“Ma imetlen lauljaid, kes on jäänud endaks. Kes on teinud muusikat, mida nad armastavad, hoolimata muusikatööstuse trendide muutustest või teiste inimeste arvamustest. Austan muusikuid, kes ajavad oma rida, sellesse uskudes ja sellesse panustades,” räägib kaunis ja andekas Londonis ilma tegev eestlanna Hanna Ild (Hannah) Meritmerit blogile.

Kui noorelt hakkasid tegelema laulmisega?
Kolme-aastasena liitusin esimese mudilaste laulurühmaga, mis tähendab, et laulda meeldis mulle juba enne seda. Seitsmeaastaselt läksin klaverit õppima ning laulsin Eesti Raadio laulustuudios. Sealt edasi ETV Tütarlastekoor ning muusika kirjutamine.

Oled enamiku oma laulude ja meloodiate autor. Millal kirjutasid oma esimese loo ja mis sind inspireeris muusikat kirjutama?

Jah, olen tegelikult kõikide oma laulude meloodiate ja sõnade autor. Oma esimese laulu kirjutasin 13-aastasena. Mind inspireerib elu ise. Kõikide nende tunnete ja meeleoludega, mida kogen ise ning mida näen kõrvalt. Läbi muusika on kohati lihtsam oma emotsioone välja elada ning neid ka vastu võtta. Öelda asju suuremana, jõulisemana, samas intiimselt ning südamesseminevalt.

Kes on need muusikud ja lauljad keda sa austad ning imetled?
Ma imetlen lauljaid, kes on jäänud endaks. Kes on teinud muusikat, mida nad armastavad, hoolimata muusikatööstuse trendide muutustest või teiste inimeste arvamustest. Austan muusikuid, kes ajavad oma rida, sellesse uskudes ja sellesse panustades.

Kuidas kirjeldad oma riietumise stiili? Kas oled tuttav ka Eesti disainerite loominguga ja kas kannad ka Eesti päritoluga rõivaid ise?

Arvan, et olen üsna konservatiivne ja tegelikult mulle meeldib see. Mulle meeldib olla ise ning mitte minna kaasa viimaste trendide ja äärmuslike moeröögatustega. Olen tuttav ka Eesti disaineritega ning minu vaieldamatu lemmik nii disaineri kui inimesena on Aldo Järvsoo, kes on disaininud ka minu viimase video kleidi ja peatselt ilmuva video kostüümi.

Nimeta palun 3 kohta, mida soovitad Londonisse reisijatel kindlasti külastada?

Notting Hill oma imearmsate pisikeste kohvikutega, Londoni pargid – minu lemmikuks kahtlemata Regent Park ning London Zoo – imevahva näide sellest, kuidas üsna väike ala on niivõrd vingelt ja looduslikult loomadele sisustatud.

Mis on see kõige unustamatum ja südamelähedasem kontsert, mida oled ise kuulamas käinud?
See oli tegelikult üsna hiljuti – Michael Bublé kontsert. Tõeline elamus, tõeline staar! Ma olin esimesest hetkest, mil astus lavale soojendusbänd kuni viimase lisalooni tõeliselt lummatud selle kontserdi terviklikkusest, hingelisusest, show’st, inimlikkusest, muusikast, esitusest – lihtsalt täiuslik!

Nimeta ilu- või tervisenipp mille oled enda jaoks avastanud?

Minu jaoks on saun vaieldamatult parim ilunipp, kombineerituna hea unega. Minu tervisenipiks on positiivne mõtlemine ja energia suunamine õigesse kohta.

On sul mingi inspireeriv moto millesse sa usud ja mille järgi ise elad?

“Õnn on see, kui lained jõuavad rannale, kuid ei pühi Sinu liivalossi minema…”