“Eestit ja eestikeelset muusikat tuleb hoida. Kodumaa poole tuleb hoida. Eestist jalga laskmine on tegelikult allaandmine,” räägib muusik Allan Sarri Ohmygossip’ile.

Allan Sarri, kuidas möödus teie ja ansambli PS TROIKA suvi, mida põnevat tegite ja kus teid lähemal ajal võib esinemas näha?
Tere! Saime suve algul valmis oma kauaoodatud kolmik-CD “Kolme pääsukese kohvik” ning mitmed mängud toimusid plaadipresentatsiooni nime all. Ansamblis toimus ka pisuke noorenduskuur ja “verevahetus”. Nimelt säilus küll meie ansambli koosseisu põhimuster “Isa, Poeg ja Püha vaim”, aga minu vanema poja Taneli asemele astus nüüd noorem poeg Raul. Tanel hakkas PS Troikas kaasa lööma ligi 10 aastat tagasi koolipoisina ning tema elus on selle ajaga palju muutunud (erinevalt minust ja Rihost). Tanelil muutus raskeks töö ja eraelu kõrvalt bändis kaasa lüüa.

Raul, kes on seni rohkem hevimuusika ja kitarriga sõbrustanud, oli viimaks nõus vanemalt vennalt teatepulga üle võtma. Esinemisi tuleb lähiajal geograafiiselt väga laial alal: 29.sept. Õlle Tare (Tartu). 05.okt. Buffalo pubi (Tallinn), 06.okt. Nõmme Kõrts (Rapla lähedal), 12.okt Sanaka baar (Värska).
 
Oli kuulda, et teil olid mingid probleemid ühe esinemisega seoses ja suisa karmid ähvardamised. Ehk räägite lähemalt?

Oli tõesti väga ebameeldiv kogemus hr. Silvo Piiriga, kes jättes tasumata temaga kokkulepitud tasu, asus võlgnikule haruldasel viisil hoopis ise ähvarduste teele. Midagi sellist ei ole mina oma suhteliselt pika pillimehe karjääri jooksul kogenud. Eks see näitab ilmekalt metoodikat, milleni oleme jõudnud. Kogu rahvast ju himutatakse pidevalt ja raha saadetakse riigist välja. Meie tasu 16.juuni Vändra Jaani trahteris toimunud esinemise eest on siiani saamata. Reporter ja Õhtuleht tõid kerge vaevaga päevavalgele veel hulganisti Silvo Piiri võlgu ja “vägitegusid”.
 
Kas olete ka uusi laule lindistanud ja kas teilt uut plaati võib ka lähemal ajal oodata?

Nagu näha, on meediakajastus meie kolmik-CD ilmumisest jäänud lahjaks. Peale nii mahuka kolmikplaadi (62 lugu) ilmumist lubasime endale uute lugude kohapealt pisukese pausi. 1. CD (17 lugu) on uute paladega, 2. ja 3. CD on valik varasematest parematest paladest. Kõik on digitaalselt remasterdatud ja kõlavad palju värskemalt. Soovitan kõigil meie vanad mp3-d oma arvutites uute vastu vahetada smile. Hetkel uut plaati ei tee, valmisolev on käesoleval hetkel 7. nädalat autoriteetses Raadio 2 müügitabelis. Naudime hetke.
 
Mida te arvate Eurovisioonist ja kas teil on plaanis ka sellest kunagi osa võtta?

Eurovisioon on lahe üritus aga meil bändina pole küll sinna asja. Ei ole mul ka ühtegi head lugu pähe tulnud, mida teistele pakkuda. Viimasel ajal on üldse väga raske aru saada, mis konkurss on – Eesti või Euro… Need on ikka kaks väga eri asja ja tundub, et enamus vanemaid tegijaid on loobunud. Aga mine tea, äkki õnnestub ka mõni lugu sinna konkursile kirjutada. Maailm on muutumas.
 
Mida arvate “Teeme ära” talgutest ja kas olete ka ise sellest osa võtnud kunagi?

Ise ei ole osa võtnud, pillimees on nädalavahetusel häälestatud teistele töödele ja naljalt energiat mujale ei kuluta. “Teeme ära” on muidugi lahe ettevõtmine, tundub, et viimasel ajal tulebki inimestel kõik ise ära teha. Ja enamgi veel.
 
Kas teil on midagi ka sellist südamel, mida sooviksite ära öelda?

Eestit ja eestikeelset muusikat tuleb hoida. Kodumaa poole tuleb hoida. Eestist jalga laskmine on tegelikult allaandmine.