“Küllap suured mehed on inimajaloo jooksul öelnud palju suuri sõnu, millesse uskuda või mille järgi joonduda. Püüan oma elu elada pigem selle järgi, et raha / asjad / muu maine on mööduv nähtus. Püüan ise (ning julgen soovitada ka teistele) jääda ikka ennekõike inimeseks – inimsuhteid ja perekonnaväärtusi ei ole võimalik osta ühegi raha eest,” räägib hiljuti taaskord isaks saanud Marko Lõhmus Ohmygossip’ile.

Marko Lõhmus, mida põnevat möödunud suvest meenutate?
Klassikaline eestlase vastus – enamasti töö. 2012 aasta suveperiood soosis ilmselt kõikide eestlaste töötegemist, päikest põhiliselt ju ei olnud. Isiklikus elus oli ka suursündmusi,  meie perre sündis veel üks väike armas preili.

Olete STAR FM- i saatejuht, mida põnevat kuulajatele pakute ja kas suvine programm erines näiteks talvisest programmist millegi poolest?

Raadioeetri poolest on kuulajatele kahtlemata oluline stabiilsus. Peame tegema tööd maksimaalselt hästi hoolimata aastaajast. Kindlasti on eetris olles meeleolud otseselt seotud ilmaga. Ilusa ilmaga kõlab kahtlemata ka saatejuht teisiti. Kuigi, keegi ei taha ju kunagi kuulata lemmikraadiost lisaks muusikale nurinat. Oleme alati rõõmsameelsed ja positiivsed.

Kas raadioeetris on ka mingeid apse ette tulnud või midagi eriliselt põnevat juhtunud?

Oi, juhtumisi on aja jooksul ikka erinevaid. Reeglina ikka see, et mikker jäi peale vms. Ka otse-eetris tuleb vahel ette veidraid keelevääratusi, kus teemakäsitluse kontekst muutub sootuks. Loodetavasti inimesed ikka andestavad.

Mida te arvate “Teeme ära” talgutest ja kas olete ka ise sellest osa võtnud?

Väga tänuväärt ettevõtmine. Tublid inimesed on need, kes selle eestvedajateks. Nõnda oleme ka ise ümbruskonna suhtes hoolivamad. Paljusid teemasid võiksime pigem võtta isiklikumalt ning sekkuda asjadesse, kus saame miskit teha ära.

Millega te lisaks raadiotöötle tegelete?
Aktiivselt olen seotud ühe turundusagentuuriga (Hype Marketing Agency). Valdkond on väga vaheldusrikas ja huvitav. Mis põhiline, et ei teki rutiini – iga päev on eelmisest erinev. Kuni jätkub värskeid ideid ja teotahet, jätkan kindlasti ka selles liinis.

Huvialad?
Kõlab ilmselt jaburalt, aga kodused toimetused võtan alati ette suure õhinaga. Ehitamine, aias või garaažis nokitsemine, see on lahe. Saab asjad tehtud ning mõte puhkab töömuredest. Julgen soovitada ka teistele. Väga lihtne on kutsuda remondimees või ehitaja, samas võiks proovida ju ka ise asjadega hakkama saada. Vahel tekib suisa hasart, kas ikka saan hakkama. Mis kõige olulisem – teen seda ju enda ja oma perekonna heaks. Progress ja ise asjadega hakkama saamine on igati nauditavad ka vaba aja sisustamiseks.

Teie perekond ja lapsed?
Tubli ja armastav naine, 2 erakordselt head last. Moodustame (vähemasti minu arvates) väga laheda terviku.

Tulevikuplaanid?
Asjad lähevad vaid paremaks, parimad ajad on ees. Olen selles päris veendunud. Selle nimel peab aga nägema vaeva, küllap rabame kõik selle eesmärgiga.

Millised on teie lemmiksaated telerist ja mida arvate Tallinna Televisioonist?

Tallinna televisioonist? Püüan nüüd vastata võimalikult viisakalt, jäädes samas ausaks – minu jaoks arusaamatu propagandamasin ja maksumaksja vaevaga teenitud raha raiskamine. Järgmistel kohalikel valimistel kuulub minu (ja minu perekonna) hääl sellele, kes lubab pealinnas panna tuled põlema ning ei raiska enam raha jaburale telekanalile.

Hetkel elan aga kaasa “Eesti otsib superstaari” saatele. Paljulubav ja igati nauditav. Plaanin kindlasti minna finaalsaates ka stuudiosse kohale.

Millist raadiojaama te ise meelsasti kuulate?

Ilmselgelt StarFM I-Pod on pingereas järgmine abimees.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Küllap suured mehed on inimajaloo jooksul öelnud palju suuri sõnu, millesse uskuda või mille järgi joonduda. Püüan oma elu elada pigem selle järgi, et raha / asjad / muu maine on mööduv nähtus. Püüan ise (ning julgen soovitada ka teistele) jääda ikka ennekõike inimeseks – inimsuhteid ja perekonnaväärtusi ei ole võimalik osta ühegi raha eest. Kadestan inimesi, kes on piisavalt ambitsioonivabad, et pühenduda lõputu töörabamise asemel sootuks perekonnale ja lähedastele.

Kes te tähtkujult olete ja kas te horoskoopidesse usute?

Tähtkujudesse isegi usun, iganädalastesse horoskoopidesse pigem mitte. Ise olen Ambruri tähtkujus. Vanast heast tähtkujude seletajast leian paralleele küll.

Mida arvate selgeltnägijatest ja ravitsejatest ja ehk on teil antud küsimuse juures ka midagi põnevat rääkida?
Pigem usun ja austan neid inimesi, kes püüavad teisi aidata (alternatiivmeditsiin või miski muu). Põhiline on ikka uskuda enesesse. Vahel aitavad just selgeltnägijad selle usu taastada.