Hiiumaal ämma manu elav Arno Liiver, kes mängis Eesti ühes kuulsaimas filmis “Kevade” romantilist Arno Tali’t,  räägib Gossip.ee’le, et elab täna päev korraga ning maalt linna isegi tööpuuduse tõttu kolida ei kavatse. Andekas näitleja ülteb, et isegi kui tahaks mõnes seriaalis kaasa lüüa, oleks see elukoha tõttu väga keeruline. “Selleks, et filmis mängida, peaks elama Tallinnale lähemal aga mina elan kaugel ning minu elu ja võimalused ei võimalda pidevalt pikka teed ette võtta, et filmivõtetel käia,” räägib Arno Liiver ning lisab, et sooviks hetkel parema meelega masinajuhi tööd leida.

Arno Liiver, teie sünnipäev?
Minu sünnipäev on 11. oktoober 1954. aastal.
 
Hiljuti näitas TV 3 teist saadet “Sajandi romantik: Kevade Arno lugu”. Millised on olnud vastukajad filmile ning kuidas te ise selle filmiga rahule jäite?
Mingit halba vastukaja küll olnud pole ning film tehti ausalt. Mina olen sellega täiesti rahul ja tänan TV 3- e minust vahva filmi tegemise eest.
 
Praegusel ajal on meie telekanalites mitmeid kodumaiseid seriaale, nagu näiteks “Kelgukoerad”. Kas teil poleks soovi mõnes sarjas kaasa mängida mõnd episoodilist osa?
Ma ei oskagi öelda. Kui huvi ka oleks kardan, et ei mängi äkki välja. Selleks, et filmis mängida, peaks elama Tallinnale lähemal aga mina elan kaugel ning minu elu ja võimalused ei võimalda pidevalt pikka teed ette võtta, et filmivõtetel käia.
 
Meedias oli kuulda, et filmigalalt puudusite seetõttu, et jäite praamist maha. Kas see vastab tõele või oli see jutt ettekäändeks öeldud?

Täpselt nii see oligi, ma jäin lihtsalt praamist maha ja seetõttu ei saanud seal pidulikul üritusel viibida.
 
Meenutage palun mõnda põnevat seika “Kevade” filmi filmimise ajast. Kui kaua filmivõtted toimusid?

“Kevade” filmi tehti minu teada 8. kuud. Paar põnevat võtet meenuvad küll. Näiteks see pajupuu mille juures me Teelega kohtusime toodi Palamuse laidudele ja istutati spetsiaalselt filmivõtete tarvis sinna. Ka seda jääauku kukkumist filmiti sügisel ning võttepaika lasti soe vesi. Lund ega külma ei olnud ning küünlarasvaga ja muu värgiga tehti vaatepilt selliseks, et see jätaks talve mulje ning et oleks jää näha. See võte, kus me Liblega seisime kirikutornis, filmiti Torma kirikus. Kui film valmis sai ja rahvale näidati, siis sain fännikirju hulga.
 
Millised on teie tulevikuplaanid ning millist tööd te soovite leida?
Tulevikuplaane ei tea siin pidada midagi, elada tuleb ikka päev korraga. Elu läheb oma rada mööda. Sooviksin leida tööd masinajuhina. Tööd tahaks leida kodukandist, sest siit ära kolida ei kavatse. Minu pere on siin ja tahan olla oma perega koos.
 
Kas “Kevades” mänginud näitlejad
käivad vahel ka omavahel koos läbi?
Käime koos ikka ja tuletame meelde neid kauneid hetki ja aegu mil tegime Eesti rahva lemmikfilmi “Kevade”.
 
Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite öelda rahvale?

Soovin rahvale palju jõudu ning kordaminekuid ja suured tänud kõigile “Kevade” filmist lugupidamise eest.