Skandaalse briti tabloidi endine reporter, ajakirjanik Graham Johnson rääkis BBC’le, et ajaleht avaldas väljamõeldud lugusid. “Ma olen fabritseerinud uudiseid narkoärimeestest, uusnatsistidest ja relvadega kaubitsejatest,” ütleb ta.

“News of the World” ilmus igal pühapäeval alates ajalehe asutamisest 1843-l aastal. Kui eelmise aasta juulis sai teatavaks, et ajalehe omanikud olid kursis sellega, et reporterid kuulsuste telefone pealt kuulasid, lõpetati väljaande ilmumine päevapealt. Torm skandaalse toimetuse ümber pole aga siiani vaibunud.

Ajakirjanik Graham Johnson, kes töötas “News of the World” reporterina aastail 1995-1997 avalikustas, et nii tema kui mitmed teised kaastöötajad mõtlesid artiklite jaoks lugusid ise välja. “Sa ei saa tabloidile tööd tehes päeva õhtusse kui sa ei valeta, ei peta, ei ole valmis tegelema väljapressimisega,” ütleb ta. “Sa pead esitama loo õigel ajal ning tegema seda eelarve raamides.”

Johnson’i sõnul ei kuulanud reporterid vaid telefone pealt, vaid tutvusid ka meditsiiniliste dokumentide ja pangakontodega.

“”News of the World” töökultuur põhines hirmutundel, kuna tegemist oli hierarhiaga, see oli sõjaline operatsioon,” ütleb Graham Johnson, kes kahetseb oma endiseid töömeetodeid, kuid väidab, et igasuguste eetiliste piiride eiramine tulenes karmist töökliimast.