“Olen sel suvel hästi palju reisinud. Poolteist kuud olen alates aprillikuust siiani viibinud erinevates riikides, kas siis töö- või puhkusereisil. Näiteks “Rooli võimu” saade nõuab palju sõitmist. Just saabusin Vahemere kruiislt, kus me seilasime 10-ne päevaga Monacost ümber Sardiinia ja vaieldamatult on see ka elu üks meeldejäävamaid,” räägib Raivo Rimm Gossip.ee’le.

Raivo Rimm, mida põnevat on teile suvi siiani toonud ja millised toredad ettevõtmised veel ees ootamas on sel suvel?
Olen sel suvel hästi palju reisinud. Poolteist kuud olen alates aprillikuust siiani viibinud erinevates riikides, kas siis töö- või puhkusereisil. Näiteks “Rooli võimu” saade nõuab palju sõitmist. Just saabusin Vahemere kruiislt, kus me seilasime 10-ne päevaga Monacost ümber Sardiinia ja vaieldamatult on see ka elu üks meeldejäävamaid. Näiteks on mul nüüd hästi lahe meremehekõnnak!

Milliseid ameteid te oma senise elu jooksul pidanud olete ning millal ja kuidas teist sai televisioonis saatejuht?

Erinevaid. Elu esimene amet oli pagar. Tegin leivatehases leivatainast ja muid töid. Aga telesse sattusin juhuslikult. Töötasin Valgas, Raadio Ruudus uudistetoimetajana ja ühel päeval kutsus endine kolleeg Margo Kütt mind Tallinnasse. Ta ise oli just saanud tööle vastloodud TV-1-te. Et tule külla, siin konkurss sporditoimetaja kohale. Mul pole nendessse konkursidesse kunagi eriti usku olnud sest kümnest ühel veab ja ma ei taha kunagi olla nende üheksa seas. Aga läksin kohale. Esimese asjana kohtusin ühe operaatoriga, kes tegi uksel suitsu. Küsis, kas ma ei taha helikopteriga kaasa tulla, neil võte Viru hotelli katuse kohal. Läksin. Sellest hetkest võib lugda minu esimest tööpäeva sest peale helikopterit läksin siis niiöelda konkursile, mis nägi välja nii! “Kuidas Teil diktsiooniga on? No ma ei tea, raadios olen 3 aasat töötanud…. Selge, meil on vaja sporditoimetajat!”
 
Samal õhtul olin eetris. Seda küll niiöelda katseks kuid reaalselt oli mingi kuu aja pärast minu ametlikuks töökohaks TV-1. Olin ainuke konkursil osaleja sest konkurssi polnud aega teha, kiirelt oli tarvis kõik käima lükata. Ehk kui keegi väidab, et elus on juhustel suur roll, siis olen kahe käega nõus.
 
Milliseid saateid te juhtinud- toimetanud olete ja kas meenub ka midagi põnevat teletööga seoses?

Ma nüüd ei tea, kas ma kõiki mäletan sest hästi palju erinevaid ülekandeid tuli teha. Ja ikka oli nii, et teada said sa sellest päev kaks enne. Näiteks Jaan Kirsipuul hakkas Tour de France´l väga hästi, minema, kaks etapivõitu oli taskus ja otsustati, et ostame õigused ja ülehomme eetrisse. Asjast, kui jalgrattaspordist, ei teadnud ma midagi, vaid igavaid statistikanumbreid. Õnneks tulid appi Tarvo Villomann ja Jaani vend Toomas ja sellest sai minu elu kõige meeldejäävam ja kindlasti ka kõige harivaim ülekanne.

Hetkel jätkan liiklussaate” Rooli võim” tegemist ja samuti uudisnuppude tegemist Reporterisse.
 
Huvialad?
Sport, sest sport on lahe! Põhiliselt golf ja suusatamine.
 
Teie perekond ja lapsed?
Abikaasa Marge, kellega oleme olnud abielus 21 aastat. Poeg Rasmus.
 
Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Alati on midagi südamel, tuleb aeg, kui ma ka midagi endast välja lasen. Praegu ei tunne veel erilist vajadust.
 
Tulevikuplaanid?
Olen olnud 15 aastat televisiooniga seotud ja loodan olla ka tulevikus. Minu tulevikus on nüüd aga järgmised aastad seotud ka sellega, et poeg Rasmus läheb kooli, kõik muu pole hetkel nii oluline.
 
Millist muusikat te kuulata armastate ja kes on teie lemmikud?
Ma olen kõige (hea) sööja. Vivaldi “Neli aastaaega” on minu meelest maailma ilusaim muusikateos, naudin siiski enamasti rockmuusikat ja olen Eesti muusika fänn. Näiteks Vaiko Epliku tegemised lähevad mulle korda.

Pean siiski tõdema, et tilulilu ei meeldi, valin palju, kuid kui muusika on hea, siis pole vahet, mis shanrist.
 
Muusikageeniusi on läbi aegade olnud sadu, esimesena lööb pähe Freddye Mercuri…..
 
Millist raadiojaama te eelistate kuulata?

Minu kuulatavad raadiojaamad on Raadio 2 ja Kuku. Ma olen ise ka mõlemas raadiojaamas paar aastat töötanud, võibolla on ka valikutegemine seetõttu raskem. Aga nende teemade valik on hea, saab ka kaasa mõelda..
 
Mida arvate “Teeme ära” talgutest ja kas olete ka ise sellest osa võtnud?
Igasugune ühisüritus aitab hoida riigis poliitilise moraali tasemel vähemalt “hea”. Mina osalesin esimesel aktsioonil, käisime metsast autokumme korjamas.

Mida te arvate selgeltnägijatest ja ravitsejatest ja kas teil on antud küsimuse juures ka midagi põnevat rääkida?

Oma senise töö tõttu olen näinud kõike selle asja köögipoolt. Teinud intervjuusid erinevate selgeltnägijatega. Seega võin lihtsalt väita, et pole kohanud veel ainsatki eriliste võimetega selgeltnägiat. Võibolla pean oma tutvusringkonda laiendama ja küll nad siis välja ilmuvad!

Omaette kategooria on ilmaennustajad.
 
Naljaks on näiteks meie ilmaennustajate prognoose lugeda, sest tulemus on suures osas erinev. Ennustustega on nii, et see on lai mängumaa, kuna inimesed tahavad uskuda. Näiteks, et tuleb kuum suvi.

Ravitsejad? Olen kindel, et mõnel inimesel on hea hüpnoosivõime ja selle abil panna inimest endasse uskuma. Inimeses endas on tohutud võimed, mida ta võibolla ise käivitada ei suuda. Lõpuks teeb kõike ikka inimene ise. Näiteks paraneb ravitseja abiga raskest haigusest

Kas te horoskoopidesse usute ja kes te ise tähtkujult olete?
Horoskoobid on aga teema mida ma üldse ei puudutaks. Olen neid ise kunagi teinud ja see ütleb kõik. Kindlasti mõjutab planeetide asend inimesi ja nende käitumist kuid nalja teeb see, kuidas seda kõike lõpuks esitletakse ehk millisesse vormi pannakse.