Ugala teatri näitleja ning saate “Omakohus” reporter Andres Oja räägib Gossip.ee’le, et suhtub homoseksuaalidesse nagu igasse teise inimesse ning et eetris mehega musitamine polnud ette kavandatud. “Ise olen hetero. Suhtun homoseksuaalidesse nagu igasse teise inimesse. Vaenulikult ma neisse ei suhtu,” räägib Oja.

Andres Oja, te olete TV3- e saate “Omakohus” reporter ja kui saate teemaks oli samasooliste kooseluga seonduv, siis te musitasite teise mehega. Kas see oli eelnevalt räägitud ettevõtmine või tuli see automaatselt eksperimendi korras?
Kuna teema oli samasooliste kooselu, siis otsustasime minna selle teema kohta kommentaare küsima Tallinna Perekonnaseisuameti juurde. Parasjagu oli sinna kogunenud noorpaar koos kaaskonnaga, küsisin kõigepealt pruudi ja peigmehe arvamust ning siis ka ühe meessoost külalise käest. Küsisin sellelt härralt, et kas tema on mehega suudelnud, mille peale sain jaatava vastuse. Seepeale küsisin kas ta oleks nõus minuga ka kohe praegu kaamera ees suudlema. Noormees ei olnud kade ja vastas seegi kord jaatavalt. Nii see juhtuski. Aga jah see sündis seal kohapeal. Eelnevalt midagi kokku räägitud ei olnud.
 
Kui teisse peale seda suudlusstseeni nüüd suhtutakse, kas ilgutakse ka?

Eks mõne kolleegi poolt on olnud sõbralikku tögamist.
 
Kuidas te suhtute homoseksuaalidesse ja kas te ise olete hetero?

Ise olen hetero. Suhtun homoseksuaalidesse nagu igasse teise inimesse. Vaenulikult ma neisse ei suhtu. Ma tunnen mitut homoseksuaali ja nad on väga toredad inimesed, saan nendega väga hästi läbi.
 
Millal ja kuidas te “Omakohtu” saate reporteriks sattusite ja mida põnevat on juba reportaažide käigus juhtunud?

“Omakohtu” reporterina olen toimetanud saate algusest peale. Kuidas ma siia saatesse sattusin, selle jätaksin praegu enda teada. Võibolla kõige põnevam oli see kui tegime lugu kerjustest, mille käigus üks kerjus meile pipragaasi ähvardas silmade vahele lasta. Nii et natukene tuli eest ära joosta, et oma nahka päästa.
 
Millistes koolides te olete õppinud ja kus?

Keskhariduse omandasin Vändra Gümnaasiumis. Sealt edasi läksin õppima Tallina Pedagoogika Ülikooli, kus õppisin ühe aasta poiste tööõpetuse õpetaja ametit. Aastal 2004 asusin õppima Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli, mille lõpetasin 2008. aastal.
 
Kas oletegi TV3-e reporter või on teil mõni teine töökoht ka?
On ikka teine töökoht. Alates 2008. aastast töötan Ugala teatris näitlejana.
 
Huvialad?
Teater, film, reisimine, sport.
 
Tulevikuplaanid?

Ega mul mingeid väga põrutavaid plaane ei ole. Praegu toimetan “Omakohtus” ja “Ugalas” ning vaatan mis edasi saab. Olen avatud kõigele uuele.
 
Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära äelda?

Hetkel midagi väga pakilist ei ole.
 
Millised saated telerist kuuluvad teie lemmikute hulka?

Uudiseid vaatan ja kui aega on siis heidan pilgu ka kodumaistele seriaalidele ja seda puhtalt huvist näitlejatest kolleegide vastu.
 
Millist raadiojaama kõige meelsamini kuulate?

Mul ei ole sellist raadiojaama mida kõige meelsamini kuulan. Raadio mängib mul ainult autosõidu ajal, kodus eelistan vaikust.