“TV1 õpetas nii mõndagi, olles meie kõige kallim õppetund. Õppetund nr.1: ära usalda oma raha nn „proffide“ kätte. Oleme seda õppetundi oma uutes ettevõtmistes hoolikalt rakendanud. Kasutame koostööpartneritena Euroopa tipptegijaid, kuid jätame alati viimase sõnaõiguse endale,” räägib ärimees Oleg Sõnajalg Gossip.ee’le. Loe ka mida vahvat Oleg suveks plaanib ning kuidas Jaanipäeva veetis.

Oleg Sõnajalg, kuidas möödus teil koos perega Jaanipäev ja milline on olnud siiani teie kõige meeldejäävaim Jaanipäev üldse?
Jaanipäeva veetsime koos venna perega traditsiooniliselt Saaremaal. Õhtul enne oma jaanilõkke süütamist käisime korraks ka Salme küla jaanitulel, kus eeskavaks oli „Salme Eurovisioon“. Huvitav oli vaadata, kuidas kohalik taidlusgrupp – ansambel Sõnajalga innukalt järgi tegi ja muidugi võitis. Asja põnevamaks muutmiseks lennutasime kopteriga kohale kaks näitsikut, kes kehastasid Siirit-Viivit. Maandumisplats oli turvalisuse tagamiseks ümber piiratud, kus mind kehastav vallavanem ja Andrest kehastav kaaslane tüdrukuid valge cabrioletiga ootasid ja seejärel kisakoori saatel lavale sõidutasid. Ettevõtmine kukkus sedavõrd tõeselt välja, et osa rahvast ei saanudki aru, mis tegalikult toimus.

Millised on teie suveplaanid, mida põnevat teha plaanis on?
Tuleb väga tihe ja põnev suvi, püstitame meie enda leiutatud uue põlvkonna tuulikut. Püstitatav tuulik on muuseas suurim kogu Baltikumis nii masti kõrguselt kui ka tiiviku diameetrilt.

Kuidas on lood tuuleparkide ja tuulegeneraatoritega?
See on meie põhitegevusala ja kavatseme sellele ka truuks jääda. Tuginedes rohkem kui 10 aastasele kogemusele oleme veendunud, et taastuvenergeetika on „tulevikumuusika“.
 
Äsja oli meedias juttu teie maandumisest helikopteriga Pärnus. Ehk räägite täpsemalt- lähemalt asjast?

Arendame Pärnu lähedal Sauga vallas tuuleparki ja sellega seos oleme sunnitud tihti ka kohal käima. Kõnealune maandumine Pärnus Ammende Villas oli üks nendest paljudest. Villa on väga meeldiv paik kohtumiste korraldamiseks, einestamiseks ja ka ööbimiseks, samas lubab lahke pererahvas meil seal kahelikopteriga maanduda.

Kui kellegil oleks huvi teie helikopteriga sõita, kas siis võimalus selleks oleks olemas?
Kasutame helikopterit transpordivahendina oma tööülesannete täitmiseks ja meie lennutegevuse käsiraamatus ei ole huvilendude teenust ettenähtud.
 
Kuidas suhtute “Teeme ära” koristustalgutesse jakas võtsite ka ise sellest osa?
Ülipositiivne üritus, sügav kummardus korraldajatele. Kahjuks ei ole õnnestunud endal seni sellest osa võtta.
 
Mida arvate Eurovisioonist, kuidas jäite rahule Ott Leplandiesinemisega ning tema saavutatud 6. kohaga Eestile?

Minule isiklikult Eurovisioon meeldib. Ott Lepland on hea laulja ja andekas muusik. Ott võitis 6. koha tänu profesionaalsele esitusele, samas laul oma olemuselt ei olnud just võidulugu.
 
Kas teil on ka midagi sellist südamel, mida sooviksite ära öelda?
Hetkel ei pakitse midagi südamel, kuna süda on rõõmu täis. Meil on selleks nii palju põhjuseid.
 
Kus ja millal võib ansamblit “Sõnajalg” esinemas näha ning kas fännidel on loota ka uut plaati?

Stuudios käib töö kindla rütmiga, kontserdiplaane hakkame tavaliselt sügise poole tegema.
 
Kui te meenutakite TV 1- te, siis mida te ütleksite? Mis oli põhjuseks, et telekanal lõpetas tegevuse ning kas teil pole olnud samas mõttes taas uut telekanalit looma hakata?

TV1 õpetas nii mõndagi, olles meie kõige kallim õppetund. Õppetund nr.1: ära usalda oma raha nn „proffide“ kätte. Oleme seda õppetundi oma uutes ettevõtmistes hoolikalt rakendanud. Kasutame koostööpartneritena Euroopa tipptegijaid, kuid jätame alati viimase sõnaõiguse endale.