“Mööduv aasta näitas, et eesti rahvas kogub taas jõudu ja julgust. Paljud ootavad uut Laulvat Revolutsiooni. Aga tänase päeva situatsioon on tunduvalt keerulisem kui see, mis toimus 25 aastat tagasi,” räägib Tallinna Lauluväljaku direktor Riho Rõõmus Ohmygossip.ee’le ning lisab, et tänapäeva raskeimaks vaenlaseks on raha võim.

Riho Rõõmus, 20. augustil esineb Tallinna Lauluväljakul Robbie Williams. Kas ettevalmistused tema esinemise tarvis juba käivad ja mida te ise Robbie Williamsist arvate?
Robbie Williamsi ettevalmistused käivad tõesti hooga. Hetkel on ta veel meie, Lauluväljaku, jaoks üks paljudest järgmise aasta projektidest. Aga mida kuu, mida nädal, mida päev lähemale seda enam joonistub välja see, et RW kontsert saab olema järgmisel aastal Lauluväljakul ja Eestis suurim ja mastaapseim meelelahutusüritus. RB kuulub ikkagi maailma showbusinessi absoluutsesse tippu. Ta on artist, kes suudab kohale tuua ja ka köita suuri staadionite täisi inimesi.

Ise nägin RB-d aastaid tagasi Stockholmi Glouben`i siseareenil. Läksin kuulama-vaatama eelarvamusega, tema muusikast mitte eriti teades ja sellest erilist arvamata. Aga… Ta suutis mind, ja kogu kümneid tuhandeid pealtvaatajaid jäägitult haarata esimesest loost alates! Meeletu karisma, energia, sära ja samas selline naabripoisi imago. Sellise lihtsa võluga, aga samas väga heade lauludega ta ennast meeldima panigi. See kontsert on mul siiani meeles kui miski eriti hea.

Kes kuulsatest lauljatest suvel veel Tallinna Lauluväljakul esinevad?

Hetkel on välja kuulutatud Elton John. Ja see toimub 100%. Lisaks „lollikindlalt heale muusikaelamusele“ üritab selle kontserdi korraldaja tõsta ka üldist kontserdikorralduse taset. Pealtvaatajatele, eriti neile, kes on ostnud esimeste tsoonide piletid, loob korraldaja enneolematult head tingimused kogu ürituselviibimise ajaks. Loodame, saame näha.

Tulemas on veel mitmete lääne artistide soolo-kontserdid ja ka mitmete festivalide raames esinevad samuti mitmed välismaised artistid. Aga eks need nimed hakkavad varsti tasapisi ka avalduma. Tulemas on paar uut ja põnevat festivali, mis võiksid aastateks meid rõõmustama jääda. Aga ka neist ei saa ma veel rääkida. Järgmine suvi tõotab tulle tihe, huvitav ja mitmekesine.

Käesolev aasta on peagi lõppemas, mida põnevat te ise lõppevast aastast meenutaksite?

Minule oli möödunud aastast meeldivaim üllatus RHCP kontsert. Taas oli tegemist ansambliga, kellest ma ei osanud midagi eriti arvata ja keda ma ka ei fännanud. Ometi sain ma võrratu naudingu. Taas rõõmustas ja köitis mind Mika, kes esines Õllesummeril. Väga meeldis Ivo Linna suurkontsert koos sõpradega, taas Õllesummeril. Ja muidugi suurim ja efektseim kontsert – Lady Gaga.

Rõõmustas ka see, et Laululava siseruumides korraldati sel aastal enneolematult palju kõrgetasemelisi ja keerulise produktsiooniga üritusi. See näitab, et meie majandusturg on kindel ja paraneb järjest. Tublid eestlased! Ilus ja sümboolne oli, et Vabariigi president oma Kärajate-ürituse just Laululaval tegi. Arutati ju nimelt neid teemasid, mida kunagi siin laulva revolutsiooni ajal kogu rahvas igapäevaselt arutas – kuidas edasi?

Kus ja kuidas te veedate oma jõulupühad ja aastavahetuse?

Jõulupühad ja aastavahetuse veedan lähedaste ja sõprade keskel. Ja eeldatavasti kodus.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Mööduv aasta näitas, et eesti rahvas kogub taas jõudu ja julgust. Paljud ootavad uut Laulvat Revolutsiooni. Aga tänase päeva situatsioon on tunduvalt keerulisem kui see, mis toimus 25 aastat tagasi. Siis oli meil üks ühine peaeesmärk ja ka vaenlane oli ühene ja selge – meile pealesunnitud nõukogude võim ja sunniviisiline kuulumine Nõukogude Liitu. Praegu oleme me justkui vabatahtlikult liitunud Euroopa Liidu ja euro-tsooniga, kuulume NATO-sse jne. Igal inimesel on demokraatia tingimustes oma arvamus, omad eelistused, omad lemmikud ja omad vaenlased. Ja võim, kes meid kõiki surub ja pitsitab on 100 x mõõtmatum, määramatum ja salakavalam kui oli nõukogude võim – meie raskeimaks vaenlaseks on …… raha võim.