Noor ja kaunis Helen Randmäe on laiemale avalikkusele tuntud pigem kui modell ja lauljanna ansamblist Nexus, kuid päriselus paelub neiut hoopis teine teema. Ajakirjale Naised räägib Helen aga, et on juba mõnda aega ametis Tallinna Laste Turvakeskuses kommunikatsioonijuhina. Tõsised, väärkoheldud ja sõltuvuses lapsi puudutavad teemad ei ole tüdrukule võõrad.

Helen ise on üles kasvanud terves peres, teda on hoitud ja armastatud ning alkohol, toksikomaania ja narkootikumid on tema kodust kaugel. Pärast ülikooli lõpetamist, sel kevadel, tundis neiu, et tahaks just laste turvakeskuses tööle asuda. “Tegelikult olen turvakeskusega seotud juba aastast 2006, kui olin valitud Tallinna missiks.” Helen ütleb naerdes, et tema tulevik on Tallinna Laste Turvakeskuses. “Kavatsen ennast siin tõestada ja teha tööd seni, kuni mul jaksu ja optimismi jätkub.”

Praeguseks on Helen rahul, et on just selle tee valinud. Heleni sõnul on iga algus raske, nii ka töö turvakeskuses. “Loomulikult on lood hirmuäratavad, igal lapsel on oma taust ja lugu.” Kõike seda, mis turvakeskuses juhtub, ei saa aga kuidagi isiklikult võtta. “Kui elad iga lapse loo isiklikus perspektiivis läbi, pole see sinu jaoks õige koht.”  Heleni sõnul on ta nüüdseks õppinud, et tema ei saa kellegi elu paremaks teha ega muuta. “Minu ülesanne on kõiki neid lugusid ennetada ning teha tööd just selleks, et niisuguseid olukordi ja lugusid ei juhtuks ja kui on juhtunud, siis abistada.” Ta viitab hiljutisele juhtumile viieaastase tüdrukuga, kes jäeti maha garaaži. “See pole kerge, aga pärast tööpäeva lõppu sulged enda selja taga ukse ja lähed eluga edasi. Mõned lood lähevad rohkem hinge, aga kui ma sellele kogu aeg mõtleksin, oleksin terve päeva kurb.”  

„Turvakeskuses sündivad lood ei võta minult kindlasti ära isu lapsi saada,” kinnitab Helen, et tahab ka ise ühel päeval emaks saada.