Käsitööd, blogimist ning ajakirjandust armastav Sandra Pikk räägib Gossip.ee’le, et teeb kõvasti tööd, et tulevikus mõne naisteajakirja toimetuses töötada. “Näen ennast reisimas, uusi kohti avastamas, vahvate inimestega kohtumas, huvitavaid paiku külastamas ja seda kõike saavutan ühes naisteajakirja toimetuses. Vastuse jään võlgu: kas Eestis või välismaal. Julgen neid unistusi jagada, sest näen hetkel tohutult vaeva.”

Palun rääkige natuke endast: millega tegelete, kus koolis-tööl-huviringides käite?
Lõpetasin keskkooli ja hetkel täiendan kogemustepagasit ning töötan suvereporterina Valga maakonna ajalehes Valgamaalane. Praeguseks ei ole seotud ühegi huviringiga: viimase aasta keskkoolis püüdsin võtta nii rahulikult kui võimalik. Eelnevatel aastatel olen olnud nii õpilasesinduses, koolilehes ja -raadios, erinevates näiteringides, lauluansamblites ja tantsuringides. Teiseks suureks hobiks/tegevuseks on Valgamaa noortelehe Tankla toimetamine.
 
Mis on teie hobid?
Kindlasti läbi aegade käsitöö. Mõned aastad tagasi alustasin ehete tegemisega ja DIY (Tee Seda Ise) projektidega. DIY fraasiga on ilmselt paljud tuttavad, ent lühidalt tähendab see millegi lihtsa meisterdamine enda kätega või vana eseme taaskasutus.
 
Absoluutselt on üheks minu “hobiks” blogi pidamine ja teiste blogidega kursis olemine: enda inspiratsiooni kogungi sealt. Lisaks avavad blogid täiesti teise maailma.
 
Mitu tundi veedate umbes päevast arvutis?
Jään vastuse võlgu tundide arvu suhtes, kuid veedan ikkagi päris palju. Minu töö käib ju kogu aeg läbi arvuti. Nüüd suvel eriti.

Mida arvate online poodidest – usaldate või mitte? Kui tihti ise interneti vahendusel midagi ostnud olete?

Usaldan, aga kontrollin. Uurin ikka enne, kui midagi ostan. Muidugi olen enda teadmatuse tõttu ka “vastu näppe” saanud. Varem tegelesin aktiivselt Buduaari turul, siis ostsin ka ise läbi interneti päris palju. Veidi kaua tuleb ainult oodata enne, kui mõne eseme kätte saad (näiteks kui tellida Hiinast või mujalt maailmast). Muidu olen rahul. Meeldib online-poodidest asju osta, sest seal on laiem valik, tõenäosus, et keegi veel seda Eestis kannab on väike ning muidugi soodsad hinnad.
 
Rääkige palun natuke oma stiilist ja stiililemmikutest? Mis/ kes teid inspireerib?

Kandsin varem tohutult musta. Viimased aastad olen proovinud rohkem katsetada värvidega, ehetega ja kombinatsioonidega. Isegi seelikuid kannan rohkem.
 
Eelkõige inspireerivad mind erinevad blogid. Olen pärit väikesest külast ja kui kannan midagi teistest kardinaalselt erinevat, saadavad mind ka jälgivad pilgud. Minu sõbranna ütles kunagi väga hästi kui ta Tallinnasse elama kolis: “Pealinna juures meeldib mulle väga see, et inimestel pole komplekse ja sa võid kanda ükskõik mida”.

Blogid ja youtube on andnud tohutu julguse olla erinev ja kanda midagi muud peale teksade ja T-särgi. Mulle meeldib katsetata, aga kindlat stiili mul ei ole. Võin öelda, et otsin enda stiili veel. Tohutult meeldib vabaaja tennise stiil, ent mulle tennised absoluutselt ei sobi. Mis seal ikka.
 
Kumba eelistate: kas 50 eset sekkerist või üks tunnustatud disainerilt?

Ilmselgelt 50 eset sekkarist – saaksin neid nii palju ümber teha jälle, tegevust kui palju! Muidugi sooviksin ka midagi erilist enda kappi ja ideaalne oleks sellest tunnustatud disaineri rõivas. Näiteks mõnda vahvat jakki. Ent jakki ei kannaks ma iga päev. Sekkari 50 esemega oleks lust erinevaid outfit‘e kombineerida.

Milline on teie meelest suurim moeaps?
Mulle ei meeldi öelda, et see või teine ese on täielik moeaps. Õiged inimesed oskavad kindlasti ka meile esmapilgul kõige tobedamad riided välja kanda. Näiteks pildistamistel.
 
On teil mõni lemmikaksessuaar (aksessuaarid)?

