2. – 8. juulini saab Tallinnas, Vabaduse väljakul külastada Dinner In The Sky Taevarestorani, kus hõrgutavaid roogasid pakuvad mitme Michelini tärniga pärjatud Skandinaavia tippkokad Daniel Lindeberg ja Samuli Wirgentius.

Tegemist on kogu maailmas tuntud ainulaadse ettevõtmisega. Ürituste idee on pakkuda uskumatut fine diningu elamust taevas – eksklusiivne atmosfäär, meeliköitev vaade linnale ja toit maailma tippkokkadelt. Dinner In The Sky taevarestoran on Ameerika majandusväljaande Forbes poolt maailma kümne kõige erilisema söögikoha hulka valitud.

Eelmisel aastal külastas neljakümne meetri kõrgusele tõstetud Taevarestorani pea 1000 inimest. Sellel aastal tõstetakse Dinner in the Sky laud koos kahekümne kahe külalisega professionaalse meeskonna poolt juba 54 meetri kõrgusele, et nautida elu kõige unikaalsemat ja erilisemat sööki.

Eksklusiivses atmosfääris teenindavad parimad kohalikud ja rahvusvahelised kokad.

Daniel Lindeberg

Lindebergi Stockholmis asuvat kahe Michelini tärniga pärjatud restorani Frantzén/Lindeberg tunnustati 2012. aasta aprillis 20. kohaga maailma 50 parima restorani seas («The S.Pellegrino World’s 50 Best Restaurants 2012»).

Frantzén/Lindeberg on komeedina tõusnud Skandinaavia kulinaariataeva kõige säravamaks täheks. Mis nende restorani nii põnevaks teeb, on see, et neil puudub traditsiooniline a la carte menüü – selle asemel valmistavad nad oma roogi «vabas vormis», koostades menüü selle põhjal, mis kaup parajasti tulnud on. Nende toidud sisaldavad ained, mida võib nimetada lausa intrigeerivateks. Tulemuseks on tõeliselt sulnis söögikogemus, mis loob kognitiivse dissonantsi Põhjamaade ja Aasia köögi vahel.

Samuli Wirgentius
Soomest pärit Wirgentiuse restoran Postres on tuntud kõikide Soome maiasmokkade seas. 2008. aastal omistati restoranile nende esimene Michelini tärn. Samal aastal hindas La Societe des Gatronomes Finlandais Postresi Soome kõige prestiižsema auhinnaga – Aasta restoran.

Samuli köögi idee on taaskehastada klassikud ja vanaema köögi hõrgutavad maitsed uues pillavalt luksuslikus vormis. Oluline ei ole mitte ainult maitse, vaid kogu roa olemus peab moodustama täiusliku terviku. Toit peab suus hea tunduma – kontrastide tähtsusest on Postresi kokad ülimalt teadlikud. «Toidus peab olema kontrast – soe ja külm, mahe ja krõbe. Need on asjad, mis loovad terviku – meistriteose, mis lummab meeled.»