10. oktoobril annab Rock Cafes üle pika aja kontserdi KOLUMBUS KRIS. Õhtu erikülalisteks on legendaarne Soome grupp HAVANA BLACK ja ning GANGSTER OF LOVE (Fin). Piletid on tänasest müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades.

Kolumbus Krisile on see sel poolaastal ainuke kontsert Rock Cafe laval. Bändi juhtfiguuri ja bassimehe Jaanus Raudkatsi sõnutsi soovitakse õhtu muuta eriti eriliseks. “Kuna Havana Black on meie kauaaegne sõprusbänd, siis on loogiline, et just nemad on sel õhtul erikülalise rollis. Ja kes sobiks veel paremini koos Kolumbus Krisiga lavale kui mitte Havana Black – sellist sünergiat nagu meil kahel, ei teki paljudel bändidel,” lisas Raudkats.

Havana Blacki ajalugu algas 1987. aastal debüütalbumiga “Faceless Days”, millega saavutati kiiresti publiku soosing. Selle albumiga oli Havana Black üks esimestest retro-rock bändidest, kes pressis end kuulsa Billboardi plaadimüügi edetabelisse. Kuulsusega  kaasnes otsus pakkida kohvrid alustamaks karjääri USAs, kus tehti koostööd kuulsa manageri Allen Niveniga (Guns’n’Roses, Great White jpt.).

Havana Blacki teine album “Indian Warriors” ilmus 1989. aastal ja pälvis ka Ameerika muusikapressi tähelepanu. Kusjuures Havana Blacki nimetati kui: “Soome indiaanlased, kes on 90ndate lootustandvaim rock band”. Järgnes album “Exiles in Mainstream” (1991), mis salvestati Los Angelesis ning plaadi tootis legendaarne Eddie Kramer (Jimi Hendrix, Led Zeppelin jpt.). Albumile järgnes massiivne USA tuur koos selle hetke suurnimedega Great White ja Michael Schenker Group.

1993. aastal saabus Havana Black tagasi Soome, kus ilmutati seni viimane stuudioalbum “Growing Wings”. Aprillis 2009 ilmutas plaadifirma EMI Finland remasterdatuna Havanna Blacki neli albumit koos boonuslugudega. Hannu Leideni ja Grazy Heiskase Havana Black tuuritas maailmas juba siis, kui soomlased ei osanud unistadagi, et mõni Soome bänd võiks Korkeasaarist kaugemal esineda.

Muuhulgas on Hannu Leiden üks tunnustatum Soome helirezisöör. Tema juhitavas Seawolf stuudios on oma albumeid salvestanud näiteks Franz Ferdinand, The Rasmus, Hanoi Rocks, Swallow the Sun, The Black League, Amorphis, Stone ning ka eestimaised Smilers, Vennaskond, Ultima Thule, Kolumbus Kris, Tuberkuloited.

Havana Black on: Hannu Leiden (vokaal), Grazy Heiskanen (kitarr), Petri Majuri (kitarr), Jouko Ilmari Suomi (bass) ja Lauri Veikko Juhani Iivanainen (trummid).

Uksed Rock Cafesse avatakse 10. oktoobril kell 22.00. Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti hinnaga alates 100 krooni.