Tohutult meeldivad erinevad kameedega ehted. Hiljuti ostsin Helen Valk-Varavini disaini pealuudega kõrvarõngad ja need meeldivad mulle lihtsalt nii palju, et ma ei julge neid kanda – kardan, et kaotan ära.
 
Millised nö “parameetrid” on kaunil naisel? Millised eestlannad on teie meelest tõelised kompvekid?

Kaunis naine on enesekindel. Just, enesekindel, mitte ülbe.
 
Meigita väljaminek – tabu või mitte?
Tabu kindlasti mitte. Poodi lipsan ilma, suvel püüan samuti vähem meikida. Loomulikult ei meigi ma ennast ka trenni minnes.
 
Ise kannan küll igapäevaselt meiki, sest mulle meeldib katsetada ja naudin rahulolu, mis erinevad tooted minus tekitavad. Annab enesekindlust juurde. Mul on terve elu olnud hästi tumedad silmaalused ja seetõttu pean neid peitma – vastasel juhul küsitakse alati, kas olen haige.

Milline isiklik saavutus (saavutused) on teile siiani elus kõige suuremat rõõmu pakkunud?

Tahan minna ajakirjandust õppima ja püüdlused selle poole pakuvadki kõige suuremat rõõmu. Teised õnnehetked vaid toetavad minu unistusi.
 
Alustasin kunagi koolilehe peatoimetajana, pärast tegevtoimetust Tankla noortelehe toimetuses valiti mind peatoimetajaks ja nüüd olen “jala ukse vahele” saanud maakonna olulisemasse ajalehte Valgamaalane. And I’m still rising, rising: nagu ütleb üks mu lemmikutest enda laulus “Who laughing now“.
 
Nimetage palun 5 rõivaeset, mida te iial ei kannaks?
Ära iial ütle iial!
 
Nimetage palun 5 rõivaeset, mis peaks igal naisel kapis olema?

See küsimus on minu enda jaoks veider. Mitte küsimuses ei ole asi, aga… Arvan, et mina ei ole ütleja, mis peaks või ei peaks olema kellegi kapis.

Kellena, kus näete ennast 10 aasta pärast? Kelleks soovite saada (olete juba saamas või saanud)?

Näen ennast reisimas, uusi kohti avastamas, vahvate inimestega kohtumas, huvitavaid paiku külastamas ja seda kõike saavutan ühes naisteajakirja toimetuses. Vastuse jään võlgu: kas Eestis või välismaal. Julgen neid unistusi jagada, sest näen hetkel tohutult vaeva. Püüan ennast arendada ja juba siin, kus ma täna olen, on suure töö tulemus. Mulle meeldib pingutada ja alustada väikestest kogemustest.
 
Tean, et olen tulevikus hästi haritud naine ja 10 aasta pärast võiks mul kindlasti juba pere olla. Pere koos enda poissõbra Tõnuga, kellega oleme juba üle nelja aasta koos olnud. Ei ütle noore inimesena neid sõnu lihtsalt illusioonist. Meil on tugev side ja tänu üksteise tugevale toetuse näen ma meid kahte arenemas nii suhtetasandil kui ka karjääriredelil. Oleme mõlemad ambitsioonikad inimesed.
 
Mis on teie meelest õnn ja mis teeb teid õnnelikuks?
Mõtlesin just hiljuti selle peale sügavalt. Olen õnnelik inimene, sest minu vanemad hoiavad mind, nad on õnnelik, tugev paar ning austavad üksteist. Nad teevad kõik alati kõik selleks, et ma ei peaks enda elus kannatama. Mis veel olulisem: saan neid usaldada, nad toetavad ja usuvad minusse ning austavad seda, mida teen.

Kui kaua olete oma blogi pidanud? Mis on blogimise juures kõige vahvam?

Aktiivsemalt ehk ca kolm aastat. Blogimise juures on hästi vahva see, et minu sõbrad, kes alati minuga olla ei saa, seiklevad minuga koos läbi minu blogi (http://sandrelle.blogspot.com). Näiteks kirjutan iga
päev postitusi sellest, kuidas mul suvereporterina läheb ja millised näevad välja minu tööpäevad. Lisaks meeldib mulle see, kui täiesti võõras inimene tuleb tänaval või mõnel üritusel vastu ja ütleb, et inspireerin teda ning talle meeldib mu blogi. Tunnen, et nad on minu inimesed, sest nad ju elavad mulle kaasa!
 
Nimetage palun 5 blogi/veebi, mida ise igapäevaselt (nädalaselt) külastate?
Mu blogilist on äärmiselt lai. Tunnen, et kedagi välja jättes teeksin liiga. Elan igapäevaselt kaasa välismaa, Eesti ja tuttavate blogidele.


Sandra Pikk (Fotod: sandrelle.blogspot.com)