Eesti populaarseima telesaate “Omakohus” särtsakas ja otsekohene juht Kirsti Valdstein-Timmer omab ka laste iluvõistluste koha pealt väga konkreetset ning kindlalt piiritletud arvamust – nimelt on tema meelest laste ilu järgi ritta seadmine lihtsalt haiglane!

“Iluvõistluste teema on minu jaoks veider ning ma pole nendest “missimissioonidest” kunagi aru saanud,” tunnistab Timmer. “Kui täisealised inimesed soovivad lavalaudadel näidata, kui ilusad, pikad ja sihvakas nad on ning leidub vaatajaid, siis las nad võistlevad, aga kui hakatakse lapsi ilu järgi ritta seadma, siis see on juba haiglane. Selliste inimeste väärtushinnangud on ikka kõvasti paigast ära!” arvab ta.

“Lapsevanem, kes oma last pidevalt teistega võrdleb ja kellel on vajadus tõestada, et tema laps on tublim, andekam ja targem kui teised, siis ehk on see oma elamata elu ja puudujääkide tagajärg,” lajatab ta karmilt. “Laske lapsel olla laps, mängida ja nautida seda niigi lühikest aega, sest kogu ülejäänud elu peab inimene end nagunii tõestama ja konkurentsis püsima ning siis ei jää mänguks enam aega,” tõdeb Timmer ja avaldab kaastunnet neile lastele, keda vanemad ei armasta lihtsalt lapsena, vaid ainult kõlavate tiitlitega.