Cambridge’i hertsog ja hertsoginna – prints William ja printsess Kate Middleton – ootavad oma esimest last, kinnitas inglise kuningakoda oma äsjases teates. Esmaspäeval oli printsess halva enesetunde tõttu sunnitud haiglasse minema, vahendab Aftonbladet.

Kate Middleton peab paariks päevaks Londonis asuvasse King Edward VII haiglasse jääma, sest halb enesetunne tekkis ootamatult ja raseduse varases staadiumis. Vaatamata sellele on mõlemad raseduse üle väga õnnelikud, teatab Sky News.

Peaminister David Cameron õnnitles paari Twitter’is: “Ma olen rõõmus uudise üle, et Cambridge’i hertsog ja hertsoginna ootavad last. Neist saavad fantastilised vanemad.”

William ja Kate sõitsid haiglasse ise. Nädalavahetuse veetsid nad koos Kate’i vanematega Buckleberry’s. Kogu nädalavahetuse viibis William abikaasa kõrval ning samuti ka haiglas.

Abielu sõlmiti umbes 17 kuud tagasi – 29-l aprillil 2011-l aastal.

Vahetult enne uudise avalikuks tulekut külastas paar Cambridge’i. Reisil sai William, kes on Inglise õhujõudude piloot, ühelt kodupereniselt kingituseks siputuspüksid, milledel on helikopteri pilt ja tekst: “Daddy’s little co-pilot”. Kingituse peale ütles William: “Fantastiline! Need hoian ma alles.”

Kate’i ja William’i beebist saab kuninganna lapselapselaps ja tulevane troonipärija olenemata sellest, kas sünnib poiss või tüdruk. Daily Mail andmetel on sellest möödas 120 aastat kui valitsev monarh sai näha oma lapselapselast, kellest saab troonipärija.