“Peale saates osalemist oli väga raske, sest seal ma nägin meedia jõudu ja olin löödud, kui Eesti rahvas mind vaid halvaks pidas ja hakkas kummardama mingit ülesupitatud mustlannat. Kaotasin klientuuri. Aga vahet pole, sest igal halval asjal on ka hea pool. Selle kogemusega sain selgeks väga põnevaid asju,” räägib Hannes Vanaküla Ohmygossip.ee’le.

Hannes Vanaküla, teie sünnipäev ja sünnikodu?
Sündisin 23- ndal novembril, 1966, Tallinna Pelgulinna sünnitusmajas. Mul on kaks kodu. Üks on stabiilne kodu Vormsis, Kärslety külas. Aga Tallinnas on koguaeg kodud (korterid) vahetunud.

Kuidas sattusite “Selgeltnägijate tuleproovi” ja kuidas teil on läinud peale saates osalemist?
Päris täpselt ei mäleta, kelle soovitusel mind saatesse kutsuti. Peale saates osalemist oli väga raske, sest seal ma nägin meedia jõudu ja olin löödud, kui Eesti rahvas mind vaid halvaks pidas ja hakkas kummardama mingit ülesupitatud mustlannat. Kaotasin klientuuri. Aga vahet pole, sest igal halval asjal on ka hea pool. Selle kogemusega sain selgeks väga põnevaid asju.

Teist pole viimasel ajal midagi kuulda olnud, millega te tegelete?

Ega minust ei saagi palju kuulda olla, sest olen jäänud ustavaks Eesti vaimsusele. Ja nagu me teame, pole Eestis võimul eestlased. Siin ka põhjus, miks mind tahetakse rahva teadvusest ära pühkida. Tegevusvaldkond endine: arendan teooriaid, ravin inimesi.

Kui noorelt avastasite endal selgeltnägemise võimed?

Oma võimed avastasin kuskil 25- aastaselt.

Kuidas ära tunda, kui keegi on näiteks ära kaetanud või needuse peale pannud, või pole sellised asjad tunnetatavad?

Seda tunnetab nõid, inimesel lihtsalt energia ei voola. Inimene on bioloogiline olend ja nõid näeb energia liikumist inimese sees ja ümber. Kes ei suuda oma kahte ajupoolkera sünkroniseerida, see inimene seda ei tunneta.

Teie perekond ja lapsed?

Mul oli perekond ja lapsed aga nagu ma enne mainisin, pole Eesti Vabariigis meie peremehed ja kiriku survel on need mult ära võetud.

Kas suhtlete edasi ka teistega, kellega telesaates osalesite?

Jah, saan teiste osalejatega väga hästi läbi.

Südamelt ära?

Me peaksime ühe asja endale selgeks tegema. Me tajume ruumi tühjusena, kuid tegelikult on ta Universumi eksistentsväli. Selle tõestuseks on kasvõi see fakt, et ruum kõverdub aineobjektide ümber. Astroloogias kasutatakse mõistet gravitatsiooniläätsed. Ja tänu selle Universumi ruumi võnkumisele toimubki selgeltnägemine ja tervendamine.

Inimesel on kaks silma selleks, et määratleda ära objekti asukoht ruumis. Meie silmad registreerivad erinevate lainepikkuste võnkumisi, aju tõlgib selle võnkumise ilusateks värvideks. Kõrvad registreerivad õhuvibratsioone, meie aju tõlgib selle ilusaks muusikaks. Ja selgeltnägemine pole mitte midagi muud, kui kaks ajupoolkera registreerivad ruumi võnkumised. Ja sealt tuleneb selgeltnägemise fenomen. Me oleme olukorra ees, kus füüsika ja vaimsus ei saa enam edasi areneda, kui me pole endale selgeks teinud ruumi mõistet: ruum ei ole tühjus, vaid ta on Universumi eksistentsväli. Kui pole eksistentsvälja, pole ka ruumi.

Tulevikuplaanid?
Tahaksin luua normaalset loovat inimest. Sest tänapäeva ühiskond teeb inimesest tarbiva looma. Ühiskond on muutnud meid lammasteks keda pügatakse, lehmadeks keda lüpstakse. Me oleme sead, kelle hinge näritakse, hobused kelle seljas ratsutatakse. Lõukoerad, kes levitavad ristiusku moslemitemaailmas jne.

Kas looduses leidub ravim vähi vastu? Kui jah, siis milline taim?

Kõigepealt peaks ütlema, et vähk on psühholoogiline haigus. Vähk tekib eneseeitusest ja pole ühtegi ravimit, mis asendaks Oma Mina kasutamist. Vähist tervenemine toimub ainult ühtemoodi: kui inimene kaotab endas pugejalikkuse ja hakkab iseenda peremeheks. Sest eneseeitusega blokeerime eluenergia voo meie kehasse. Vähk on nagu hallitusseen, mis hakkab vohama seal, kus ei toimu liikumist, kus ei toimu elu. Seal, kus on meie Mina lahkunud.

Millist raadiojaama meelsasti kuulate?

Põhiliselt kuulan raadiot siis, kui sõidan autoga. Eelistan alati lõbusat muusikat. Raadiojaama eelistusi pole. Pean lugu Nõmme Raadiost.

Lemmiksaated telerist?
Ma üldreeglina ei vaata televiisorit, sest see sisaldab põhiliselt propagandat ja mulle hakkab vastu, kui räigelt valetatakse. Kõige mõistlikumad on loodussaated. Viimasel ajal on ka teadussaadetel võltsingud sees.