Kalev Tilk, mida põnevat te lõppevast aastast meenutaksite?
Möödunud aasta on olnud igati tore. Olen saanud palju tegeleda oma lemmiktegevuse – esinemise ja ringisõitmisega mööda Eestimaad ning seda kõike muusikaga vürtsitades. Kuna tööandjana olen iseenda peremees ja tegelen igapäevaselt oma hobiga mis mulle meeldib, võin öelda, et oli õnnelik aasta ja olen õnnelik inimene.

Kuidas läheb ansamblil “Parvepoisid”, kus lähemal ajal esinete, kas uusi laule ka lindistatud on ja ehk on plaanis ka plaat välja anda?
Parvepoistel läheb järjest paremini. Meie esinemised on läinud käima alates esimesest loost ning tavaliselt on hoog sees lõpuni välja. Otse öeldes peale lisalugusid ei taheta pidu niisama lihtsalt ära lõpetada. Meile annavad esinemised jällegi palju head energiat, mis omakorda innustab uusi lugusid ja tegusid ette võtma. Peale igat esinemist saame oma eluloole juurde kirjutada killukese õnnetunnet!

Esinemiste kohta saab aga lugeda meie uuelt kodulehelt www.parvepoisid.com. Seal on palju muudki toredat lugemist Parvepoisterst ning meie tegemistest üldisemalt.

Möödunud aasta jooksul avalikustasime mõned uued lood. Viimane nendest on eestikeelne cover Custtavo Lima loost “Balada.“ Meie loo nimi on „Täna läheb peoks“ ning seda saab kuulata ja vaadata youtube keskkonnas kui ka meie kodulehel.

Parvepoisid on palju panustanud just esinemistel kõlavatele lugudele. Oleme oma repertuaari vürtsitanud just lugudega, mis on ennekõike mõeldud pidudel korralike tantsulugudena. Teadmiseks veelkord, et Parvepoisid sai 2004 aastal loodud ainult stuudioprojektina ja muusika oli mõeldud ainult CD-l kõlamiseks. Alates 2010 aastast oleme täielikult pühendunud kontsertidele ning repertuaari ongi lisandunud hulgaliselt lugusid, mis ka tantsuõhtul korraliku hoo sisse tõmbaksid.

Praegune kogemus näitab, et meie repertuaari lisandub 1 lugu iga nädal.

Uusi lugusid on meil mitmete plaatide jagu kuid me pole neid veel avaldanud. Siinkohal meenub, et ansambel ABBA-l oli ka virnas lugusid, mille hulgast valiti väga hoolikalt, millised lood said plaadile. Eks tänasel päeval on suur küsimärk ju mis kujul neid peaks avaldama. CD müük on muutunud peaaegu olematuks, see on ka meie plaadi väljaandmise plaane pidurdanud. Aga võin öelda, et küllap ikka osad meie uued lood saavad ka ilmuma, tõenäoliselt juba 2013 aastal.

Kus ja kuidas te veedate oma jõulupühad ja aastavahetuse?
Jõulupühad ja aastavahetuse veedan ikkagi oma lähedaste ja tuttavatega. Lihtne põhjus, aastas on üsna vähe nädalavahetusi, kus saan oma perekonnaga midagi tähistada. Aastalõpu sündmusi on juba lapsepõlvest alates saatnud eriline tunne ja aegajalt tahaks ju seda jälle tunda. Kõik need kodused toimetamised, millega põneva ootamine ja uue aasta saabumine pidulikumas õhkkonnas.

Millised on plaanid järgmiseks aastaks?
Järgmise aasta peamised plaanid on ikka seotud muusikaga ja kahe ansambliga …

Esiteks ansambliga Parvepoisid. Soovime saada üha rohkem tuult purjedesse ja esineda palju kaunil Eestimaal. Uute lugude avalikustamine on ka tõenäoliselt üks oluline samm, sest ansambel saab olla ikka teada ja tuntud läbi oma muusika ja mõnusa olemise.

Ja teine suurem plaan on ansambliga Viska Viis, www.viskaviis.ee. Ansambli lauljal Rain Kõrbel on mehine ja mahe laulutämber, mis on ka ansambli kaubamärk. Hetkel me juba salvestame uusi lugusid ning 2013 aasta algul saab neid juba ka kuulata, võimalik et ka raadiojaamades ning edetabelites. Aga enne kui pole tehtud suuri tegusid, ei saa ka lubadusi välja jagada. Kuid ka ansambel Viska Viis on eelkõige live ansambel, mis tahab publikut silmast silma rõõmustada.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Kui teil on tulemas tähistamist väärt sündmus ja soovite korraliku tantsu ja tralli, siis võtke meiega ühendust ja ma ütlen, et te saate oma ellu juurde toreda sündmuse!