Kas Su teismeline vaatab sageli täiskavanutele mõeldud seriaale? Siis võib ta oma seksdebüüdi teha varem kui Sa arvad.

Uurimusest võttis osa 389 poissi ja 65 tüdrukut. Uurimuse käigus võrreldi kahte elustaadiumit, kõigepealt lapsepõlve ning seejärel eluperioodi viis aastat hiljem, kui nad olid 12-18 aastased. Uuriti televisiooni- ja filmiharjumusi, kui palju ja mida nad vaatasid. Seejärel tehti kindlaks, millal oli nende esimene vahekord.

Mida rohkem lapsed ja noorukid vaatavad täiskasvanutele mõeldud seriaale, nagu näiteks vägagi populaarset seriaali “Sex and the City“, seda varem kaotavad nad süütuse vastavalt ameerikas tehtud uurimusele, nii kirjutab taani ajaleht extrabladet.dk.

Televisoon ja film on meie suurimad informatsiooniallikad mis puutub seksi ja kooselusse. Ameerikas tehtud uurimus näitab, et noorte sexuaalsed ootused kujunevad välja väga varajases eas ja seda just seriaalide mõjul, väidab teadlane Herman Delgado.

Mida siis uurimus täpsemalt näitas?
Televiisori vaatamine ergutab seksuaalset käitumist. Uurimus näitas, et lapsed, kes vaatasid täiskasvanutele mõeldud saateid ja filme kuue kuni kaheksa aastaselt, olid sexuaalselt aktiivsed palju varasemas eas, kui need, kes seda ei teinud. Tõenäolisus, et nad on vahekorras varajses nooruses tõusis kuni 33%. “See näitab, et seksuaalne käitumine kujuneb välja juba varajases eas. Kuidas aga vägivald täiskasvanutele mõeldud filmides mõjutab laste ja noorukite arengut, seda me veel ei tea,” ütleb Herman Delgado.

Reaalsus ja fiktsioon
Uurimuse kaasautor David Bickham avaldab arvamust, et mis puutub seksuaalsusesse, siis täiskasvanutele mõeldud meelelahutus on sageli seotud keeruliste probleemiasetustega. Lastel aga puudub selline elukogemus, et nad suudaksid eristada seda tegelikkust, mille poole nad teel on, sellest fiktsioonist, mida nad näevad televisioonis, kirjutab Ekstrabladet.

Mida arvad Sina? Kas televiisori vaatamine mõjutab noori varem seksuaalvahekorda astuma?