“Südamel on see, et meie peavoolumeedias on paljud ajakirjanikud allutatud ajupesule nii Tallinna linnavõimu kui ka TTV-d puudutavais teemades. Eesti kõige edukamast kohalikust omavalitsusest üritatakse leida vaid negatiivset, ei tunnustata neid ettevõtmisi, millega üheski teises Eesti linnas ega vallas pole hakkama saadud,” räägib Mart Ummelas Ohmygossip.ee’le.

Mart Ummelas, mida põnevat meenutaksite teie lõppevast aastast?
Lõppev aasta oli täis põnevaid sündmusi. Eelkõige mainiksin Eesti rahva taasärkamist letargilisest reformierakondlikust unest, kui tänavaile tulid õpetajad ning seejärel sundisid meditsiinitöötajad riigivõimu meenutama, mis on meie kõige kallim vara – inimelud. Maailmapoliitikas tõstaksin esile Barack Obama tagasivalimist USA presidendiks, mis loob ehk võimalused selleks, et iga aasta ei süttiks kuskil maailmas uus pingekolle, kuhu ka Eesti poisid saadetakse oma elu hinnaga tuld kustutama.

Kuidas on läinud sel aastal Tallinna Televisioonil ja milliseid saateid pakute oma vaatajatele jõulupühade ajal ja aastavahetuse paiku?
Tallinna Televisioon areneb vähehaaval oma majanduslike ja mentaalsete võimaluste piires. Raske on loota, et vaid kahe aastaga jõuaks TTV Eesti kolme suurima kanali hulka, kuid lootus on, et juba 2013. aastal oleme senisest märksa paremal positsioonil. TTV jõuludeaegne kavas on palju häid kontserte ja kvaliteetseid filme kogu perele, aastavahetuse eel võtavad meie ajakirjanikud kokku lõppeva aasta ja seda teevad ka vabatmehed Vaba Mõtte Klubis. TTV ei kavatse konkureerida inimeste pärast süldilaua ja viinapitside taga, vaid suunab oma programmi neile, kes kasutavad pühadeaega rahulikuks tagasivaatamiseks ja endasse süüvimiseks. Ja loomulikult pakume neil päevil oma programmi ööpäevaringselt.

Kui palju on TTV- l vaatajaid ja milliseid põnevaid saateid plaanite oma vaatajatele pakkuda järgmisel aastal?
Tallinna TV-l on sadu tuhandeid vaatajaid. Arvatavasti jõuame jaanuaris-detsembris selleni, et EMOR-i telemõõdiku andmeil on meie kanalit vaadanud pool miljonit eestimaalast. Üksikute saadete vaadatavuse osas me veel Eesti teletaeva TOP10-ga ei konkureeri, kuid on meiegi kavas olnud spordivõistlusi ja kontserte, mida on vaadanud 50 000 või rohkem inimest. Uuel aastal muutub alates 7. jaanuarist meie programm kardinaalselt, kui lisanduvad mitmed uued Euroopa päritolu telesarjad, uueneb mängufilmide valik ja lisanduvad uued saated omatoodangusse. Kõiki kaarte ei tahaks praegu paljastada, kuid aastavahetusel algava tutvustuskampaania käigus selguvad kõik meie uue kava tõmbenumbrid.

Milline Tallinna Televisiooni saade on kõige vaadatuim?
Raske on vastata, missugune on meie kõige vaadatavaim saade. Ilmselt vaadatavaimate hulka kuuluvad korvpalliülekanded VTB Ühisliiga kohtumistelt, kus mängib Kalev/Cramo. Väga populaarsed on olnud ülekanded võistlustantsust, samuti populaarsete esinejatega kontserdid. Teistest saadetest on tipus uudistesaated Täna, aga ka Turovski lood, Maatriks, Kas tohib?, samuti Linnapea tund, Riigikogu ülekanded ja muidugi Vaba Mõtte Klubi.

Kus ja kuidas veedate teie oma jõulupühad ja aastavahetuse?

Olen kõik jõulud ja aastavahetuse veetnud Eestis ja teen seda nüüdki. Jõuluõhtu veedan tavapäraselt vennapoja juures, aastavahetuse heade sõprade seltsis. Ent nagu eespool ütlesin, tuleb aega leida ka rahulikuks endasse süüvimiseks ja aastale analüüsivalt tagasivaatamiseks.

Tulevikuplaanid?
Tulevikuplaanid on seotud Tallinna Televisiooni ajakirjandusliku sisukuse arendamisega, et olla väikese telekanalina sisult ja sõnumilt suur.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Südamel on see, et meie peavoolumeedias on paljud ajakirjanikud allutatud ajupesule nii Tallinna linnavõimu kui ka TTV-d puudutavais teemades. Eesti kõige edukamast kohalikust omavalitsusest üritatakse leida vaid negatiivset, ei tunnustata neid ettevõtmisi, millega üheski teises Eesti linnas ega vallas pole hakkama saadud. Või püütakse Tallinna TV-d näidata kummalises valguses nagu äsja Ekspress Grupi mõnes väljaandes. Olen olnud kutselises ajakirjanduses 35 aastat, olen üritanud säilitada oma professionaalsust nõukogude ajal, töötanud erameedias, palju jõudu ja aega pühendanud rahvusringhäälingu ülesehitamisele ja raadioprogrammi kvaliteedi tõstmisele, nüüd panen õla alla Euroopas ainulaadsele linnatelevisioonile. Ainulaadsele selles mõttes, et ükski teine linnatelevisioon pole ühtaegu üleriiklikus vabalevis. Loodan, et meie edu tuleval aastal paneb ka meie kolleege ja meediakriitikuid pöörama rohkem pilku Tallinna TV kui kiiresti areneva kvaliteetse ja sisult avalik-õigusliku telekanali suunas.