EKA’s moedisaini õppiv kaunis, andekas ja särav Kerti Pahk paljastab, et tahaks kunagi alguse panna Eesti oma Vogue’ile. “Minu suurim unistus tundub küll ebareaalne, aga kuna unistada tuleb suurelt, siis võin saladuskatte all öelda, et tahaksin kunagi panna alguse Eesti oma Vogue’ile,” räägib Kerti Gossip.ee’le.

Kerti Pahk, palun rääkige natuke endast: millega tegelete – kus koolis-huviringides käite?
Olen graafilise disaini eriala lõpetanud ja hetkel õpin EKAs moedisaini.
 
Mis on teie hobid?
Kunst – nii selle nautimine kui loomine -, fotograafia ja mood. Oma koeraga müran ka iga päev ja sõprade nimel olen nii mõnigi kord köögis kukeseenekastet ja muffineid kõrvetanud.
 
Rääkige palun natuke oma stiilist ja stiililemmikutest? Mis/ kes teid inspireerib?
Mu stiil on õrn ja naiselik, aga samas eklektiliselt mitmekülge. Mind inspireerivad nö klassikalised stiilid – Audrey Hepburn ja Grace Kelly on mu iidolid olnud lapsest peale. Eriti inspireerivad on mu jaoks 1920. ja 1960. aastakümned. Disaineritest on aga mu absoluutsed lemmikud haldjaliku välimusega Erin Fetherston ja Mary Katrantzou, kes kombineerib aukartusäratavalt hästi mustreid, vorme ja kelle digiprindid on lihtsalt imelised.
 
Milline on teie meelest suurim moeaps?

Kui inimene ei taju enda keha ja konteksti, milles ta on. Oluline on riietuda oma kehatüübile vastavalt ja mõista situatsiooni, mille tarbeks üldse riidekapi uksed avatakse. Üks selline viga on näiteks kontsakingades spordipäevale minemine – kena valik, aga vale aeg ja koht.
 
On teil mõni lemmikaksessuaar (aksessuaarid)?
Käekellad! Nad on nagu funktsionaalsed ja praktilised käeehted, ma ei ole kindel, et mulle isegi sahtlitäiest neist piisaks!
 
Mida arvate Eesti moest ja moe konkurssitest?
Olen suur Eesti moe ja moeinimeste jälgija. Meie väiksel kodumaal on kohutavalt palju andekaid inimesi ja tohutul hulgal konkursse, mis on kõik väga hea platvorm just noortele inimestele moetööstuses läbilöömiseks.
 
Milline saavutus on teile siiani elus kõige suuremat rõõmu pakkunud?
Meenuvad kaks sündmust, mille vahel on lausa võimatu valida. Esimene oli, et mind valiti esindama Eestit graafilise disainerina üle-Euroopalisel Euroskillsi erialameistrivõistlustel Portugalis. Ja teine on mu väike igakuine rõõm, kui saan avada Anne&Stiili ja näha seal enda illustratsioone vastu piilumas.
 
Kust ja/või kellelt saite fotograafiapisiku?

Tõelise pisiku sain siis, kui sain põhikooli lõpus enda esimese digikaamera. Sealt see kõik algas, kogus ainult hoogu ja lõppu ei näi paistvat.
 
Mida kõige enam pildistada armastate? Mis aparaadiga pildistate ning kuidas kvaliteediga rahule jääte?

Mind inspireerib kõik, mis mu ümber on. Mul on tavaliselt kaamera alati kaasas ja mu sõbrad on juba ammu harjunud, et peavad mind järgi ootama, kuni ma enda jaoks huvitava kujuga pilvi pildistan. Kasutan CanonEOS 600D peegelkaamerat ja kvaliteedi üle ei ole mul mingeid kaebusi.
 
Teie blogis on väga tihti palju pilte ka teist endast – kes need pildid on üles võtnud?

Kasutan nii statiivi kui kõikide oma lahkete sõprade abi. Isegi ema on vahel lahingusse värvatud.
 
Nimetage palun 5 rõivaeset, mida te iial ei kannaks…
Õlapaelteta tuubilaadsed topid, võrksukad, terava ninaga kingad, suured läikivate pannaldega nahkvööd ja botased.
 
Nimetage palun 5 rõivaeset, mis peaks igal naisel kapis olema…

Üks ilus funktsionaalne kleit nii päevasteks kui õhtusteks üritusteks; paar teksaseid ja lihtne ühte tooni maika, mida saab mugavalt kanda riiete all. Hindan kõrgelt ka kõiki riideid, millega end kodus mugavalt saab tunda ja seetõttu soovitan ka investeerida ühte sulgpehmesse pusasse – see seljas ja teetass ühes ja raamat teises käes voodil kerra tõmmata on parim viis aja veetmiseks.
 
Millist rolli mängivad teie elus värvid? Mis on teie lemmikvärv?
Mu lemmikvärv muutub ühes mu tuju ja hooajaga, olen erinevatel aegadel jumaldanud vist pea igat spektrumivärvi – mahedast mündirohelisest neoonkollase ja süsimustani välja. Igapäevaselt kannan küll valdavalt mustvalgeid rõivad – teenides sellega ühtlasi ära kursusekaaslaste antud tiitli Monokroomne Naine -, aga värvid on alatised inspiratsiooniallikad.
 
Kellena, kus näete ennast 10 aasta pärast? Kelleks soovite saada (olete juba saamas või saanud)?
Nii kaugest tulevikust on praegu raske veel rääkida ja paratamatult kipub see unistuste valda jääma. Minu suurim unistus tundub küll ebareaalne, aga kuna unistada tuleb suurelt, siis võin saladuskatte all öelda, et tahaksin kunagi panna alguse Eesti oma Vogue’ile. Samavõrdselt nauditav oleks minu jaoks ka vabadus tegeleda oma kunsti ja illustratsioonidega – niiviisi, et end nendega ära elatada saaksin.
 
Kui kaua olete oma blogi pidanud? Mis on blogimise juures kõige vahvam?

Bloginud (http://kertiii.blogspot.com/) olen 2 ja pool aastat, ja kõige vahvam on kindlasti saada positiivset tagasisidet. Eriti mõnusa ja sooja tunde tekitab sees ka see, kui linnas mind ära tuntakse ja mõne hea sõnaga kostitatakse.
 
Nimetage palun 5 blogi/veebi, mida ise igapäevaselt(nädalaselt) külastate?

 http://atlantic-pacific.blogspot.com/
 http://www.kellimurray.com/news/
 http://www.theroadishome.com/
 http://www.seemeeverywhere.com/


Kerti Pahk (Fotod: kertiii.blogspot.com)