“Soovin anda kontserte. Kuidagi on selline õige aeg nendeks. Olen palju kogunud lugusid ja tahaks nüüd jagada,” räägib Marek Sadam Ohmygossip.ee’ le, et aastavahetusel on tema tõenäoliselt kontserte andmas. Loe mida põnevat tegi Marek möödunud suvel ning millised on plaanid ja tegemised praegu..

Marek Sadam, kuidas möödus teie suvi, mida põnevat sellest meenutaksite?
Ma arvan, et möödunud suve meenutab kõige paremini laul “Tulbid ja Bonsai”, mida ka YouTubes on võimalik kuulata. Rändasime Tõnu Laikrega ( klaveril ) mööda imelisi Eestimaa paiku ja loodetavasti andsime väärt kontserte. Otsustajaks on siiski meie kuulajad, keda aasta aastalt on järjest rohkem. Kontserdid “Sadama lood” ongi selline mõnus kodumaine tegemine, mida naudin täiel rinnal ja rõõmuga.

Mida veel antud kontsertidest meenutaksite ja millised paigad eriti meelde jäid?

Tuletan alati meelde, et need kortserdid ei ole ainult meie, vaid just need kohalikud kultuuritegijad ja tulehoidijad. Nendele peab tegema suure kummarduse. Mitte ühtegi paika eraldi välja ei tooks, sest kõik olid meile omamoodi erilised. Seda kohe päris südamest. Erinevad on ju nii varahommikune kui hilisõhtune kontsert. Igal paigal omad lood ja kõlad.

Kas teil on plaanis salvestada ka uusi laule ning kas olete ka plaadi välja andmise peale mõelnud?

Mõte on. Kiirustama ei kipu. Aga kui salvestame, siis erakordselt lihtsalt ja ausalt. Uusi laule on kogunenud ning kahjuks vanemaid albumeid mul just palju alles pole. Ülepeakaela on alati targem tulla kontserdile ja saada vahetu elamus. Olgu siis plaat pigem mälestus erilisest paigast, kus meid kuulata sai. Samas olen oma facebookis ( Lihtsalt Sadam ) jaganud mitmeid laule, sealt saab meist veidi teada. Aga olen rohkem kontserdiusku mees.

Kuidas on lood nende lauamängudega?
“Eesti laulude mänguga” on kõik väga kenasti. Kindlasti leiab mõni mäng sellel pimedamal ajal tee uude koju, miks mitte ka kingikotti.
Minu eesmärk oli teha lauamäng, mis haaraks Eesti muusikat ja tegijaid võimalikult laiahaardeliselt. Soov on õhutada inimesi kuulama meie oma maa muusikat, tundma autoreid ja esitajaid. Kindlasti võib abiks võtta interneti, et mõne inimese kohta rohkem uurida või kuulata laule, mida varem ei teadnudki. Loodetavasti loob see veidi laiema pildi meie muusika tegijatest. Ei saa salata, tegu pole kõige kergema mänguga, aga eesmärgiks on, et midagi teaks nii vanaema kui lapselaps. Mulle teeks palju rõõmu muidugi see kui terve seltskond ka oma lemmiklaule kaasa laulaks. Selline lõbus targemaks saamise mäng. Eesti muusikat peab hoidma ja hindama.

Kas “N- EURO” ka millalgi taas kokku tuleb ja kontserte plaanite anda?
N-Euro uut laulu salvestasin suvel Küprosel. Loole sai tehtud ka imelihtne video, mida samuti netist leida võib. Lihtne laul, kus liigutusi saab kaasa teha terve pere. Kindlasti annan nüüd väga suure energiaga kontserte ka Eestis. Kui aga kutse tuleb, siis N-Euro ausat ja lõbusat olemist lubab. Oleme avatud.

Kuidas te veedate jõulud ja aastavahetuse, kas puhkate või annate ikka kontserte?

Soovin anda kontserte. Kuidagi on selline õige aeg nendeks. Olen palju kogunud lugusid ja tahaks nüüd jagada. Jõulud ikka koos kõige lähedasematega ja perega.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Soovin, et vähemalt lumi oleks sel aastal ilma valeta ja plekkideta. Meil kõigil on endasse vaatamise ja paremaks saamise aeg. Ja peamine kui teate, et kusagil keegi tunneb end üksinda, püüdke olla toetav ning süüdata laternates tuled, mis toovad sooja ning armastust.