Ukraina organisatsioonide assotsiatsioon Eestis korraldas nimetatud festivali esmakordselt 2000.aastal. Tavapäraselt toimub üritus iga kahe aasta tagant. Festivali kaalukusest annab tunnistust seegi, et tervitajate hulgas on olnud rohkesti nii Ukraina kui ka Eesti tunnustatud poliitikuid ja kultuuritegelasi.

Ukraina loomingu rahvusvaheline festival ”Põhjatäht 2012”
9.11.12 kl 15.00 – festivali avamine, konkursiprogramm
10.11.12 kl 15.30 – festivali lõppkontsert

 
Häid soove on ikka läkitanud Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium, Ukraina Vabariigi Välisministeerium, Ukraina Vabariigi Suursaatkond Eesti Vabariigis, Europarlamendi saadik Kristina Ojuland, Tallinna linnapea, Tallinna linna Kultuuriväärtuste Amet, Tallinna Linnavalitsus, Integratsiooni ja migratsiooni fond “Meie inimesed”, samuti ka rohked ukrainlaste kogukonnad üle terve maailma.
 
Festivalil on kaheteistkümne aasta jooksul esinenud kultuurikollektivid Eestist, Poolast, Ukrainast, Leedust, Lätist, Venemaalt, Soomest, mujaltki.
 
Äramärkimist väärib seik, et aastate jooksul on pidevalt kasvanud Eesti taidlejate meisterlikkus. Eestis tegutsevad Ukraina taidluskollektiivid on tuntud nii kodu- kui ka välismaal. Pealtvaatajate seas on eriti menukad fire-folk grupp “Svjata Vatra”, segakoor “Ukraina”, ansamblid “Vodograi” ja “Kalõna”, kvartett “Sosidki, koor “Mrija” ja teised. Seekord toovad festivalile oma külakosti esinejad Ukrainast, Poolast, Lätist, Soomest, Venemaalt ja Saksamaalt.Ukraina organisatsioonide assotsiatsioon, olles kõige rohkearvulisem ukrainlasi koondav ühendus Eestis, tegeleb pidevalt Ukraina kultuuri, tavade, ajaloo ja identiteedi säilitamise ning toetamisega.
 
Festivalil osalejate looming on kantud pidevast liikumisest armastuse, rahu, harmoonia ja ühtsuse poole. Suurt tähelepanu pööratakse erinevate rahvaste ja nende kultuuride teineteisemõistmisele.
 
Esitatavad laulud ja tantsud on tulvil emotsioonidest ning täidavad teid positiivse energiaga ja puudutavad hellalt teie tundekeeli.
 
Pilet: 4 € – 10 € vastavalt istekohale
 Flaieri ettenäitamisel müügipunktis piletid soodsamalt.
 
Piletimüüki teostatakse ka kohapeal.
 Lastele vanuses kuni 7 eluaastat on sissepääs tasuta.
 Tasuta sissesaajad istuvad saatja süles
 
Lisainfo:
 Kestus 3 h
 Sissepääs 09.11 kl 13.30, 10.11 kl 14.00
 Ligipääs ratastooliga olemas.
 Tegemist ei ole vabas õhus toimuva üritusega.
 Pildistamine/ filmimine lubatud!
 
Korraldaja: Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsioon Eestis MTÜ