Merit Adalova on huvitav ja särav blogija, kes viimastel aastatel elanud Inglismaal, Eestis, Küprosel ja nüüd on juba pikemat aega Austraalias. Londonis Imidžikonsultandiks õppinud kaunitar peab plaane ka USA’sse täiendusõppele sõita ning räägib, et armastab oma elu targalt ette planeerida. “Oi mul on pikk nimekiri asjadest, mida tahan oma elu jooksul teha, kuhu tahan reisida, millega tahan tegeleda, kuhu tööalaselt tahan jõuda. Mul on nimekiri aasta, 5 aasta, 10 aasta ja 25 aasta eesmärkidest,” räägib Merit Gossip.ee’le.

Merit Adalova, palun rääkige natuke endast: millega tegelete – kus koolis-tööl-huviringides käite?
Mulle meeldivad uued kogemused, uued väljakutsed, uued avastused, uued maad. Olen elanud viimase 10 aasta jooksul neljas erinevas riigis: Inglismaa, Eesti, Küpros, Austraalia. Hetkel siis elan ja töötan Austraalias. Armastan seda maad ja loodust ja inimesi. Haridusest siis nii palju, et keskkooli lõpetasin armsas Eesti linnakeses nimega Viljandi, kus ma ka üles kasvasin. Kolledžis käisin Londonis, kus õppisin imidži konsultandiks/stilistiks. Mul on plaan lähimate aastate jooksul minna veel ennast täiendama USA-sse, seniks aga naudin oma elu siin imelises Austraalias.

Mis on teie hobid?
Armastan kunsti ja kõike, mis sellega seondub. Meeldib aeg-ajalt portreesid joonistada näiteks. Joonistamine on minu meelest üks lõõgastavamaid ja nauditavamaid tegevusi.
 
Mitu tundi veedate umbes päevast arvutis?
Oleneb muidugi päevast. Üldiselt veedan väga palju aega arvutis, kas siis internetis surfates, midagi kujundades või elukaaslasega filme ja sarju vaadates. Televiisorit vaatan väga harva, enamasti saavad kõik lemmikud sarjad, filmid ja saated vaadatud just arvutist.
 
Mida arvate online poodidest – usaldate või mitte? Kui tihti ise interneti vahendusel midagi ostnud olete?

Online poed on väga mugavad ja tihti leiab huvitavaid sooduspakkumisi. Üldiselt ma suur poodides käia ei ole ja palju mõttetuid asju kokku ei osta. Kuna olen nii palju kolinud ja rännanud, olen õppinud soetama vaid vajalikke asju. Aga mulle meeldivad tegelikult palju rohkem kataloogid kui internetis šoppamine. Kahjuks ei ole neid palju ja nad kipuvad kiiresti välja surema

Rääkige palun natuke oma stiilist ja stiililemmikutest? Mis/ kes teid inspireerib?

Stiil on lihtne, elegantne, naiselik. Kõige lemmikumad riideesemed on kleidid ja šortsid. Riided ja just eriti jalanõud peavad olema mugavad. Väga stiilsed naised on näiteks Elle Mcpherson, Lauren Conrad, Jennifer Hawkins, Ashley Madekwe. Tihti leian inspiratsiooni sarjadest ja blogidest. Sarjad, kus stilistid on väga tublit tööd teinud on näiteks Revenge, Pretty Little Liars ja The Lying Game. Blogijatest on inspireerivad näiteks Blair Eadie (Atlantic-Pacific), Raquel Canas (Our Favorite Style), Anna James (Fash Boulevard), Jennifer Grace (Native Fox), Jessie Chanes (Seams for a desire) jne. Neid on veel ja veel. Vaata minu postitust 25 stiilsemat blogijat.
 
Kumba eelistate: kas 50 eset sekkerist või üks tunnustatud disainerilt?

Kasutatud riiete hulgast võib leida väga kvaliteetseid ja häid asju, nii et valiksin kindlasti selle variandi. Ma ei ole kunagi pööranud erilist tähelepanu nimedele. Kannan ju riideid, mitte disaineri märgikesi. Tähtis on, et riideese oleks ilus, stiilne, heast materjalist ja mugav.
 
Milline on teie meelest suurim moeaps?
Suurim viga, mida olen ka ise teinud ja teevad väga-väga paljud naised on see, et ei pöörata tähelepanu oma kehakujule. Pole midagi inetumat kui halvasti istuvad, vales suuruses riided. Õpi tundma oma kehakuju, lõikeid, materjale ja värve, mis sulle sobivad ja sa näed alati võrratu välja. Tunned ennast enesekindlamalt ja kõik su ümber märkavad seda.

