Enam ei pea te restoranis, baaris, töö juures oma kauneid käekotte maha asetama, sest teid aitab nüüdsest kotinagi. Moodsa ideega üllatas endise justiitsministri Paul Varuli tütar, ülihakkaja ja tuntud aeroobikatreener Rica Varul. Kaunis naine otsustas kotinagisid maale tooma hakata.

Hakkasid hiljuti tegelema kotinagide maaletoomisega. Mis asi see õigupoolest on? Kirjelda võhikule!
Oled restoranis, koolis või tööl – alati on probleem, kuhu asetada oma käekott. Põrandale? Lauale? Sülle? Tooli seljatoele? Selle dilemma aitabki lahendada üks kõige kaasaegseim ja uusim moetööstuse aksessuaar – kotinagi. See on stiilne ja elegantne abiline käekoti hoidmiseks. Asetades kotinagi ülemises osas asuva medaljoni siledale pinnale ning pannes koti allapoole ulatuvale nagile, jääb kott püsima, ulatumata põrandani. Kott ei määrdu ning jääb puutumatuks mustusest, olles samas omaniku käeulatuses ja kaitstud ka varaste eest.

Tema külge saab lisaks käekotile asetada ka vihmavarju, arvutikoti, jaki, salli, võtmed ja muud esemed. Tänu kotinagile käekott ei kulu, inimene saab nautida sööki ja seltskonda, ilma et peaks muretsema oma koti turvalisuse ja puhtuse pärast. Uskumatu, kui palju baktereid ja mustust tänu maas lebavale kotile koju tuuakse. Kotinagi on lahendus ka sellele probleemile.

Feng Shui teooria kohaselt toob rahakoti asetamine põrandale halba õnne. Vanarahvaski ütleb: “Ära pane kotti põrandale, sest saatan varastab raha ära!”

Kuidas Sa selle imeasja avastasid? Arvata võib, et eestlased kuulevadki sellest läbi sinu? 
  
Ei kindlasti mitte. Kotinagid olid olemas ka NSVL aegadel kuid suhteliselt robustses versioonis. Tänaseks on lihtsalt aeg edasi läinud ja disain ja teadmised oma töö teinud.  Enda jaoks avastasin mõni aeg tagasi. Esialgu sai sõbrannadele kingitud, sealt omakorda tekkis huvi nende tuttavatel ja nii saigi tegelema hakatud.

On see hädavajalik ja kellele see mõeldud on?
Ei, hädavajalik kindlasti mitte, aga igale käekottidest lugupidavale naisele võiks ta olla vajalik aksessuaar.

Peaks see üliseksikas ja glamuurne aksessuaar igal endast lugupidaval naisel/tibil olema?
Arvestades, et ühel endast lugupidaval naisel on hooaja peale kasutada ca 2-4 käekotti, siis võiks igas neis olla igaks juhuks üks kotinagi.

Isiklikult mina olin sellest imevidinast nii vaimustunud, et ei jõua ära oodata, millal endale selle saan. Mida arvab sellest Sinu elukaaslane? On ta vaimustunud, elab uuele ärile kaasa?
Minu kallim elab loomulikult kaasa kõikidele minu töödele ja tegemistele.

Kus leiab kotinagi kõige enam kasutust? 
Riikidest enamasti ikkagi Prantsusmaal ja Itaalias.  Kohtadest enamasti kohvikutes, kus alatasa on probleem, kuhu oma käekotti panna ja ka hirm, asetades käekott oma vaateväljast eemale, võidakse see varastada. Nagu teada, on naistel käekottides “pool elamist”. Samas saabki kotinagi veel kasutada kohvikus, restoranis, baaris, kodus, teatris, ilusalongis, tööl, kinos, koolis jm. Ta on kompaktne ja mahub kergesti ka kõige väiksemasse teatrikotti

Mis materjalist need on? Kullast, hõbedast?
Enamasti kõrgläikega kroom, mis kaunistatud kas Swarowski kristallidega või siis mõne poolvääriskiviga. Saab ka kullast ja briljantidega, kui kellelgi soovi peaks tekkima

Kui palju hakkavad need maksma umbkaudu?
“Sky is the limit”, kui rääkida kullast ja vääriskividest. Aga hetkel pakutavad on hinnaklassis 250-700.-/tk

Seega, kõik mehed võiksid end valmis panna ja raha hakata koguma, et kallimale jõuludeks imekaunis kotinagi kinkida? 

Eestis on tänasel hetkel suhteliselt vähe uudseid kingiideesid ja kotinagi võiks olla vähemalt üks uus kingiidee.   Kotinagi sobib kinkimiseks lisaks kallimale, emale, tütrele või sõbrannale kas sünnipäevaks, valentinipäevaks, jõuludeks või lihtsalt selleks, et kallile inimesele rõõmu valmistada.  See on ideaalne kingitus naisele, kellel muidu on kõik juba olemas. Aga miks mitte lubada ka endale midagi uut ja atraktiivset.

Kas 2-4. oktoobril toimuval Ilusõnumil võib ka Sind uute toodetega kohata?
Loomulikult olen kohal ja kõik uudistajad saavad oma käega neid katsuda.

 

[ot-gallery url=”gallery/rica-varul-minu-kallim-elab-loomulikult-kaasa-k%c3%b5ikidele-minu-t%c3%b6%c3%b6dele-ja-tegemistele”]