Hanna-Amanda Pant (19) on kaunis, särtsakas ning sihikindel tartlanna, kes lõpetas sellel aastal Tartu Miina Härma Gümnaasiumi, hetkel on Pariisis ning sügisel asub Londonis moeajakirjandust ja -meediat õppima. “Selline rahvusvaheline naine! Pean ennast loominguliseks ja ambitsioonikaks idealistist moehuviliseks,” ütleb Hanna-Amanda ennest tutvustades Gossip.ee’le.

Palun rääkige natuke endast: millega tegelete – kus koolis-tööl-huviringides käite?
Lõpetasin sellel aastal Tartu Miina Härma Gümnaasiumi ning sõitsin otsejoones pärast lõpetamist suveks Pariisi, kus ka hetkel viibin, et vähesel määral modellindust praktiseerida, aga ka ise fotograafiametit pidada ja mõnedel nimekatel luksusbrändidel abiks olla. Sügisest on plaanis Londonisse moeajakirjandust ja -meediat õppima suunduda. Selline rahvusvaheline naine! Huviringidest olen käinud kunstikoolis ja näitlemist õppimas, aga mõlemad hobid jätsin viimasel kooliaastal ajanappuse tõttu pooleli. Pean ennast loominguliseks ja ambitsioonikaks idealistist moehuviliseks.

Mis on teie hobid?
Hobideks on eelkõige kõik moe, disaini ja stilistikaga seonduv; fotograafia, reisimine, näitekunst, tervisele ohtlikus koguses kirjutamine, blogipidamine ja kirjandusteoste ning näitusekülastuste nautimine.

Mitu tundi veedate umbes päevast arvutis?
Tegelikult ei meeldi mulle absoluutselt ühe koha peal istuda ja arvutiekraani jõllitada ( suvel lausa surmapatt ), sest see tundub väärtusliku aja raiskamisena, aga kuna pean paljudele tähtsatele kirjadele vastama ja inimestega ühenduses olema, eriti välismaal viibides, siis  päevasel ajal teen seda aga on the go telefoni kaudu. Öösiti aga pean kohustuslikuks ( oma salahobiks ) päeva jooksul kogunenud lemmikblogide postitused läbi lapata, seega kokku tuleb paar tundi ikka.

Mida arvate online poodidest – usaldate või mitte? Kui tihti ise interneti vahendusel välismaal midagi ostnud olete?
Siiani olen 100%-liselt online-poodidest ostetud esemetega ( st rõivad, jalanõud, elektroonika ) rahule jäänud, sest ostlen ainult üldtuntud ja kvaliteetsetes veebipoodides ( näiteks TOPSHOP ja NELLY ). Kuskil iga paari kuu tagant tuleb ette, et tellin midagi Interneti vahendusel, sest Eesti kaubavalik jääb tihti soovitule alla. Seni pole ühtegi ostu kahetsenud ja julgustan inimesi seda tegema.

Rääkige palun natuke oma stiilist ja stiililemmikutest? Mis/ kes teid inspireerib?

Minu stiil on kujunenud boheemlaslikuks, naiselikuks ja uusromantiliseks. Mind pükse kandmas näha on harukordne juhus, sest lausa jumaldan seelikuid ja kleite. Nõrkuseks on ka hästi istuvad cocochaneliliku lõikega bleiserid – need toimivad alati. Kõige tähtsamaks pean stiilipuhtust – trende võiks järgida küll, kuid selle asemel, et ennast moeahviks teha, kohandada enda stiiliga mõned omanäolised pärlid. Olen üsna impulsiivne ostleja: eelistaksin investeerida ainult ajatutesse esemetesse, kuid tihti lõpetavad garderoobis hooajalised hitt-tooted. Kui tahan midagi väga originaalset, siis õmblen selle ise. Inspiratsiooni riietumisel ammutan Rootsi moeblogijatelt, kvaliteetsetest prantsuse ajakirjadest, maailma metropolidest, erinevatest kunstivooludest ja inimestest en vogue. Lisaks sellele, mis toimub catwalkidel, hoian silma peal ka tänavamoeblogidel ja viimasel ajal ka sellel, mida modellid ja moe insaiderid siis kannavad, kui nad viibivad väljaspool glamuuriüritusi.

Kumba eelistate: kas 50 eset sekkarist või üks tunnustatud disainerilt?
Vaieldamatult valiksin disainerieseme, sest ajaga olen õppinud hindama kvaliteeti.

Milline on teie meelest suurim moeaps?
Kõige suuremateks n-ö moekuritegudeks võib pidada seda, kui inimene ei kanna enda figuurile vastavaid riideid või on julgete riiete selgaviskamisega üle pingutanud ega suuda komplekti kuidagi välja kanda ning kokkuvõttes mõjub see naeruväärselt, sest stiil peaks siiski olema isiksuse peegeldus. Idaeuroopalik „mida vähem riideid, seda uhkem“ mentaliteet võiks ka juba möödunud vool olla, kuigi näib, et olukord on hakanud paranema.

