“Ma pean tunnistama, et mu süda on üsna puhas ja midagi väga vaevama pole jäänud. Seepärast ütlen seekord vaid nii: head sõbrad, hoidke ja säästke ennast! Ärge rabage-rebige-rahmeldage ennast katki! Leidke aega, et jõulude ajal koos oma kallite inimestega olla ja ma usun, et kui Elmari mängima panete, aitab see tuju praemaks muuta ja aja maha võtta,” räägib saatejuht Owe Petersell Ohmygossip´ile.

 Owe Petersell, 1. detsembril on raadio Elmar 15. sünnipäev. Mida põnevat Elmar oma kuulajatele sünnipäevaks pakub ja kas ansambel “Trobikond” salvestab sel korral ka kuidagi eriliselt laheda laulu?
Elmar saab 15 tõepoolest ja see tundub üsna uskumatu, et juba nii palju…:). Põnevat pakume muidugi ja seda juba terve novembrikuu jooksul. Kui enne päris sünnipäeva päeva on põhirõhk erinevatel mängudel läbi terve päeva, siis tõeline “möll” toimub ikka just 1.detsembril – sel päeval on kõik saatejuhid eetris kuni südaööni välja ja iga laul eetris on soovilaul. Eks üllatusi tuleb ka, aga neid ei saa veel paljastada:). Tavapärasest rohkem oleme seekord mõelnud Elmari Sõprade Klubi liikmetele ja meie FB sõpradele.

Traditsiooniks on saanud see, et n.ö. ümmarguste sünnipäevade puhul teeme ühe suure peo ka Eesti muusikutele, sest eks ilma nendeta poleks Elmarit ja neil jälle poleks väljundit. Kui veel traditsioonidest rääkida, siis suuremate sünnipäevade puhul püüame ka n.ö. oma lauluga midagi tavapärasest teistmoodi teha. Mäletatavasti Elmari 10ndaks sünnipäevaks sai salvestatud hoopis üks ühislaul, mida esitasid erinevad Eesti lauljad – loo pealkiri “Kõik mis ees” ja sisse laulsid selle Ivo Linna, Marju Länik, Koit Toome, Kaire Vilgats, Erich Krieger ja Susan Lilleväli. Tänavu vaatame aga natuke ajas tagasi ja sünnib üks väga tantsuline remix Trobikonna viimaste aastate lauludest.

Te olete tuntud ka laulusõnade autorina ja lauljatar Anne Veskile olete kirjutanud juba mitmete laulude sõnad, millised need laulud on olnud ja kuidas need laulusõnad nii vahvasti välja tulevad?
Selline väike hobi on mul tõepoolest ja tänaseks on erinevaid artiste vist paarikümne ringis, kellele on “sõnad suhu pandud”:). Sealjuures on Anne Veski see artist, kellele neid sõnu on saanud kõige rohkem kirjutatud ja Annega sujub meil koostöö tõesti suurepäraselt. Võin saladuskatte all öelda, et mitmed lood on juba ootel. Anne on siiras, aus, otsekohene ja positiivne inimene ning kuivõrd ma tunnen teda juba päris pikki aastaid, siis on mul kergem teda n.ö. tunnetada ja seepärast ka talle sõnu kirjutada. Olgu siinkohal öeldud, et loomulikult pole ma mingi poeet ja mul on lihtsalt hea meel kui kellelegi minu kirjutatud sõnadega lood korda lähevad.

Aastalõpp hakkab peagi lähenema, kas ka sel aastal juhite Kanal 2- es mõnda saadet, nagu eelmise aasta jõulude paiku?

Üks heategevusliku saate plaan on tegelikult küll. Jõulusoojust tuleb ju ikka tuppa tuua!

Raadios Elmar on kindlasti üks põnevamaid saateid “Elmar üllatab”. Mida põnevat te meenutaksite seoses selle lõbusa tüngasaate tegemisest ja kas saate palju kirju kuulajatelt sooviga kedagi üllatada selles saates?
“Elmar üllatab” on kahtlemata üks eriline saade ja kirju saabub väga palju. See saade nõuab tegijatelt julgust ja väikest näitlemisoskustki. Tuleb tunnistada, et enne üllatuskõne tegemist oleme kõik alati üsna ärevil, et mis sellest nüüd seekord välja tuleb. Muide, me korraldame toimetuses õhtuti ka selliseid mõttetalguid, milles nuputame eelnevalt välja põnevaid süžeesid ja lahendusi, et mitte otse-eetris hätta jääda.

Elmaril on ka sõprade klubi olemas ja kõik sõbrad saavad igas kuus Elmarilt kuukirja. Kui palju on hetkel Elmari klubil sõpru?

See arv muutub iga päev, aga praegune suurusjärk on umbes sama kui FB sõpradel – 7000 ringis.

Kas Elmari saatekava jääb ka järgmisel aastal samasuguseks kui praegu, või tulevad mõningad muudatused saatekavva?

Suuremad muudatused võtame reeglina ette pärast suve, aga võimalik, et mõned väiksemad uuendused ka 1.jaanuarist.
Peame kõigepealt sünnipäeva ja jõulud ära ning eks siis näeb.

Kas teil on ka midagi südamel, mida sooviksite ära öelda?

Ma pean tunnistama, et mu süda on üsna puhas ja midagi väga vaevama pole jäänud:). Seepärast ütlen seekord vaid nii: head sõbrad, hoidke ja säästke ennast! Ärge rabage-rebige-rahmeldage ennast katki! Leidke aega, et jõulude ajal koos oma kallite inimestega olla ja ma usun, et kui Elmari mängima panete, aitab see tuju praemaks muuta ja aja maha võtta!