“Loss Paranoias andist just välja oma debüütalbumi pealkirjaga “Maailmalõpp on lähedal”. 11. juuni oleks selle ametlik ilmumise kuupäev, samal nädalal peaks jõudma see ka poelettidele,” pajatab kaunis Helena Virt Gossip.ee’le.

Helena Virt, olete ansambli “Loss Paranoias” solist. Millal ja kuidas ansambel sündis ning miks panite bändile just sellise nime?
Saime kokku 2010. aasta novembris, kuid nimepanekuni jõudsime alles 2011 kevadeks. Poisid tegid bändi ja otsisid lauljat, tee minuni leidsid nad läbi tutvuste. Kõik klappis kohe väga hästi ja mulle meeldis mõte teha just sellist bändi just nende noorte poistega. Kuna oma loomingut kirjutame piiraguteta ja see on üsna varieeruv, siis Loss Paranoias tundus seda kõige paremini iseloomustavat. Ja kuna maailm tundub olevat iga päevaga järjest paranoilisem oma paaniakte ja hädade ja maailmalõpuennustustega, siis üks paik võiks siin ilmas ju olla, kus miskitki kindel. See on meie loss.
 
Millal teil huvi laulmise vastu alguse sai ning kas olete ka lauluvõistlustest osa võtnud?
Laulnud olen alates teisest eluaastast, huvi on olnud kogu aeg. Ja kõik Eesti konkursid on riburadapidi läbi käidud, mõned edukalt ja mõned mitte nii edukalt.
 
Teie sünnipäev ja sünnikodu?

30. aprill 1983. a., Põlva.
 
Kas “Loss Paranoias” ka mõne plaadi on välja andnud või plaanib seda lähemal ajal teha?

Loss Paranoias andist just välja oma debüütalbumi pealkirjaga “Maailmalõpp on lähedal”. 11. juuni oleks selle ametlik ilmumise kuupäev, samal nädalal peaks jõudma see ka poelettidele.
 
Kes kuuluvad ansamblisse nimeliselt?
Madis Fuchs – basskitarr
Vilho Meier – kitarr
Priit Sootla – klahvpillid
Andres Mikk – trummid
 
Mida arvate Eurovisioonist ning kuidas teile meeldis Ott Leplandi võidetud 6. koht Eestile?

Eurovisioon on oma üritusega pisut laiali valgunud muusika ja nalja vahel, kuid tore on see, et ikkagi leiab seda head ja kvaliteetset loomingut ka. Kes seda ikka muuta saavad, kui osalised ise. Oti tulemus oli väga rõõmustav, hoidsime talle bändiga pöialt.
 
Millised on teie suveplaanid ja kus te lähemal ajal esinete?

Lähiajal avalik etteaste toimub Räpina Tsiklipäeval 30. juunil. Suvel plaanime oma esikalbumi esitlusega jõuda ka teistesse Eesti linnadesse, selle täpsem plaanimine veel käib.
 
Kas teil on ka midagi sellist südamel, mida sooviksite ära öelda?
Ühel päeval tahaks juuksevärvi vahetada, aga siis ei tunne enam keegi ei mind ega bändi ära.

Millist muusikat te ise kuulata armastate ja kes on teie eeskujud või lemmikud estraadilt?

Konkreetseid näiteid on raske tuua, kuulan erinevat stiili muusikat. Tingimusel, et sellest õhkub kvaliteeti ja tegemise rõõmu. Pean lugu vanameistritest nagu Robert Plant, Steven Tyler, Freddie Mercury, Eestist Tõnis Mägi, Ivo Linna, Kare Kauks, Anne Veski jne.
 
Millist raadiojaama te kõige meelsamini kuulata armastate?

Mina isiklikult kuulan raadiot vähe, aga enamasti on see Raadio 3 peal. Köögis süüa tehes meeldib mulle kuulata Elmarit, tööl mängib Raadio 2. Kuid bändiga mängudele sõites kuulame autos erinevaid jaamu.