On teil mõni lemmikaksessuaar (aksessuaarid)?
Ma jumaldan suuri ja stiilseid sõrmuseid! Ma isegi ei kujuta ette, kui palju mul neid aastate jooksul kogunenud on, aga tundub küll, et neid leidub igas kujus ja värvitoonis; need justkui panevad iga outfiti juures i-le punkti.Varem armastasin omanäolisuse lisamiseks kanda hiiglaslikke kõrvarõngaid, kuid see laine on möödas; nüüd ei lahku kodust isikupäraste sõrmuste ja vahel ka pisut robustsete metallist käevõrudeta.

Mida arvate Eesti moest ja moekonkursitest?
Leian, et Eesti disainerite töö muutub järjest kvaliteetsemaks, sest konkurents aina tiheneb. Märgata on üha rohkem julgeid ideid ja tundub, et veel rohkem pealehakkamist, et neid ellu viia ning oma loomingut eksponeerida ka Eestist väljaspool. Eesti moeloojad vääriksid maailma mastaabis rohkem tähelepanu, sest neis peituvad nii värsked ideed kui ka töökus. Moekonkurssidel on samuti märgata taseme tõusu, sest moehuvilisi, kes on võimelised oma visioonide järgi terveid kollektsioone looma, kasvab üha enam peale ning see on noortele väga hea võimalus tuntust koguda ja kuskilt oma tähelendu alustada. Selle aasta „Hõbetraageldus“, kus ka ise modellina osalesin, jäi väga võimsana meelde.

Millised nö “parameetrid” on kaunil naisel? Millised eestlannad on teie meelest tõelised kompvekid?

Minu silmis on määravateks faktoriteks isikupära, müstilisus ja see salapärane miski, mida ei ole võimalik ühegi sõnaga kirjeldada, kuid seda on võimalik ära tunda. Intelligentsus ja eneseteadlikkus muudavad ka kahtlemata naise võluvamaks, hea stiilitunnetus ja maitsekus annavad lisaväärtust juurde. Elina Pähklimägi on vaieldamatu iluikoon, sest temas on midagi ürgnaiselikku ja ehedat. Veel võin välja tuua Ithaka-Maria, Merle Palmiste, Liisi Eesmaa ja Liis Lemsalu.

Meigita väljaminek – tabu või mitte?
Meigita väljaminek ei saa üheski mõttes tabu olla, pigem tuleks seda julgustada ja meigiga ülepingutamist tabuks pidada – seda olen õppinud just prantsuse naistelt. Pole midagi ülimaslikumat kui naturaalsus ja loomulik ilu, ehkki natuke välispidist abi ilu rõhutamiseks ei tee paha. Märksõnaks mõõdukus.

Millised on teie lemmikuimad ilutooted? Kui tihti täiendate oma iluvarusid uute, seni proovimata toodetega?

Näohooldustoodetest pean enda jaoks kõige sobilikumaks BodyShop-i tooteid, näiteks Vitamin C ja E seeriaid ning nende poolt veel lemmikuks Tinted Glow Enhancer särakreemi. Kehahoolduseks kasutan hetkel kodumaist JOIK-i ja vähemtuntud inglise firma Berkeley Square sarja, ripsmetuššidest on siiani end väga hästi tõestanud Maybelline’i Falsies ja suvel kasutan ka erinevaid koorivaid näomaske ning päikesepuudrit, mille lemmikud pärinevad Chanelilt. Ei pea ennast eriliseks ilueksperdiks ning enamasti olen püsima jäänud kindlatele, juba proovitud toodetele, vahepeal eksperimenteerin vaid huulepulkadega, millest on Gosh-il, The Body Shop-il ja Lumene-l minu jaoks just need õiged toonid. Uute toodetega katsetan ehk paar korda aastas.

Milline isiklik saavutus (saavutused) on teile siiani elus kõige suuremat rõ&otild
e;mu pakkunud?

Suurimateks saavutusteks on hetkel erinevate näitekollektiividega igasugustel festivalidel osalemine ja lavalaudadel figureerimine nii mõneski valdkonnas, mis on olnud tõelisteks eneseületusteks ning toonud enamasti ülivõrdes positiivset tagasisidet, mis innustab oma kirgedega edasi tegelema ning enese kallal töötama. Lisaks pean olulisteks saavutusteks veel fotomodellina debüteerimist oma lemmikriigis, Londonisse ülikooli sissesaamist ja seda, et olen saanud moemaailmas siin-seal varjatud uste taga piilumas käia ning kohtunud inimestega, kelle stuudio uksed igaühele ei avane, kuigi see ei ole iial lihtne olnud.

