Armastatud ja hinnatud koolijuht Lauri Leesi räägib Gossip.ee’le oma suveplaanidest, lemmikutest ning ka sellest, mis südamel. “Vastan evangelist Johannese sõnadega: Mul on nii palju südamel, et kui see kõik üles kirjutada, ei mahutaks maailm raamatuid, mida tuleb välja anda. Aga lühemalt: Kui Jaak Aaviksoo õpetajate palka uuest õppeaastast ei tõsta, siis ma vihastan!”

Lauri Leesi, mida põnevat olete sel suvel juba teha jõudnud ja mida on plaanis veel teha?
Kohe peale jaanipäeva nägin ära Loire’i jõe orus 14 lossi ja 5 pühamut. Käisin ka Chartres’is ja Reimsis. Viimases linnas nägin katedraali esmakordselt tellinguteta. Väljast on tegu maailma ilusaima gooti stiilis rajatisega. Mulje on võimas!
 
Kus te oma puhkuse veedate ja kas puhkuse ajal on plaanis midagi erilist ette võtta?

Puhkuse veedan koos kolleegide või sõpradega Pariisis, Roomas või Nice’is. Augustis käin ära Milanos, et oma silmaga osa saada Leonardo Püha õhtusöömaajast. See saab olema 12. augustil kell 16.45, sest nii otsustas Tema Hiilgus Internet.
 
Kas teil on midagi sellist ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Vastan evangelist Johannese sõnadega: Mul on nii palju südamel, et kui see kõik üles kirjutada, ei mahutaks maailm raamatuid, mida tuleb välja anda. Aga lühemalt: Kui Jaak Aaviksoo õpetajate palka uuest õppeaastast ei tõsta, siis ma vihastan!
 
Huvialad?
Lapsepõlvas korjasin kommipabereid, marke, filminäitlejate pilte. Praegu paelub mind kujutav kunst, arhitektuur, lüüriline teater jms.

Millist muusikat te kuulata armastate ja kes on teie lemmikud estraadilt?
Muusikat kuulan igast asimuudist. Suuri lemmikuid estraadil hetkel pole.
 
Milline raadiojaam kuulub teie lemmikute hulka?

Klassikaraadio ja Vikerraadio.
 
Milliseid saateid te telerist vaatate rõõmuga ja milliseid mitte kunagi ning mida te arvate Tallinna Televisioonist?

Et France 2 ja ETV õhtune uudistesaade on ühel ja samal kellaajal (neil k. 20 ja meil k. 21), siis olengi igal õhtul kimbatuses. Tihti vaatan kahte korraga. Peale uudiseid vaatan ARTEst väärtfilmi. Muud vist ei vaatagi. Tallinna Televisooni loomise idee kuulub Mati Elistele. Tean seda täpselt, sest olin siis linna volikogu kultuurikomisjoni liige. Arvan, et see telekanal kulub marjaks ära neile, kes peale kohalikke valimisi linnas võimule tulevad.

Milline keel on teie arvates maailmas kõige kaunim?

Minu kõrvu paitavad enim emakeel ja prantsuse keel.
 
Kas te horoskoopidesse usute ja kes te ise tähtkujult olete?
Ise olen kala. Horoskoopidesse ei usu ja naeran pihku, kui keegi neist tõsiselt räägib.
 
Milliseid raamatuid teile meeldib lugeda?
Raamatutest on klassika paremik läbi loetud. Väga meelids Kivirähu Mees, kes tundis ussisõnu. Ka Oksaneni Puhastus on hea lektüür. Romaanide romaanideks pean Flaubert’i Madame Bovary’d ja Tolstoi Anna Kareninat.
 
Kui palju te ise olete raamatuid kirjutanud?

Raamatuid ma ei ole kirjutanud. Olen koostanud õpikuid, mis ju kompilatsioon. Ma ei ole kirjanik, olen kompilaator, vahest ka konspiraator.