselt olen oma plaanilt rohkem karakternäitleja ja mulle sobivad koomilisemad rollid rohkem! Ma olen juba välimuselt ja tüübilt selline, et viimasel ajal olen mänginud ainult naljakaid tegelasi

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Nagu ma juba alguses ütlesin on mul südame peal meie keskklassi ja vaesemate inimeste kestmajäämise võimalikkus või võimatus praeguses Eestis! Mis saab lihtsast Eesti inimesest ja palju ta veel kannatama peab ja kannatada suudab?! Kui palju lahkub veel eestlasi oma maalt, et töötegemise eest ka elamisväärset tasu saada?! Vahel mõtlen ka, et kaua ma ise veel vastu pean ja millal ma julgen teha otsuse, et parem koristaja koht Soomes kui elu siin! Seni pole ma seda otsust teinud, sest ma ei taha siit oma kodust ära minna, sest mulle on siin Eestis meeldinud elada! Aga mis saab edasi?!