Iga suvi toob endaga kaasa midagi ootamatut, uut ja huvitavat. Selle suve üks kahtlemata huvitavamaid kooslusi on ärimees Toivo Asmeri ja ansambli Laine artisti Merle Lilje ühine muusikaprojekt.

Merle Lilje, mida põnevat pakub teile käesolev suvi ja kus te ansambliga “Laine” lähemal ajal esinete?
Suvel on ansambliga Laine mitmeid esinemisi. 7. juulil esinesime Õllesummeril, 14.juulil oleme Paide Vallimäel, 9.augustil osaleme suurel erinevate artistidega kontserdil Tartu laululaval, 25.augustil Keilas Keila valla päeval. Eks esinemisi on veel, aga nimetasin avalikud kontserdid.
 
Mul on ka mõned muud esinemised teistes muusikaprojektides, näiteks koos Toivo Asmeriga on meil väga huvitav duett “Soov.

 
Kuidas teil läks esinemine ansambliga Laine Õllesummeril ja millise mulje see üritus teile jättis?

Õllesummeril oleme esinenud ka varem ja erinevate kavadega- 60- ndad, varieteekava, rahvalaulude kava,  koos Vello Orumetsa jne. Iga kord on meeldivad emotsioonid. Ka laupäevane esinemine Õllesummeril oli lõbus ja rahvarohke – täname kõiki kaasaelamast! Meil endil on alati hea tuju ja anname endast kõik meie kallile publikule.

Mida teie arvate Eurovisioonist ja kas teil ansambliga “Laine” pole tulnud mõtet Eurovisioonil esineda ja Eestit esindada?

Oleme Eurovisiooni lauluvõistlusele alati kaasa elanud ja 70-ndatel eriti fännanud ning mõelnud seal esinemisest, kuid siis ei saanud
“raudse eesriide” tõttu osalemisest unistadagi.

2000.aastal tulime ansamblina uuesti kokku ning tähistasime Laine 40.juubelit, andsime palju kontserte, mis kujunesid väga edukateks. Samal ajal andsime välja ka diskorütmides CD oma endisaegsetest hittidest ja tundsime,et võiks uuesti mõelda Eurovisiooni lauluvõistluse konkursist osalemist.Tellisime spetsiaalselt selleks laulu heliloojalt Ivar Mustalt ja sõnad Maiann Kärmaselt. Laul sai pealkirjaks
” Everybody”. Juhtus nii, et meie ise oma tellitud laulu laulda ei saanud, küll aga oli selles meie energeetika, mis viis laulu võidule teiste esitajate ettekandes ja tõi Eestile palju au ja kuulsust.

Mida arvate “Teeme ära” talgutest ja kas olete ka ise sellest osa võtnud?
Ma arvan,et kord peab kogu aeg majas olema, siis pole ka midagi ekstra koristada ja ära teha. Inimestele tuleb juba lapsest saati õpetada ja isikliku eeskujuga näidata,et ei ole ilus loodusesse prügi tassida ja enda järelt tuleb kõik praht minema viia. Et see muutuks normiks. Iseenesest hea projekt – pole küll saanud osaleda, aga kunagi ikka, kui projekt jätkub.

Kas ansamblil “Laine” on plaanis teha ka uusi laule ning ega te pole plaaninud uut plaati välja anda, näiteks “Laine! parimatest lauludest läbi aegade?
Viimati tegime uue laulu 2010.aastal Laine 50-ndaks juubelikontserdiks – tellisime Karel Kattailt ja sõnad Kelli Uustanilt. Pealkiri on “Ehtne” .

 Oleme mõelnud küll välja anda kogumik meie parimatest lauludest, kuid võtame veel hoogu….

Milline on olnud teie ja ansambli “Laine” kõige meeldejäävam kontsert sel aastal?

Kindlasti on see kontsert koos Vello Orumetsaga veebruari lõpus Tallinnas Sossi klubis. Meil oli koos nii tore esineda ja siis ma veel ei teadnud, et see jääb viimseks ühiseks esinemiseks. Vello oli väga reibas ja nautis kontserti väga. Lõpuloos – Las mööduvad aastad – tantsis ta meiega laval vaheosa ajal valssi ja see oli nii meeldiv, arvestades, et ta jalad olid väga haiged, siis tuli selline energia meile üllatusena. See kontsert jääb igaveseks meelde….

Kas teil on ka midagi südamel, mida sooviksite ära öelda?
Kindlasti midagi on, mida tahaks parandada või muuta, aga põhiliselt olen optimistlik inimene ja vaatan reipalt tulevikku. Kui on ka muresid või probleeme, siis leian, et tuleks kohe leida lahendused ja mitte vinduma ja virisema jääda. Elu on ilus ja tuleb võtta sellest maksimum. Kahju, et viimasel ajal aastad kuidagi liiga ruttu lendavad…

Tulevikuplaanid?
Kindlasti tahan jätkata muusikarindel koos ansambliga Laine, aga miks ka mitte muudes muusikaprojektides, kui kutsutakse. Mul on ka muid toredaid tegevusalasid – olen käsitööfirma Rewill omanik ja juhin Rewilli huvikooli Tallinnas Narva mnt, millega samuti meelsasti tegelen. Tahan jätkuvasti olla hea naine oma abikaasale ja ka toetav ema tütardele. Pole ju palju unistatud?