“Mina olen kahe käega moekonkurside poolt. Need on vajalikud, et noored saaksid oma loomingut esitleda ning seeläbi saada tagasisidet, millele tuginedes kõrgemale ja kaugemale pürgida,” räägib ilublogija, meigikunstnik ja Tartu Ülikooli haridusteaduskonna tudeng Kätlin Vaarend Gossip.ee’le.

Kätlin Vaarend, palun rääkige natuke endast: millega tegelete – kus koolis-tööl-huviringides käite?
Väikelinna tüdruk kelle õpingud tõid ta ülikoolilinna – Tartusse. Hetkel on pooleli õpingud TÜ haridusteaduskonnas. Päris jumestajaks end nimetada ei julge, aga aegajalt tegelen ka teiste jumestamisega erinevatel moeshowdel või tähtsatel sündmustel.

Mis on teie hobid?
Kõige suurem hobi on ilmselt blogimine. Suvel olen küll vaikselt hoo maha võtnud ja vähem sellega tegelenud, aga usun, et sügise saabudes saan hoo jälle sisse. Lisaks meeldib maalida ja jooksmas käia. Kui tuju on halb või hea, siis mõlemal puhul aitab üks mõnus jooks, värskes õhus, end välja elada.

Mitu tundi veedate umbes päevast arvutis?
See sõltub päevast. Mõni päev istun hommikul arvuti taha ning erinevaid videosi, blogisi vaadates lendab aeg nii kiiresti, et 4h hiljem avastan, et peaks end arvuti tagant lahti saama ja midagi kasulikku korda saatma. Teine päev on jälle vastand ja ei taha arvutit lahtigi teha. Eks nö blogimise-hooajal olen arvuti taga rohkem – videosi, pilte töödeldes ja postitusi kokku pannes kulub üüratu aeg.

Mida arvate online poodidest – usaldate või mitte? Kui tihti ise interneti vahendusel midagi ostnud olete?

Tänapäeval juba suht lihtne teada saada, kas tegemist on usaldusväärse online poega või mitte, seega pigem usaldan. Ise tellin kusagil 4-5 korda aastas.

Rääkige palun natuke oma stiilist ja stiililemmikutest? Mis/ kes teid inspireerib?
Kõige õigem oleks vist öelda, et mul ei ole päris kindlat stiili. Kui pean valima, siis kaldun lihtsa ja naiseliku poole. Skinny-jeans‘id pintsaku ja kõrgete kingadega on üks minu lemmikumaid combo‘si. VÄGA meeldib kingi kanda! On nad siis platvormid või mitte – peaasi, et oleks ikka parajalt kõrged. Mis või kes mind inspireerib? Kõik mida näen ja ilusaks pean – see inspireeribki. Ma ei saa öelda, et ainult nina ajakirjas kuulsuste pilte vaataks. Ka tavainimesed linnapildis inspireerivad. Kuulsustest võin nimetada: Victoria Beckham, Cheryl Cole, Eva Longoria – alati stiilsed ja kaunid. Tihtipeale inspireerib ka keskkond ja loodus. Mõnda ilusat viljapõllu pilti nähes tuleb tahes-tahtmata peale isu visata selga valge suvekleit ning lisada juustese lilledega peapael.

Kumba eelistate: kas 50 eset sekkerist või üks tunnustatud disainerilt?

Kindlasti 50 eset sekkerist. Ma ei ole kunagi mõelnud, et tahaks mõnda eset tema nime pärast. Pigem on ikka stiil see, mis eseme puhul määravaks saab.

Milline on teie meelest suurim moeaps?
Paljud ütlevad, et crocsid, haarempüksid või muu on moeaps. Ma ei ole nõus – arvan, et iga asja jaoks on oma aeg ja koht. Kõige hullem, mis tänavapildis silma paistab on vale suurusega riiete valimine. Naiste puhul on tihti näha, kuidas selga aetakse liiga väike suurus. Selle tulemusena tuntakse ennast ebamugavalt ning liiga väike rõivas ajab ka kehakuju proportsioonist välja. Meeste puhul just vastupidine – aetakse selga liiga suur pluus ja see võtab kehalt igasuguse vormi. Ilmselt võib siia alla liigitada ka oma kehakujule vale riietusstiili valimine.

On teil mõni lemmikaksessuaar (aksessuaarid)?

Paar aastat tagasi olin kõva ehete kandja, nüüd aga kannan üliharva. Hetkel meeldib rõivastusele punkt panna päikeseprillide või käekotiga. Ka kingad mängivad väga olulist rolli!

Mida arvate Eesti moest ja moekonkursitest?
Tundub, et tänavapildis muutuvad inimesed julgemaks ja kannavad seda mis neile meeldib, mitte ei ürita massi sulanduda. Rääkides Eesti moedisainerite loomingust siis jääb ilmselt asi maitse taha – on Eesti disainereid kelle looming on täitsa minu teetass ja samas ka neid, kelle loomingut ma niivõrd hinnata ei oska. Kindlasti ei jää Eesti tipud muust maailmast maha – milline naine ei tahaks kanda T.Talumehe disainitud õhtukleiti?

Mina olen kahe käega moekonkurside poolt. Need on vajalikud, et noored saaksid oma loomingut esitleda ning seeläbi saada tagasisidet, millele tuginedes kõrgemale ja kaugemale pürgida.

Millised nö “parameetrid” on kaunil naisel? Millised eestlannad on teie meelest tõelised kompvekid?