Nimetage palun 5 rõivaeset, mida te iial ei kannaks…
Eeldan, et nendest on juba palju räägitud, aga kindlasti ei kannaks crocse. Samuti parimal juhul väldiksin lateksist esemeid, võrksärke, sportlikke pusasid ja enda puhul ka täispikki teksapükse ükskõik millise lõikega.

Nimetage palun 5 rõivaeset, mis peaks igal naisel kapis olema…
kvaliteetne ja hästi istuv naiselik bleiser
üks tõeline maxi-kleit, millega suveüritustel käia
klassikalised mustad püksid ( mitte kontoris istumise stiilis ega ka liiga vaba aeg, aga sellised, mis sobivad valatult naise kehakujuga )
pisike kokteilikleit ( väike must kleit on klišee-klišee, seega minu arvates olgu see mis tahes värvitoonis )
midagi sädelevat, mis annaks sekundiga jumalanna-look’i, olgu selleks siis glitter-seelik või sädelevate kividega pidulik jakk, aga peamine, et efektne!

Millist rolli mängivad teie elus värvid? Mis on teie lemmikvärv?

Värvid mängivad minu jaoks väga suurt rolli just sisekujunduses, minu jaoks on näiteks ülioluline, millised värvid on domineerivaks minu kodus, sest värvidel on keskne roll meeleolu kujundamisel, eriti kui need mind igapäevaselt ümbritsevad. Riietuse puhul eelistan naturaalsemaid ja pastelseid toone ning kontraste luua värviliste aksessuaaridega. Lemmikvärviks on türkiissinine ja seda värvi on ka peaaegu kõik mu ehted, riideid on viimasel ajal kõige rohkem tekkinud vanaroosasid ja lõhekarva toonides.

Kellena, kus näete ennast 10 aasta pärast? Kelleks soovite saada (olete juba saamas või saanud)?

Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis olen üheaegselt hõivatud miljoni projektiga, mis on seotud moe, kirjanduse ja kultuuriga, leian end moetööstuse kõrgemalt pulgalt ning rändan pidevalt maailmas ringi. Hetkel on küll neid kelleks-tahan-saada variante vähemalt kümmekond, ütleme nii, et kõige rohkem sooviksin ühendada kirjutamiskire ja moe ehk siis moereporterina mõnes mainekas moeväljaandes, kunstilise juhina või lihtsalt stiilse kolumnistina. Unistama peab 120% üle oma võimete!

Mis on teie meelest õnn ja mis teeb teid õnnelikuks?
Õnn on vaid hetkeline meeleseisund ja joovastus, kus teatud elutähtsad elemendid on kooskõlas ja väärtushinnangud paigas; õnne ei saa kogeda stabiilselt ega selles elada, kuid seda saab pidevalt taastoota, näiteks oma eesmärkide või unistuste täitmise kaudu. Kokku võiks tulla selline seisund nagu meelerahu. Mind teeb õnnelikuks eelkõige reisimine, pidevalt uute tegevuste katsetamine ja oma kirgedega tegelemine; siis tunnen pidevat õnne-ja õndsustunnet, kui saan ennast loominguliselt piisavalt välja elada, aga ka mõnda aega üksinduses viibimine, mille jooksul tunnen, et ei pea ennast pidevalt kellelegi tõestama, võib mind õnnelikuks teha.

Kui kaua olete oma blogi pidanud? Mis on blogimise juures kõige vahvam?
Seda konkreetset ( http://nouvellevogue.blogspot.com/ ) olen pidanud nüüd täpselt aasta, enne seda on mul olnud kümneid populaarseid ja vähem populaarseid moeblogisid ning kirjatükkideblogisid, kuni leidsin oma niši – isikliku tvistiga elustiili ja moeblogi, kuhu põimin vahel oma loomingut. Kõige parem on see, et saan kõik oma tegemised ka enda jaoks talletada, et hiljem oleks meeles, millal ja mis täpselt toimus, ning ei saa mainimata jätta, et ka mõned armsad kommentaarid, mida lugedes mõnikord terve päev automaatselt heaks muutub. Tegelikult piisab juba teadmisest, et teistel on tahtmist aeg-ajalt minu tegemistesse süveneda.

Nimetage palun 5 blogi/veebi, mida ise igapäevaselt(nädalaselt) külastate?

http://blog.nelly.com/lisaplace/
http://www.fashiontoast.com/
http://5inchandup.blogspot.com/
http://nyheter24.se/modette/angelicablick/
http://nettenestea.com/


Hanna-Amanda Pant (Fotod: nouvellevogue.blogspot.com)