Gossip.ee’l õnnestus kontakti saada Eesti slacklingu-meistri Jaan Roosega, kelle Madonna isiklikult valis oma turnee-meeskonnaga ühinema. “Sellel suvel toimub turnee Euroopas. Seejärel sügisest Põhja-Ameerikas, Lõuna-Ameerika jne. Praegu tuuri ajal on tantsu ja harjutamist ainult show päevadel, heliproovi ajal. Ülejäänud päevad reisime ja puhkame,” paljastab Roose oma suveplaane.

Jaan Roose, te olete tuntuks saanud kuulsa Ameerika lauljatari Madonna tantsupoisina. Kuidas te Madonnaga kontakti saite ja millal ja miks Madonna just teid välja valis?
11.veebrauri laupäeva õhtul vaatasin enda mobiili pärast trenni, milles oli vastamata kõnesid ja sms-e erinevatelt inimestelt. Minuga üritati võimalikult kiiresti ühendust võtta mitme inimese kaudu. Põhiline sms sisaldas umbes niisugust teksti, et 13.veebruaril algab New-Yorkis M-i workshop ning võimalik, et Madonna tahaks näha mind seal. Võtsin kohe ühendust, ütlesin oma “Jaa”. Pikemalt mõtlemist ei olnudki. Pidin ainult tagasisidet ootama, et lendan 100% kohale.

Madonna otsis teist slacklinerit oma tulevase turnee jaoks. Slackliner-eid otsiti maailma parimate seast. Ja juhtus nii, et valiti mind. 13.veebruari vara hommikul olin juba kohale maandunud New-Yorki. Show’s ma loomulikult ainult slackline-i ei tee. Olen kümnes numbris ja ainult kahes neist on slackline.

Kas olete Madonnaga ka isiklikult suhelnud?

Ikka. Suhtlemata ei ole võimalik koostööd teha. Olen suhelnud sellest ajast kui saabusin USA-sse workshop’ile.


Jaan Roose tuuril – Madonna seljataga


Millise mulje Madonna on teile jätnud?

Madonna on jätnud mulle väga tugeva inimese mulje. Ta tõesti hoolib oma tervisest ning nähes teda niisuguses vanuses laval esinemas – tekib austus. Temal jätkub rohkem jõudu laval esineda kui meil tantsijatel kõigil kokku.
 
Millised on teie selle suve plaanid, kas tantsimist on iga päev või saate ka puhata?

Sellel suvel toimub turnee Euroopas. Seejärel sügisest Põhja-Ameerikas, Lõuna-Ameerika jne. Praegu tuuri ajal on tantsu ja harjutamist ainult show päevadel, heliproovi ajal. Ülejäänud päevad reisime ja puhkame. Vabal ajal võime teha kõike, mida hing ihaldab. Turnee-elu on paradiis võrreldes eelnevalt olnud show harjutamisga. Veebruar kuni mai kuu oli show valmimise ja harjutamise aeg – see oli põrgulik aeg. Töötasime 6 päeva nädalas, 12-15 tundi päevas. Tantsijatel tekkisid koguaeg vigastused. Ise sain ka paar tõsist vigastust. Märtsi kuus saadud õlavigastus on siiamaani õrnalt tunda.

Teie huvialad?

Põhitegevuseks on slacklining ehk sport tasakaaluliinil, mis on kahe tugipunkti (puud,postid) vahele tõmmatud elastne 5cm lai liin, millel esialgu harjutatakse tasakaalu, kõndimist ja oskuste arenedes tehakse trikke. Enne slackliningut tegelesin tõsisemalt parkour-iga. Just slackline-i tõttu sain praeguse töökoha.
 
Kus kandist te pärit olete?
Pärit olen Värska vallast (Matsuri küla). Enne turneed elasin Tallinnas ühikas ja õppisin TLU-s kehakultuuri esimest aastat.

Millist muusikat te ise kuulata armastate?
Muusikast kuulan räpist dubstepini. Kindlaid lemmikuid ei ole. Ja kodumaist muusikat kuulan väga harva.
 
Kui palju te Madonna tantsupoisina teenite, kui see saladus pole?

Piisavalt palju! Eestis ei maksta niisugust palka.
 
Millised on teie tulevikuplaanid ja kas nende hulgas on ka koostöö Madonnaga?

Ausalt öeldes on raske ennustada tulevikuplaane. Lähiplaan on edukalt lõpetada turnee, mis peaks alles 2013 a. alguses lõpule jõudma. Ei kujuta ette, mis hakkab toimuma pärast, sest võin jätkata ülikooli rutiinis õppimist või tekib mõni uus ajutine töökoht kusagil. Ei koosta plaane nii kaugele, sest nagu näha – elu muutub hetkega. Arvatavasti uut koostööd Madonnaga ei tule… kuid kunagi ei tea täpselt!
 
Kas teil on midagi sellist ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Toit on siin turneel maitsev, kuid ikka tahaks praetud pelmeene.