19. novembril kell 21:00 toimub Tallinnas  Rock Cafe´s “Eliit vs Free Tallinn Trio – Sügisjazz 2009”.

Pärast pikki aastaid britpopi kirjutamist, rahvusvahelise plaadilepingu jahtimist ja lausa Eurovisioonil osalemist vajas Vaiko Eplik vaheldust. Ja nii tekkis Eliit. Ei ühtki proovi, ei kindlat koosseisu vaid improvisatsiooniline psühhedeelne pop-kaos. Aeg-ajalt toimuvad avalikud jam-sessioonid, kus saavad kokku kõik enam- või vähemtuntud eesti muusikud ja üritavad midagi uut luua. Mõnikord tuleb see neil hästi välja, mõnikord mitte nii hästi. Eliidi liikmetel on erinevad muusikalised taustad, kuid nad kõik on koduslindistajad. Ning kuna lindistatud ja live-kõla pole avalikul esinemisel samasugune, siis ei jäägi neil muud üle, kui minna lavale ja mõelda iga kord uued lood kohapeal välja.

Seesama põhimõte on ka Free Tallinn Triol – kõik sünnib spontaanselt ja kohapeal. Kõike seda on võimalik teha tänu muusikute rikkalikele ja erinevatele lavakogemustele ja kopsakale muusikalisele sõnavarale.

Free Tallinn Trio näol on tegemist unikaalse muusikute kooslusega, mille liikmeteks on ebatavaliselt laia hääleulatusega laulja Anne-Liis Poll, klassikalise kooliga pianist Anto Pett, kes on viimased paarkümmend aastat pühendanud vabale improvisatsioonile, ja jazzkitarrist Jaak Sooäär. Trio muusikat võiks liigitada kaasaegseks improvisatsiooniliseks kammerooperiks, milles on ühtviisi tuntavad nii nüüdismuusika kui kaasaegse jazzmuusika mõjud. Väga erinevale taustale vaatamata leiavad trio liikmed vabas improvisatsioonis kergesti ühise keele ning tulemus on täiesti eriline kaasaegne kõlamaailm, kus ei puudu ka rokilik energia. Kõik kolm trio liiget töötavad õppejõududena Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias. Triol on seljataga ka hulk edukaid esinemisi Euroopa jazzifestivalidel.

Vaata lisaks: http://www.jazzkaar.ee ja http://www.myspace.com/vaikoeplikjaeliit