Tuntud muusik Karl Madis räägib Gossip.ee’le, et kui tal taas tekiks võimalus Eurovisioonile minna, siis “ei” ta kindlasti ei ütleks. “Eurovisioon on minu meelest väga suures osas poliitika. Kuna olen eurovisioonil juba olnud aastal 1994, siis tean täpselt, mis tunne see on. Kui kunagi veel võimalus tekib – kas suupilli mängida või midagi muud teha – siis ära ei ütle, aga kui võimalust rohkem ei teki, siis ma ei põe ka.”

Karl Madis, millised on teie suveplaanid ja kus kandis võib teid esinemas näha?
Lähimal ajal olen Elva laululaval 6.07 ja ans. Karavaniga 7.07 Rõngus. Siis veel Pärnu Kuursaalis 13.07 ja Lohusalu sadamas 14.07. vahepeale jäävad kinnised üritused aga 21.07 olen ans. Karavaniga suurel üritusel Kilingi-Nõmmel. Suvi on küll tööd täis, aga üksikuid pakkumisi mahuks veel märkmikusse.
 
Kas olete uusi laule ka salvestanud ning ehk on loota uut plaatigi?

Ans. Karavaniga tegime sügisel minu maakodus laululaagri, kus sündis kolm laulu, millest üks on juba raadiotes. Laulu pealkiri on „Pahad tüdrukud“. Plaadi materjal on küll koos, aga kas ja millal see välja tuleb, veel ei tea.
 
Mida te Eurovisioonist arvate, kuidas jäite rahule Ott Leplandi võidetud 6. kohaga Eestile ning kas teil pole olnud endal soovi Eurovisioonil Eestit esindada?
Oti esitus oli super nii nagu laulgi. Võtsin selle meloodia isegi kasutusele ja mängin seda saksofoniga. Ja peab ütlema, et ka saksofoniga mängides saab see laul alati väga suure aplausi. 6. koht oli ka väga hea, sest väga häid laule oli teisigi. Eurovisioon on minu meelest väga suures osas poliitika. Kuna olen eurovisioonil juba olnud aastal 1994, siis tean täpselt, mis tunne see on. Kui kunagi veel võimalus tekib – kas suupilli mängida või midagi muud teha – siis ära ei ütle, aga kui võimalust rohkem ei teki, siis ma ei põe ka.

Kuidas möödus teie Jaanipäev, kas olite esinemas kusagil või nautisite pidu oma pere keskel?

22. juunil oli meil väga tore esinemine Purtses, kus oli palju rahvast ja ilus ilm. Jaanipäeval aga võttis meid väga soojalt vastu Sindis olev Helmondi küla, kuhu ma lubasin ka päikest, aga päike läks paraku enne looja, kui oleks välja jõudnud tulla. Mis peamine – vihma hakkas tibutama siis, kui meie hakkasime viimaseid laule laulma.

Mida arvate “Teeme ära” kampaaniast, kas võtsite ka ise sellest osa?

Suurepärane idee ja veel paremini teostatud. Olen olnud oma maakodus talgutel, aga ma ei mäleta, kas see oli see sama üritus või ei. Sel aastal olin „Teeme ära“ ürituse ajal USA’s ja nii ei õnnestunud sellest kahjuks osa võtta.

Kas teil on midagi sellist südamel, mida sooviksite ära öelda?

Südamel on palju asju, aga seda kõike siia kirja panna oleks keeruline. Mulle väga meeldiks, kui me oskaksime vabandada. Kui midagi läheb halvasti, siis ainuüksi vabandamine võib väga palju heaks teha. Paraku vaadates saateid, kus tugevam – olles eksinud – ei suuda vabandada, on väga valus. Kallid inimesed, vabandamine ei alanda teid vaid ülendab.
 
Ja veel ei saa ma aru, kui tehakse seaduseid mida ka seaduse tegija ei täida, miks neid siis tehakse? Vastus saab olla ainult üks – raha on vaja oma rahvalt kätte saada – ja sellega ma nõus olla ei saa. Me oleme kultuursed inimesed ja ei pea saama trahve, selleks et riigikassat täita. Jätke inimestele alles nende väärikus. Kui me väärikuse kaotame, siis kaotame ka vabaduse.