Enesekindel, hoolitsetud ning heade kommetega. Ei ole mingit kasu pilt-ilusast naisest, kes käituda, rääkida ei oska. Eestlannadest julgen välja tuua: Maarja-Liis Ilus, Merle Liivak, Eda-Ines Etti, Carmen Kass, Tanja Mihhailova ning ka meie esileedi Evelin Ilves.

Meigita väljaminek – tabu või mitte?

Tabu ta ei ole, aga pean tunnistama, väga tihti ma meigita välja ei satu. Hommikune meigi tegemine on justkui hetk iseendale mõnusa kohvitassi kõrval. See on muutunud  peaaegu sama elementaarseks kui hambapesu või juuste kammimine.

Millised on teie lemmikuimad ilutooted? Kui tihti täiendate oma iluvarusid uute, seni proovimata toodetega?

Kuigi olen ilublogija, siis väga tihti ma oma iluvarusi ei uuenda. Tundub vale osta endale tooteid lihtsalt blogimise ja katsetamise jaoks. Arvan, et kõike tuleb teha mõistuse piires. Kui tekib millegi järgi vajadus, siis üldjuhul teen enne korraliku eeltöö, et poodi minnes teaksin juba täpselt mida tahan. Nii väldin ka võimalust osta kokku mitte-midagi-tegevaid tooteid. Lemmikuteks on kindlasti Maybelline The Colossal Volum’ Express veekindel ripsmetušš (juba 4-5 aastat), Bourjois Healthy Mix jumestuskreem ja The Balm’i Bahama Mama päikesepuuder. Kui need kolm olemas, võib päeva juba edukalt õhtusse saata.

Milline isiklik saavutus (saavutused) on teile siiani elus kõige suuremat rõõmu pakkunud?

Praegu on elus päris oluline ning suuri muutusi täis aeg ning kui see läbi saab, siis võin kindlasti öelda, et elu tähtsaimad saavutused olid just need (lugejatel tasub ka edaspidiselt mu blogil pilk peal hoida;))!  Aga hetkel olen uhke selle üle, et olen suutnud ilma mingi koolituseta areneda ning õppida jumestamist sellise tasemeni, et ka teised hindavad mu oskusi kõrgelt ning leiavad oma tee minuni, kui neil on mõneks tähtsaks sündmuseks/pildistamiseks jumestust vaja. Lisaks, ma olen tegelenud 13 aastat tantsimisega ning kui Valga üks parimaid tantsurühmi tegevuse lõpetas otsustasin, et mina tantsimist jätta ei saa. Nii saigi koolile loodud oma tantsurühm mille juheendaja ja eestvedajana ma 3 aastat ka töötasin. Oma tantsurühm oli see, mille üle uhkust tunnen ning mis mulle kirjeldamatut rõõmu pakkus.

Nimetage palun 5 rõivaeset, mida te iial ei kannaks…
Ei oskagi nimetada. Ajad muutuvad, stiilid muutuvad, enda eelistused muutuvad.

Nimetage palun 5 rõivaeset, mis peaks igal naisel kapis olema..

Ei ole minu asi seda kellelegi dikteerida – iga inimene peaks valima need viis vastavalt oma kehakujule. Aga lähtudes keskmisest, siis:
1. Blazer/pintsak
2. Kokteilikleit, mis sobib nii lihtsateks suveüritusteks, kui et saab ka õiget
e aksesuaaridega luua õhtuks pidulikuma look’i
3. Mustad skinny-jeans‘id (dress Up or dress Down)
4. Lihtne valge top mida saab praktiliselt kõigega kombineerida
5. Kena kudum

Millist rolli mängivad teie elus värvid? Mis on teie lemmikvärv?

Ilma värvideta oleks kõik üksluine ja hall. Värvid annavad esemetele/rõivastele elu ja isikupära. Lemmikvärv on valge – puhtuse ja siiruse värv.

Kellena, kus näete ennast 10 aasta pärast? Kelleks soovite saada (olete juba saamas või saanud)?
10 aasta pärast olen lõpetanud ülikooli ning saanud ka jumestaja paberid. Kumma ala peal tööle lähen? Ei tea, eks seda näitab tulevik.

Mis on teie meelest õnn ja mis teeb teid õnnelikuks?

Õnn on sõna, millel on minu meelest mitu definitsiooni. Õnn võib peituda lihtsates asjades nagu  hommikul kardina vahelt sisse piiluv päike, kassi nurrumine vihmasel päeval, maitsev šokolaad või mõni veel väiksem faktor. Õnn on see, kui Sa saad tegeleda sellega mida Sa armastad, kui Sinu kõrval on inimesed keda Sa armastad ja kes Sind vastu armastavad.

Kui kaua olete oma blogi pidanud? Mis on blogimise juures kõige vahvam?
Blogi (http://k2tlinvaarend.weebly.com/) olen pidanud poolteist aastat. Kõige vahvam on tagasisiside. Kui püstitad postituses küsimusi või tekivad lugejatel omad küsimused, siis nende üle arutlemine ja pidev suhtlemine inimestega kellele sama teema huvi pakub on mõnus.

Nimetage palun 5 blogi/veebi, mida ise igapäevaselt(nädalaselt) külastate?

www.g-reveals.blogspot.com
www.sandrelle.blogspot.com
www.letherspeak.blogspot.com
www.dulcecandy.com
www.fashionismyonlydrug.blogspot.com


Kätlin Vaarend (Fotod: k2tlinvaarend.weebly.com)