Mariliis Anger on teinud oma blogis Letherspeak.blogspot.com huvitava intervjuu Londonis elava, õppiva ja töötava blogija Roberta Eineriga. Roberta on samuti blogija ning üle kõige elus armastab moedisaini. Et oma unistused täide viia, kolis Roberta juba 16aastaselt Londoni, kus tänaseks on töötanud juba Alexander McQueenis ning täna on Roksanda Ilincic’si palgal.

Need kes ei tea sind, kuidas sa tutvustaksid ennast nii, et sa kindlasti jääksid meelde.
Nii, kohe alguses the hard one. Kõige õigem on öelda ilmselt, et olen lihtne tüdruk Tallinnast, pool venelane-pool eestlane, kes on teadnud vähemalt pool enda elust, et moedisain on see mida ma tahan enda elus teha. 16 aastaselt tegingi selle suure otsuse ja kolisin Londonisse, kus ma lõptasin gümnaasiumi ning kus ma läksin ka ülikooli. Ühe kooli projekti pärast hakkasin ma tasakesi pidama blogi, mis mingil imekombel jäi inimestele silma sel hetkel (võib-olla selle pärast, et sel hetkel blogimine polnud veel nii BIG thing eestlaste seas ja eesti enda blogijaid polnud sel hetkel veel nii palju ?) ja nüüd teavad enamused mind RobertaE blogi kaudu. Viimaste aastate jooksul olen õppinud ja oma õpinguid jaganud lugejatega, reisinud ning töötanud Alexander McQueenis, Roksanda Ilincic’s, külastanud moenädalaid Londonis ja töötanud erinevate ajakirjadega.

Sinu stiil? Iseloomusta seda mõne sõnaga ning nimeta lemmik poed ning kuidas suhtud kaltsukatesse/vintage riietesse?

Terve elu olen väga basic ja klassikalise stiili austaja olnud. Harva lähen täielikult kaasa hooaja trendidega ja garderoob ei vahetu ka iga hooaeg välja.. KUID olenemata sellele võin vast öelda, et viimasel ajal olen muutunud rohkem eksperimenteerivaks ja seda kindlasti tänu värivliselelondoni rahvamassile ja ka tänu enda imelisele korterikaaslasele/parimale sõbrannale – Ponile, kes on tunduvalt julgem selles valdkonnas.

Mu maitse on väga valiv ja harva on nii, et näen midagi mis võtab põlved täiesti nõrgaks. Eelistan kvaliteeti kvantiteedile. Lemmikpoode on palju, aga kapis leidub vast kõige rohkem Topshopi, Guccit ja kõigi eestlaste lemmikut- Zarat.  Kaltsukates väga sorida ei viitsi, aga Londoni vintage poed on tõelised kullaaugud ja kannan neid väga hea meelega! Samuti ei suuda ära oodata Tallinnasse minekut ja Sireen Vintage külastamist – panin juba salaja nii mõnegi pärli seal kinni!

Igal inimesel meist on oma thing, kellel kotid, kellel kingad… mis on sinu oma? (ma olen suht kindel, et need on kingad?)
Jah, võib öelda küll, et kingad on omanud väga tähtsat osa mu garderoobis just perekonna backgroundi pärast.. KUID viimasel ajal ostan kingi vähem (ostan ainult neid, mis vägaväga meeldivad ja on tõesti väga erilised, rohkem kunstiteosed kui lihtsalt jalanõud.. ja pigem, et ise neid imetleda, mitte selle pärast et ma reaalselt neid kannaks palju. Igapäevaseks panen jalga klassikalised mustavalge Chaneli baleriinad või kerged ketsid ja thats it) Võin öelda, et mu big thing on kotid. Chanel 2.55 võtab jalad nõrgaks ja seepärast vast leidubki seda igat värvi ja suurust mu kapis..või tagasihoidlik Marni.. you name it.

Mis sind (ja sinu riietumist) inspireerib?

Enamasti blogid, mida saab näha minu bloggeri profiili lehel, Londoni superkreisid inimesed ja moenädalad!

Ideaalis sooviksid elada kus ja tegeleda millega?

Living my dream atm. Ma usun, et see kus ma praegu olen arvestades mu vanust ja kogemust elus on täiesti piisav. Ei suuda soovida midagi rohkem, olen lihtsalt tänulik:) Tulevikus magistri jaoks silme ees NYC võib-olla.