On teil mõni lemmikaksessuaar (aksessuaarid)?

Parim aksessuaar, mis teeb iga inimese ja outfiti kauniks on naeratus. Ilma selleta ei tohiks küll ükski naine kodust välja minna. Aga mulle meeldivad ka efektsed kaelakeed, rihmad ja kotid. Nendega annab nii palju mängida ja outfitid elavaks ja omapäraseks muuta. Kuigi nendega tuleb ka ettevaatlik olla – less is more.

Mida arvate Eesti moest ja moekonkursitest?

Pean tunnistama, et ma ei ole Eesti disainerite loominguga kursis, kuna olen nii palju aastaid kodumaast eemal olnud, nii et ma ei hakka parem kommenteerima seda valdkonda.
 
Millised nö “parameetrid” on kaunil naisel? Millised eestlannad on teie meelest tõelised kompvekid?
Kaunis naine on enesekindel ja särav. Kaunis naine hoolitseb enda eest. Kaunis naine on viisakas ja heade kommetega. Kaunist naist märgatakse kui ta siseneb ka rahvast pungil ruumi. Eestis on palju kauneid naisi. Tuntumatest nimedest kindlasti kuuluvad sinna nimekirja Eda-Ines Etti, Maarja-Liis Ilus, Hanna-Liina Võsa, Carmen Kass, Eve Kivi, Hannah Ild, Annely Peebo, Mari ja Kristi Ojasaar, Ingrid Tõniste, Ithaka Maria Rahula, Merle Palmiste, Heti Tulve.
 
Meigita väljaminek – tabu või mitte?

Meikimine on osa minu igapäevasest ilurutiinist: tõusen, käin dušši all, pesen hambad, kannan näole jumestuskreemi, värvin ripsmed ja lisan natuke päikesepuudrit. See on minu jaoks sama loomulik nagu hammaste pesemine. Suvel asendub jumestuskreem tihti lihtsalt päikesekaitsekreemiga ja tavaline ripsmetušš veekindlaga. Nii et päris ilma meigita ma lahkun kodust harva. Kui ma just öösel koera pissile ei vii.

Millised on teie lemmikuimad ilutooted? Kui tihti täiendate oma iluvarusid uute, seni proovimata toodetega?

Mulle meeldib tooteid vahetada, sest nahk vajab vaheldust. Kui sööme igal hommikul ühte ja sama putru, siis saab ju varsti sellest isu täis. Nahk vajab samamoodi vaheldust, et olla värske ja särav. Mul ei ole kunagi palju ilutooteid korraga. Kui miski jääb pikemaks ajaks poolikult seisma, siis on selleks ka põhjus miks ta poolikuks jäi ja viskan ta ära. Sellepärast mulle meeldivad väga üle maailma kiirelt populaarsust koguvad testreid ja näidiseid sisaldavad ilukarbikesed, nagu näiteks Lust Have It, mida ma siin Austraalias tellin. Värskendav on proovida uusi tooteid ja tunnen, et mu nahk on selle eest väga tänulik. On muidugi mõned absoluutsed lemmikud, mis mulle sobivad ja mille poole pidevalt tagasi pöördun. Nendeks on näiteks L’Oreali Lash Architect ja Christian Dior’i Diorshow Iconic ripsmetuššid, L’Oreali True Match jumestuskreem ja Elizabeth Arden’i Sun Goddess päikesepuuder.

Milline isiklik saavutus (saavutused) on teile siiani elus kõige suuremat rõõmu pakkunud?

Oeh, see on raske küsimus. Igas päevas on midagi, mille eest olen tänulik ja midagi, mille üle olen uhke.

Nimetage palun 5 rõivaeset, mida te iial ei kannaks…
Elu on õpetanud, et ära iial ütle “mitte kunagi”. Me areneme iga päev, muutume iga päev ja ka meie maitsed muutuvad, arusaamised muutuvad, arvamused muutuvad. Hetkel on minu jaoks absoluutselt välistatud string-bikiinide kandmine rannas, neetidega saapad, värvilised retuusid. Ja ma ei ole suur mütside fänn.

