Ajakiri “Vanity Fair” avaldab terve rea detaile selle kohta, kuidas saientoloogid Tom Cruise’ile uut naist otsisid. Aasta oli 2004 ja Cruise oli just lahku läinud oma tollasest tüdruk-sõbrast Penélope Cruz’ist. Kõik toimus enne seda kui Tom 2005-l aastal Katie Holmes’iga kohtus.

Saientoloogide eesmärgiks oli leida Tom Cruise‘ile uus tüdruk-sõber, kellest pidi saama tema uus abikaasa. Võimalikud kandidaadid sunniti katkestama sidemed välismaailma ja perekonnaga. Nad pidid läbi tegema “katsed”, kus esitati intiimseid küsimusi nende sekselu kohta ning alla kirjutama vaikimislepingule. Toimusid salajased videosalvestused.

Õige kandidaadi leidmise operatsiooni juhtis Shelly Miscavige, ühe sekti juhtfiguuri David Miscavige abikaasa, kirjutab Maureen Orth “Vanity Fair” oktoobrikuu numbris.

Lõpuks valiti välja briti näitlejatar Nazanin Boniadi (32), kes muuhulgas on tuntud kui Barney tüdruk-sõber Nora telesarjas “How I Met your Mother”. Kuu aega valmistati teda ette niinimetatud “salajaseks missiooniks”.

2004 aasta oktoobris pidi Boniadi iga päev vastama intiimsetele küsimustele nii oma unistuste kohta kui ootuste kohta seksuaalelule. Samal ajal oli näitlejataril poiss-sõber, kelle ta maha pidi jätma. Kui ta seda tegemast keeldus, näitas sekt talle poiss-sõbrast tehtud salajast videot, pärast mida suhe purunes ning sekt jätkas Nazanin’ist Cruise’ile ideaalse abikaasa vormimist.

Nazanin Boniadi pidi all kirjutama vaikimislepingule ja talle selgitati, et niipea kui ta millegi vastu eksib, saab temast otsekohe saientoloogide vaenlane. Näitlejatar järgis lepingut ja kuu aega hiljem, 2004 aasta novembris, toimus paari vahel järelevalve all esimene kokkusaamine. Allikate sõnul olevat Cruise tol korral öelnud, et “ta pole kunagi varem midagi sellist tundnud”.

Cruise ja Boniadi suhtlesid kolm kuud, kuid suhe ei arenenud nii nagu saientoloogide kiriku liikmed või näitlejatar ise seda lootsid. Cruise pettus, sest ei saanud enda sõnul Nazanin’i käest piisavalt tähelepanu. “Ma saan rohkem tähelepanu oma statistidelt kui sinult,” ütles ta.

Briti näitlejatar tundis end ülejäänud maailmast eraldatuna. Selle üle, mida ta võis öelda või teha, otsustasid täielikult saientoloogid ja määras ette leping, millele ta alla oli kirjutanud. Näiteks ei tohtinud ta omada oma raha vaid võis kasutada vaid spetsiaalset krediitkaarti.

2005 aasta jaanuaris sai Boniadi teada, et peab lahkuma Tom Cruise’i kodust ja kolima saientoloogide keskusesse Floridas. Cruise oli kaotanud usu, et suhtel oleks tulevikku. Keskuses rääkis näitlejatar kellelegi toimunust ja seletas, miks ta õnnetu on, mille peale saientoloogid teda karistasid. Teda sunniti “hambaharjaga WC potte küürima ja keskööl kraavi kaevama”.

Paar kuud peale suhte purunemist Boniadi’ga, kohtus Cruise Katie Holmes‘iga. Nende abielu kestis seitse aastat ja lõppes sel suvel.

Saientoloogide kirik eitab kõiki Vanity Fair poolt avaldatud andmeid.