Lolitaks riietunud artist Yohio on vallutanud kogu Jaapani. Hetkel viibib ta kodulinnas Sundsvallis. “Nii et sa pidasid mind gay‘ks kui ma koolis meiki kandsin? Nüüd joosen ma kleidis ringi ja saan rohkem tüdrukuid kui sina,” ütleb Yohio reporterile, kirjutab Aftonbladet.

Juba lapsena trotsis Yohio (17) kodukohas valitsevaid norme. Kui teised lapsed manga stiilist loobusid, siis astus Yohio sammu edasi. “Keegi ei julge seal silma torgata. Kui ma meikimise ja taolisega alustasin, tegid seda ainult emo‘d. Meid hakati gay‘deks nimetama.”

Yohio’t mõjutasid igasugused nimesildid hoopis positiivselt. “Ajasin oma asja veelgi ekstreemsemaks. Kõige mehelikum tegu on ju kleiti kanda. Selleks peab mees teadma, kes ta on,” ütleb ta.

Nüüdseks on Yohio’st saanud ühe jaapani plaadifirma kõige kuumem nimi. Selleks kulus kaks aastat ja tuli teha seitse reisi.

Oluliseks probleemiks on osutunud erinevate kultuuride kokkupõrge. “Omavahel öeldes – mõtle kui raske võib olla tüdrukutest aru saada. Jaapanlased on kümme korda hullemad. Neist on võimatu aru saada. Ja jaapani tüdrukutest pole mõtet isegi rääkida.”

Arusaamatuste vältimiseks on Yohio välja töötanud oma taktika. Ta muudkui naeratab ja noogutab ja räägib nii vaikselt, et jaapanlased midagi ei kuule. “Seal puudub igasugune loogika. Neid, kes räägivad palju, peetakse valetajateks. Kui inimene on vaikne, siis räägib ta tõtt. Nii et nende meelest olen ma aupaklik.”

Teiseks taktikaks on nähtus nimega “fan service” ehk laval suudlemine, kuna fännid seda nõuavad. “Paljudele fännidele meeldib poistevaheline armastus – “boys love” – nad romantiseerivad seda ja neile meeldib kui meie, poisid, laval suudleme. Nii et me teeme seda. Siis saavad nad selle oma haigetesse fantaasiatesse kaasata ja unistada…”

Jaapanlaste kohta ütleb Yohio, et kardab neid. “Nad arvavad, et on rahvusena teistest üle. Ja neile meeldib seda kuulda.”

Yohio on Jaapanis esinenud talk-show‘des, milledel on üle kümne miljoni vaataja. Eile esines ta Põhjamaade populaarseimas talkshow‘s Skavlan.