“Eesti otsib superstaari” saatesse kandideerides küll kollase kaardi saanud, kuid teatrivoorus välja kukkunud Marek Kaldma (22) ehk “Libu” räägib ajakirjale Naisteleht, et tema välimus on inimestes palju eelarvamusi ja vastakaid tundeid tekitanud.

“Mina ja mu sõbrad põhjustame inimestes alati vastakat reaktsiooni – huvi ja põlastust,” räägib Marek. “Oleme kõik intelligentsed ja sõbralikud inimesed. Teistest välimuse poolest eristumine ei tee meid veel värdjateks. Me ei trotsi riigikorda ega ole kurjategijad. Mitu mu sõpra on käinud sõjaväes, suurem osa õpib ülikoolis või töötab,” kummutab Marek eelarvamuse gootidest kui anarhistlikest luuseritest.

“Kuigi surma temaatika ja must värv meid väga paeluvad, ei tasu ekslikult arvata, nagu käiksime öösiti surnuaedu rüüstamas, ohverdaksime loomi või lõiguksime ennast. Tahan õppida filosoofiat, et paremini mõista maailma olemust ja surma veetlust,” teatab Marek. Huvi surma ja eksistentsiaalprobleemide vastu ei pea Marek mingilgi määral imelikuks, samamoodi nagu ka oma välimust.

“Kui kentsakate moenarrustega kaasaminek või hallis massis tuimalt marssimine on normaalne, siis ma ei tahagi olla normaalne!”