Euroopa Parlamendi valimistel kogus ü ksikkandidaat Indrek Tarand üle 100 000 hääle, ütles vabariigi valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul. “Tantsud tähtedega” saates tuhandete inimeste südamed võitnud Tarand märkis, et järgmistel europarlamendi valimistel võiks Eestis saada valida ikka inimesi ja mitte erakondi, nagu seekord.

“Eks parteid olid ikka ise süüdi ka kinniste nimekirjade ja broilerikasvatuse pealetoomisega ja mõttetute loosungite ja muu sellise jamaga,” kommenteeris Tarand äsjases ETV uudistesaatele antud telefoniintervjuus oma suuredu.

“Kuna mina ei taha praegu konkurente kritiseerida, siis ma kasutaks praegu hoopis võimalust ja tänaks neid. Heas konkurentsis on lust võistelda, mustas ja räpases basseinis ujuda muidugi nii lõbus ei ole,” lisas ta.

Tarand ütles ETV-le, et ta pole veel endale täpselt selgeks teinud, kellega ta Eestist Brüsselisse läheb. “Keegi ei ole ju ütlenud, kes läheb ja keegi on ütelnud, et ta ei lähe,” rääkis ta. “Ma ei tea, kes neist läheb, ma kardan, et Velmaniga koos hakkame käima lõpuks,” viitas ta Keskerakonna nimekirjas kandideerinud Vladimir Velmanile.

Tarand märkis, et järgmistel europarlamendi valimistel võiks Eestis saada valida ikka inimesi ja mitte erakondi, nagu seekord. Europarlamendi liikmeteks said Eestist veel Siiri Oviir, Vilja Savisaar (Keskerakond), Tunne Kelam (IRL), Ivari Padar (sotsid), Kristiina Ojuland (Reformierakond).

 Viimastel andmetel käis Euroopa Parlamendi valimistel hääletamas 392 494 hääleõiguslikku kodanikku, mis moodustab 43,2 protsenti nende üldarvust.