Anna Elisabeth Vaher on 22-aastane särtsakas blogija ning Delfi Naisteka toimetaja. Tallinna Ülikoolis referent-toimetajaks õppiv kaunitar räägib Gossip.ee’le, et oma vaba aja sisustab ta blogides. “Kogu tööst üle jääva loomingulise energia püüan suunata oma ilublogisse ja kui inspiratsioon ja motivatsioon otsa hakkavad saama, ammutan uut ajakirjadest, välismaisetest blogidest, filmidest-sarjadest,” räägib Anna Elisabeth.

Anna Elisabeth Vaher, palun rääkige natuke endast —  millega tegelete, kus koolis-tööl-huviringides käite?

Hetkel tiirleb mu elu peamiselt töö ümber – toimetan Delfi Naistekat ja see röövib suurema osa mu ajast. Praegu on mul pooleli referent-toimetaja eriala õpingud Tallinna Ülikoolis – loodan järgmisel aastal nendega ühele poole saada.
 
Mis on teie hobid?

Kogu tööst üle jääva loomingulise energia püüan suunata oma ilublogisse ja kui inspiratsioon ja motivatsioon otsa hakkavad saama, ammutan uut ajakirjadest, välismaisetest blogidest, filmidest-sarjadest. Võin lõputult erinevate ilutoodete kohta lugeda või poes neid piilumas-proovimas käia. Üks mu suurimaid kirgi on kindlasti kirjandus ja viimastel aastatel olen enda jaoks avastanud fotograafia.
 
Rääkige palun natuke oma stiilist ja stiililemmikutest? Mis/ kes teid inspireerib?

Mu stiil on üpris klassikaline ning peamiselt näeb mind musta riietunult. Käin peaaegu igapäevaselt kitsaste pükste, lohvaka valge t-särgi, bleisri ja salliga, sest need on kõige mugavamad ja mulle omasemad rõivad. Loomulikult meeldib mulle vahel end üles lüüa ja mu kapp upub kleitidesse, sest tütarlapselik stiil on mu teine suur nõrkus. Enim inspireerivad mind välismaised moeblogijad, kes postitavad pilte oma igapäevastest riietest ja lookbook.nu-s võiksin tunde passida.
 
Milline on teie meelest suurim moeaps?
Minu jaoks on suurim moeaps see, kui inimene kannab rõivaid, mis talle ei sobi – esmalt tuleks end kriitilise pilguga vaadata ja veenduda, kas sa kannad mingi eseme välja. Mina saan oma figuuriga endale küll enamikke rõivaid lubada, kuid siiski on trendiesemeid, mis näeksid minu küllaltki lühikese pikkuse juures üpris tobedad välja. Kui konkreetseid apse nimetada, siis minu silma riivab enim spordirõivaste kandmine vabal ajal.
 
On teil mõni lemmikaksessuaar (aksessuaarid)?

Mu lemmikaksessuaar on 100% sall! Kui just väga palav pole, tunnen end sallita justkui alasti – mulle meeldib kui mu kaela ümber on midagi sooja ja turvalist ning sallidega annab suurepäraselt lihtsatele riietele pisut särtsu lisada.
 
Mida arvate Eesti moest ja moekonkursitest?
Ma arvan, et Eestis on väga palju andekaid moeloojaid, mina isiklikult ohkan ja ahhetan iga Liina Steini kleidi järele ja elan kaasa igale moearmastajale, kes püüab kuidagi siin läbi lüüa, sest ma tean, et see pole nii lihtne – kahjuks on Eestis võimalused nii piiratud, mulle meeldiks, kui meil oleks rohkem võimalusi moeerialadel õppida. Mitmed noored eestlased sõidavad moodi õppima hoopis välismaale ja seda ei saa neile ette heita. Mis puutub igasugustesse moeüritustesse ja näiteks Erki moeshow’sse, siis minu meelest on need alati väga hästi korraldatud ja iga aastaga õnneks ka üha rohkem tunnustatud.
 
Milline isiklik saavutus (saavutused) on teile siiani elus kõige suuremat rõõmu pakkunud?

Tõenäoliselt on seni mu suurim saavutus praegusel töökohal töötamine. Olen küllaltki noor ja vastutus on suur, kuid see töö on mu silmaringi avardanud rohkem kui miski muu ning kogemustepagas üha kasvab. Olen muutunud avatumaks ja julgemaks ning õppinud, kuidas kriisolukordadest rahulikult väljuda.

Nimetage palun 5 rõivaeset, mida te iial ei kannaks…

Never say never, aga mustad läikivad nahkpüksid ja -seelikud tõenäoliselt minu garderoobi ei jõua.
 
Nimetage palun 5 rõivaeset, mis peaks igal naisel kapis olema…

Väike must kleit, ideaalselt sobivad teksad, klassikaline vihmamantel (trench-coat), hästi istuv bleiser, mugavad kontsakingad eriolukordadeks.
 
Millist rolli mängivad teie elus värvid? Mis on teie lemmikvärv?

Ma armastan värve looduses, sisustuses ja suvistes riietes, kuid ümbritsen end enamjaolt küllalt neutraalsete toonidega. Mu lemmikvärvid on mündiroheline ja koobaltsinine, südamelähedaseim siiski musta, valge ja hõbeda kooslus.
 
Kellena, kus näete ennast 10 aasta pärast? Kelleks soovite saada (olete juba saamas või saanud)?
Ei oska öelda, sest iial ei tea, mida homne teeb. Loodetavasti olen siis juba ema ja abikaasa, kuid mis töösse puutub, siis olen veel liiga noor, et midagi kivisse raiuda.
 
Kui kaua olete oma blogi pidanud? Mis on blogimise juures kõige vahvam?
Olen erinevaid blogisid pidanud 15. eluaastast (hetkel olen 22), kuid oma ilupesa (http://?www.annaelisabeth.net) avasin alles 2011. aasta oktoobris. Blogimise juures on vaieldamatult kõige vahvam asi positiivne vastukaja – miski ei motiveeri rohkem kui teadmine, et oled oma postitustega kedagi aidanud, rõõmustanud või lihtsalt silmailu pakkunud.

Nimetage palun 5 blogi/veebi, mida ise igapäevaselt(nädalaselt) külastate?

www.viviannadoesmakeup.com
nnorahgrey.blogspot.com
schoee.blogspot.com
www.whatihearttoday.com
tuduluu.blogspot.com

Anna Elisabeth Vaher (Pildid: annaelisabeth.net)

[ot-gallery url=”gallery/eesti-blogija-anna-elisabeth-vaher-gossip-eele-t%c3%b6%c3%b6-naistekas-on-mu-silmaringi-avardanud-rohkem-kui-m
iski-muu”]