Nimetage palun 5 rõivaeset, mis peaks igal naisel kapis olema…
 See oleneb muidugi inimese elustiilist ja vajadustest. Aga üldiselt võiksid kapis alati valmis olla:
 1)Valge triiksärk
 2)Hästi istuv kostüüm, mida saab kombineerida nii igapäevaste kui pidulikumate riietega
 3)Mugav suvine maxikleit
 4)Kokteilikleidike (mis ei pea olema ilmtingimata must)
 5)Stiilsed šortsid, mida saab kanda nii triiksärgi
ja kontsadega kui ka t-särgi ja sandaalidega
 
Millist rolli mängivad teie elus värvid? Mis on teie lemmikvärv?
Armastan värve! Armastan erinevaid värvikombinatsioone, julgeid ja naturaalseid ja tagasihoidlike. Värvid annavad energiat ja enesekindlust ja peegeldavad seda, mis inimese sees toimub. Ainult ühte lemmikvärvi on raske valida, kuid mulle meeldivad väga rohelised toonid. Armastan sellist tooni, nagu mint ehk siis mündiroheline. Eriti hästi sobib see päevitunud nahatooniga. Ja muidugi virsiku toon on imeline.
 
Kellena, kus näete ennast 10 aasta pärast? Kelleks soovite saada (olete juba saamas või saanud)?

Oi mul on pikk nimekiri asjadest, mida tahan oma elu jooksul teha, kuhu tahan reisida, millega tahan tegeleda, kuhu tööalaselt tahan jõuda. Mul on nimekiri aasta, 5 aasta, 10 aasta ja 25 aasta eesmärkidest. Minu arvates on tähtis seada sihid, tunda ennast ja teada, mida tahad. Aga ma ei hakka siin seda nimekirja teiega praegu jagama. Olen 10 aasta pärast kindlasti õnnelik ja loodetavasti on nimekirja juurde tekkinud terve ports linnukesi eesmärkide täitumiste märgiks.
 
Mis on teie meelest õnn ja mis teeb teid õnnelikuks?
Õnn on see kui sa tõused hommikul naeratus näol. Õnn on see kui su kõrval ja elus on inimesed, keda sa armastad ja kes sind armastavad ja kellega sa saad oma rõõme ja muresid jagada. Õnn on see kui su elus on rahu, põnevus, armastus, head inimesed, naer, päike ja palju muud ilusat. Õnn on pisiasjades, hetkedes, suhetes.
 
Kui kaua olete oma blogi pidanud? Mis on blogimise juures kõige vahvam?

Alustasin blogi (Meritmerit.wordpress.com) pidamist 2012 aasta jaanuaris. Mulle meeldib kirjutada. Kõige vahvam on ikka vastukaja. Nii tore on kui keegi midagi kasulikku ja nauditavat minu postitustest leiab ja avastab. On inimesi, kes ei mõista miks peaks keegi kirjutama oma isiklikust elust, kogemustest, tegemistest kogu maailmale. Mind on elus inspireerinud mitmed inimesed, raamaud, filmid, sündmused ja loodan ka läbi oma blogi inspireerida teisi. Oma reisimistest ja elust kirjutan rohkem küll selle mõttega, et mu perekond ja sõbrad kodumaalt ja mujalt maailmast saaksid minu tegemistega kursis olla, kuid olen avastanud, et paljud inimesed, keda ma pole isegi kunagi kohanud, elavad mulle ja mu tegemistele kaasa, vaatavad huviga mu reisipilte jne. See on nii armas ja positiivne. Alustasin rubriigi “Nädala Persoon” pidamist ka just sellel põhjusel, et inimesi inspireerida. Et koos lugejatega uurida, mida teevad andekad, edukad ja kaunid inimesed selleks, et olla edukad ja kaunid. Mis neid inspireerib, kes on nende eeskujud. See rubriik on saanud palju positiivset vastukaja nii lugejate kui ka intervjueeritavate persoonide poolt.

Nimetage palun 5 blogi/veebi, mida ise igapäevaselt(nädalaselt) külastate?

Jälgin blogijate uusi postitusi Bloglovin’ lehe kaudu, kust saan ülevaate kõikidest uutest postitustest ja avan vaid neid postitusi, mis mulle meeldivad ja mis huvi tekitavad. Ei ole sellist blogi, mille kõik postitused iga päev läbi loeksin. Üritan jälgida võimalikult palju Eesti blogisid, sest mulle meeldib vaadata, mis inspireerib just minu kodumaa naisi ja tüdrukuid. Eesti blogidest meeldivad mulle näiteks

http://helenaounxoxo.com/,
http://www.kristjaana.com/,
http://suvimariliis.blogspot.com.au/,
http://bk-day.blogspot.com.au/,
http://g-reveals.blogspot.com.au/
ja neid on muidugi veel. Eesti blogijate nimekirja, kelle blogisi soovitan jälgida leiate siit ja minu lemmikud mujalt maailmast siit.
 

Vaata ka kaunist galeriid Meritiga:


Merit Adalova (Fotod: Meritmerit.wordpress.com)